Lees

Zeven ontmoetingen met zeven mensen in zeven jaar

Welk boek ben jij aan het lezen?

Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Geplaatst op zondag 17 maart 2024, 00:00

De 89e editie van de Boekenweek is in volle gang en ik zit midden in een klassieker: De wetten, de debuutroman van Connie Palmen. Het verscheen in 1991 en werd een van de succesvolste literaire debuten ooit. Palmen vertelt het verhaal van een vrouw die zichzelf ontdekt, middels zeven ontmoetingen met zeven mannen in zeven jaar. Je leest hoe het hoofdpersonage zoekt naar kennis, het schrijverschap ingroeit en zingeving geeft aan haar leven dankzij – en ondanks – deze ontmoetingen. Een persoonlijk, geestig, energiek en intrigerend verhaal waar ik bladzijde voor bladzijde van geniet.

Aanleiding voor het herlezen De wetten is de première van het gelijknamige toneelstuk door Internationaal Theater Amsterdam (ITA), geregisseerd door de nieuwe artistiek directeur van het gezelschap, Eline Arbo. Palmen en Arbo waren te gast bij Jeroen en Sophie (BNNVARA) om over het boek en het toneelstuk te praten. Daar omschrijft Arbo het hoofdpersonage als: “Een slimme vrouw en een heel complex personage. Dat is zo aantrekkelijk. Zij is fout. Zij is grappig. Zij is ironisch. Zij is diep serieus. Zij is zoekend. Zij is stellig. Zij is arrogant. Zij is zo veel en daarom is zij ook zo herkenbaar.”

Data112909430 c643e5

Het interview met Palmen en Arbo kijk je hier. En ondertussen zijn er door ITA nieuwe voorstellingen ingepland van 22 augustus tot 1 september

Rachel Pouwer

Rachel Pouwer

Muziekfreak. Cultuurnerd. Kunstmaniak. Van het rode pluche tot een modderig festival: Rachel snuift kunst en cultuur alsof haar leven er vanaf hangt.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur