Kijk

Meeslepende podcast die je niet uit kunt zetten

Toen ik deze podcast bingde, vloog de tijd letterlijk voorbij. Hoewel ik ook bij de radio heb gewerkt en veel bezig was met audio, had ik niet echt affiniteit met Nederlandse podcasts en hun formats.

9 16 fatima

Fatima Warsame

Geplaatst op zondag 27 augustus 2023, 00:00

Podcast: De Brand in het Landhuis

Maar De Brand in het Landhuis (NTR) heeft dat echt veranderd. Een meeslepend onderzoek naar een rijke landgoedeigenaar die in een brand overlijdt. Wat ik heel leuk vond, is dat theatermaker Simon Heijmans hoorspel-elementen gebruikt in de podcast. Zoals het geluid van een trein die langs komt rijden, versnijden met dat van een naaimachine. Het zijn deze elementen die, samen met het steeds gekker wordende verhaal, maken dat je deze podcast wilt verslinden. Goed voor in de auto, vooral ’s avonds.

9 16 fatima

Fatima Warsame

Fatima Warsame (1994) is journalist, social media specialist, en presentatrice. Vlak voor het behalen van haar Bachelor Journalistiek, liep Fatima stage RTL Nieuws New York. Daarna werkte zij 5 jaar voor FunX als freelance journalist. Ze schreef artikelen voor VICE en werkte ze bij NOS Stories. Na als redacteur/presentator aan de slag te gaan bij Yung DWDD, werkt ze sinds 2020 voor RTL Nieuws.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur