LogoInnovatie
NTR

Reis terug in de tijd en ga mee de toekomst in!

KRO-NCRV neemt je in Roblox mee op een reis door de tijd. Help Maisie om deze innovatie te testen.

Probleem

Kinderen spelen steeds vaker en langer online. Gamingwerelden als Roblox, Minecraft en Fortnite zijn ongekend populair. Kinderen willen tv-programma’s niet alleen kijken, maar ook beleven.

Idee

Dit is Earth Challenge: de game. De ultieme obstakelkoers die je meeneemt door de evolutie van de aarde. Reis terug in de tijd en ga mee! Weet jij het heden of zelfs de toekomst te bereiken?

Vertrek vanuit de Big Bang via oceanen, dino's en de ijstijd. En beland uiteindelijk in het heden. Wie weet krijg je zelfs een blik op de toekomst. Wil jij spelenderwijs leren hoe de aarde, het dierenrijk en 'wij mensen' zijn ontstaan?

Hoe kunnen wij kinderen het tv-programma Earth Challenge laten beleven?

Oplossing

Uit onderzoek blijkt dat kinderen Tycoon en Parkour (ook wel bekend als Obby) de leukste type games in Roblox vinden omdat je zonder speluitleg direct kunt beginnen met spelen. KRO-NCRV wil een soortgelijke game maken rond het tv-programma Earth Challenge waardoor je door te doen en te ontdekken meer leert over het ontstaan van de aarde. Een stuk leuker dan het oprakelen van allerlei weetjes.  

Speel snel de game in Roblox en laat Maisie hier weten wat je er van vindt.

Doe mee!

“Een uitstapje naar de Metaverse waar we met een game vermaken, educatieve content aanbieden en de link leggen naar een lineaire titel.”

Maisie Klaassen

Interactietechnoloog

Peilen

Deze maker is benieuwd wat je van het idee vindt. Beantwoord zes korte vragen.

Proberen

Wil je deze mediamaker verder op weg helpen door de innovatie te testen?

Meer over de oplossing

Bekijk deze video om een indruk te krijgen van de Earth Challenge: https://www.youtube.com/watch?v=3X-RKC7Bgxs

Meer over de maker

Wie ben je?

Als interactietechnoloog bij de KRO-NCRV zijn mijn taken erg divers. Van onderzoek naar AI-technologieën tot user-experience & design. Hierbij kijk ik veelal naar de mogelijkheden en hoe wij hier als omroep mee kunnen innoveren.

Hoe ben je op dit idee gekomen?

Na de positieve resultaten met het Waku Waku in Roblox experiment zijn we een stap verder gegaan. Met een groot concept rondom de titel Earth Challenge hebben we een game ontworpen waarbij je door verschillende tijdperken reist.

Waarom is jouw idee vernieuwend?

Met de game combineren we een leuke activiteit met kleine educatieve componenten. Tegelijkertijd verbinden we de game niet alleen visueel met het tv-programma maar ook met een AI-stemkloon van de presentator.

Waar ben je zelf het meest nieuwsgierig naar?
Gaat dit voor herhaling vatbaar zijn om bij meer tv-programma’s kinderen op deze manier aan te spreken.

Reis terug in de tijd en ga mee de toekomst in!

“Een uitstapje naar de Metaverse waar we met een game vermaken, educatieve content aanbieden en de link leggen naar een lineaire titel.” [Maisie, Interactietechnoloog KRO-NCRV]

Bezoek ook de andere proeftuinen

NTR

Reis terug in de tijd en ga mee de toekomst in!

KRO-NCRV neemt je in Roblox mee op een reis door de tijd. Help Maisie om deze innovatie te testen.

NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)