Video

Commerciële bedrijven moet je nooit vertrouwen

De Keuringsdienst van waarde (KRO-NCRV) is iedere aflevering weer schokkender, waardoor ik al sinds mijn jeugd vaste kijker ben.

LALE bureaubruinzeel Rossi Blake loress

Lale Gül

Geplaatst op dinsdag 31 oktober 2023, 00:00

De hoeveelheid leugens en misleidingen winden me geweldig op en maken me alerter als naïeve consument. Hoe commerciële bedrijven elke keer weer hun klanten schaamteloos om de tuin weten te leiden, wordt elke aflevering weer overtroffen.

Wie dit programma betreedt, verliest elke keer weer een beetje vertrouwen in de medemens. En toch, uit nieuwsgierigheid of sensatiezucht, wil ik elke keer een blik werpen. En vervolgens gechoqueerd vaststellen dat het met de productie van ons voedsel nog barbaarser is gesteld dan je al vreesde. De aflevering die me het meest bijbleef was de ene over varkensvlees in dönervlees. Ik als ex-moslima heb blijkbaar al heel m'n jeugd varkensvlees gegeten.

LALE bureaubruinzeel Rossi Blake loress

Lale Gül

Lale Gül (1997) is bekend als schrijver van de bestseller Ik ga leven (2021) die dat jaar de NS-publieksprijs won en als vaste columnist bij Het Parool. Ze spreekt zich vaak uit over misstanden in religieuze gemeenschapen en komt op voor vrouwen- en lgbtq-rechten.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Please don't insert text in the box below!

Volg NPO Cultuur