Kijk

Getuige zijn van een vlam die overspringt, bestaat er iets mooiers?

First Dates (BNNVARA) is een van de weinige tv-programma waar ik graag tijd voor vrijmaak. Het is gemaakt met niet-bekende mensen en het is zo héérlijk ongemakkelijk.

LALE bureaubruinzeel Rossi Blake loress

Lale Gül

Geplaatst op woensdag 1 november 2023, 00:00

Bovendien word ik gewoon als een kind zo blij als ik zie dat twee mensen de liefde in elkaar gevonden hebben. Wat is er mooier dan getuige zijn van het ontstaan van een prille liefde?

Maar het spannendste moment is wanneer het kistje op tafel komt en het koppel moet beslissen wie de rekening op zich neemt. Ik krijg kramp als ik zie dat vervolgens iemand voorstelt om de rekening te splitsen. Ik weet dat dit een unpopular opinion is, maar tóch kan ik niet anders dan dat ik hé-le-maal afknap op zo’n man. Ik vind dat gierig en niet romantisch. Splitsen doe je later wel, maak eerst maar eens het hof voor een dame, denk ik dan. Maar goed, ik ben dan ook traditioneel opgevoed, dat sla je er niet uit.

LALE bureaubruinzeel Rossi Blake loress

Lale Gül

Lale Gül (1997) is bekend als schrijver van de bestseller Ik ga leven (2021) die dat jaar de NS-publieksprijs won en als vaste columnist bij Het Parool. Ze spreekt zich vaak uit over misstanden in religieuze gemeenschapen en komt op voor vrouwen- en lgbtq-rechten.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur