Ga

Wat doe jij op deze Star Wars Day?

Op 4 mei is het Internationale Star Wars Day. Wat kan je bezoeken in deze galaxy, far, far away?

IMG 8056

Coen Plaat

Geplaatst op zaterdag 4 mei 2024, 08:00

Trek je Jedi-cape om, zet je Mandalorian-helm op je hoofd en neem je favoriete droid mee tijdens Star Wars Day! Vandaag is het dé dag om deze veelzijdige film- en seriereeks te vieren. Bingewatch series zoals The Mandalorian, Ahsoka of The Clone Wars nog een keer. Speel de geprezen spellen Jedi: Fallen Order en JediSurvivor,. Of misschien is het wel tijd om die gewilde LEGO Millennium Falcon te kopen en in elkaar te zetten. Deze drie dingen geven je dit voorjaar een buitenaardse beleving.

Bezoek de bioscoop!

Ter ere van het 25-jarig jubileum van de eerste prequel uit de reeks ThePhantom Menace, draaien de grote bioscoopketens in Nederland deze, toentertijd controversiële, film nog een keer in de bioscoop. Beleef de eerste avonturen van Anakin, Obi-Wan, Padmé en Qui-Gonn op het witte doek en krijg kippenvel tijdens het horen van Duel of the Fates in het gevecht met Darth Maul. Voor de échte die-hards zijn er zelfs marathons te zien met alle negen films uit de Skywalker Saga. Van Episode I tot IX, een hele dag lang. Geen zorgen, pauzes zijn er bij inbegrepen.

Star Wars in Concert

Bij Cinema in Concert luister je op 31 mei én 1 juni de muziek van de allereerste Star Wars-film live door eenorkest uitgevoerd. Het Rotterdams Filharmonisch Orkest speelt in Ahoy Rotterdam de originele avonturen van Luke, Leia, Han en het droid duo C-3PO en R2-D2 met de film op een groot scherm. De muziek, waar John Williams in 1977 een Oscar mee won, wordt gedirigeerd door Ben Palmer. Het belooft een once-in-a-lifetime ervaring te worden die je niet moet missen.

Starwars 1 ezgif com webp to jpg converter

Dutch Comic Con

Voor wie Star Wars niet genoeg is kan je in het weekend van 21, 22 en 23 juni naar Dutch Comic Con in de Jaarbeurs, Utrecht. Naast dat je talloze liefhebbers van films, series, stripboeken, anime en games in hun handgemaakte cosplays kan bewonderen zijn er ook genoeg activiteiten te doen. Je kan workshops bijwonen, samen met je vrienden meedoen aan een gametoernooi, veel merchandise kopen en misschien wel jouw favoriete acteur of artiest ontmoeten! Acteurs David Tennant, Cobie Smulders en Misha Collins zijn al bevestigde namen voor het evenement. Houd vooral de socials in de gaten voor meer aankondigingen, wellicht zijn er ook bekenden uit de Star Wars-wereld te vinden!

IMG 8056

Coen Plaat

Walt, Hans, Bruce & Clark, Thomas & Guy-Manuel en een vleugje Sergio. Een lijstje voornamen waarover mensen die mij kennen zullen zeggen: dat is typisch Coen.

Vond je dit leuk?

Check dan ook eens de volgende tips

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur