Luister

Dubbel thuiskomen voor Guus Meeuwis

Geloof het of niet maar Guus Meeuwis was stiekem liever voetballer geworden. Maar door een studenten songfestival liep dat toch even anders. Nu is hij een van de meest succesvolle Nederlandse zangers.

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Geplaatst op maandag 10 juni 2024, 08:00

https://open.spotify.com/episode/5oeTIfJnxlp33dCmGFyPHl?si=6dd257be25bd4883

En toch staat hij uiteindelijk in het voetbalstadion, maar dan met zijn laatste reeks Groots met een zachte G concerten. Dat is dubbel thuiskomen in Brabant, nadat zijn tours hem in Londen, New York en Parijs brachten.

Kunststof (NTR) spreekt Meeuwis op de middenstip voor de aftrap van het concert. Hij vertelt hoe hij in zichzelf en zijn nummers heeft moeten leren vertrouwen om ze vol overtuiging voor een groot publiek te brengen. Daarbij helpt zijn positieve levenshouding. Ondanks dat het abnormaal is om zo’n zangcarrière te hebben, is Guus toch heel normaal gebleven. Waar hij na het concert naar uitkijkt? Lekker thuis op de grasmaaier door de tuin rijden.

NPO Cultuur Bart

Bart Leguijt

Reist per trein binnen- en buurland af, op zoek naar de mooiste tentoonstellingen met stoelen, impressionisme of fotografie. Staat net zo graag in de club of op een festival.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur