Video

Cheesy rom-com van eigen bodem

Lollig, herkenbaar, grappig en leuk! Meskina (BNNVARA) heeft alle elementen van een cheesy rom-com, maar dan met mocro’s en van eigen bodem. Het is precies deze fantastische combinatie die mijn kleine vermijdende hartje verwarmt.

9 16 fatima

Fatima Warsame

Geplaatst op zaterdag 26 augustus 2023, 00:00

Meskina betekent zoiets als ‘zielig meisje’ en is ook in het Somalisch (daar liggen mijn roots) een vaak gebruikte term. Ook de dingen waar het hoofdpersonage tegenaan loopt, zoals de druk om te trouwen, (nog) geen kinderen hebben en als dertiger daarop aangekeken worden zijn heel herkenbaar. Maar het is de humor die ervoor zorgt dat deze film zorgeloos wegkijkt. Met als kers op de taart, dat deze film geproduceerd is door Soundos El Ahmadi, dus lachen gegarandeerd.

9 16 fatima

Fatima Warsame

Fatima Warsame (1994) is journalist, social media specialist, en presentatrice. Vlak voor het behalen van haar Bachelor Journalistiek, liep Fatima stage RTL Nieuws New York. Daarna werkte zij 5 jaar voor FunX als freelance journalist. Ze schreef artikelen voor VICE en werkte ze bij NOS Stories. Na als redacteur/presentator aan de slag te gaan bij Yung DWDD, werkt ze sinds 2020 voor RTL Nieuws.

Vond je dit leuk?

Check dan ook eens de volgende tips

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Please don't insert text in the box below!

Volg NPO Cultuur