LogoInnovatie
NTR

Leren over AI door AI

Hoe leren computers? Help om de AI Studio van Het Klokhuis te testen en laat bedenker Tijmen weten wat je er van vindt.

Probleem

AI is booming. Overal hebben mensen het over AI en wordt er heel veel van verwacht. Maar wat is AI (kunstmatige intelligentie in het Nederlands) nu eigenlijk en hoe werkt het precies? Dat is soms heel lastig uitleggen.

Idee

Tijmen van NTR vindt dat je daarvoor zelf moet ervaren wat AI is kan, en wat het nog niet kan. Hij ontwierp daarvoor de AI Studio van Het Klokhuis.

Hoe kunnen wij kinderen uitleggen wat AI is en kan, én wat het nog niet kan? Op die manier kunnen kinderen hier beter mee leren omgaan.

Oplossing

De AI Studio zit vol met interactieve AI waar kinderen op een speelse en veilige manier over zo’n ingewikkeld onderwerp kunnen leren. Ze kunnen er hun eigen AI trainen, plaatjes maken met AI, samen tekenen met AI en meer!

Probeer het hier direct uit.

Doe mee

Ik wilde kinderen zelf laten ervaren wat AI kan, zodat je snapt hoe het werkt, maar ook gaat begrijpen of je waar je AI wel en waar juist niet wilt gebruiken.

Tijmen Ennik

Interactietechnoloog

Peilen

Deze maker is benieuwd wat je van het idee vindt. Beantwoord zes korte vragen.

Proberen

Wil je deze mediamaker verder op weg helpen door de innovatie te testen?

Meer over de maker

Wie ben je?

Tijmen Ennik, interactie technoloog bij de NTR / Het Klokhuis (ik weet niet of dit nodig is, want hij is niet aanwezig, maar ik heb voor de zekerheid alles ingevuld)

Hoe ben je op dit idee gekomen?

Ik wilde kinderen zelf laten ervaren wat AI kan, zodat je snapt hoe het werkt, maar ook gaat begrijpen waar je AI wel en waar juist niet voor wilt gebruiken.

Waarom is jouw idee vernieuwend?

Het is nog nergens in Nederland mogelijk om op een heel makkelijke manier tegelijk te spelen met en te leren over AI. Nu dus wel ?

Waar ben je zelf het meest nieuwsgierig naar?

Wat kinderen er van vinden en welk gedeelte van de Studio ze het leukste vinden.

Leren over AI door AI

"Ik wilde kinderen zelf laten ervaren wat AI kan, zodat je snapt hoe het werkt, maar ook gaat begrijpen waar je AI wel en waar juist niet voor wilt gebruiken." [Tijmen Ennik, Interactietechnoloog bij NTR]

Bezoek ook de andere proeftuinen

NTR

Leren over AI door AI

Hoe leren computers? Help om de AI Studio van Het Klokhuis te testen en laat bedenker Tijmen weten wat je er van vindt.

NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)