Video

Fela Kuti: De Ritmische Visionair van Afrika

Holland Festival - Fela Kuti (VPRO/NTR) brengt een eerbetoon aan de legendarische Nigeriaanse muzikant en activist Fela Kuti, die als activist van onschatbare waarde is geweest voor het continent Afrika en de hele wereld.

000001580005

Nnelg

Geplaatst op dinsdag 3 oktober 2023, 10:00

Zijn activisme betekende een lichtend voorbeeld voor Afrika en blijft van invloed op de wereldwijde strijd voor gelijkheid en vrijheid.

Nnelg

Fela Kuti gebruikte zijn muziek niet alleen als entertainment, maar ook als een krachtig instrument voor sociale verandering en politieke bewustwording. Hij verzette zich tegen corruptie, onderdrukking en onrechtvaardigheid in Nigeria en Afrika als geheel. Zijn muziek en boodschap inspireerden talloze mensen om op te staan voor hun rechten en de strijd voor sociale rechtvaardigheid voort te zetten. Zijn activisme betekende een lichtend voorbeeld voor Afrika en blijft van invloed op de wereldwijde strijd voor gelijkheid en vrijheid.

000001580005

Nnelg

Nnelg is de artiestennaam van Glenn Abrokwa, een getalenteerde artiest en creatieve ondernemer met diepgewortelde Ghanese roots.

In 2023 bracht hij Ik Zie Je uit, een diepgaand album dat zijn persoonlijke groei belichaamt en reflecteert over zijn confrontatie met zichzelf en de wereld om hem heen. Naast zijn muzikale carrière is Glenn een creatieve ondernemer die exposeerde in het Amsterdam Museum.

Vond je dit leuk?

Check dan ook eens de volgende tips

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de NPO Cultuur nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag mooie, inspirerende en interessante tips. Van kunst tot film en van muziek tot theater, zo hoef je niets meer te missen!

Volg NPO Cultuur