LogoInnovatie
EO

MetaSarah

Hoe is het om een virtuele presentator te hebben? En hoe komt ze over? Kunnen we haar op meerdere manieren inzetten? Help de EO om deze innovatie te testen.

Geef je mening!

Help Sifra van de EO en vul de vragenlijst in.

Invullen

Probleem

In een snel veranderende digitale wereld is het moeilijk om complexe onderwerpen zoals AI en de toekomstige samenleving op een toegankelijke en boeiende manier te presenteren.

Idee

EO ontwikkelt een virtuele presentator & influencer die in staat is om verhalen te vertellen, in gesprek te gaan op socials over diverse onderwerpen, en die uiteindelijk ook gewoon op tv verschijnt.

 

Hoe kan een virtueel personage niet alleen realistisch overkomen, maar ook interactief zijn en empathische gesprekken voeren met het publiek?

Oplossing

MetaSarah is een virtuele presentator die wordt ontwikkeld met levensechte emoties en gebaren, dankzij Unreal Engine en AI-gegenereerde stemtechnologie

 

MetaSarah wordt in eerste instantie voor online ingezet, later kan ze ook op tv verschijnen. Hiermee geeft ze een idee van hoe de toekomst eruit zou kunnen zien en daarmee een voorproefje van de technologische ontwikkelingen. Daarnaast heeft ze ook haar eigen belevingswereld, wat haar tot een interessante en empatische gesprekspartner maakt.

 

Ze is bedoeld om moeilijke onderwerpen eenvoudiger te maken en laat zien hoe we in de toekomst met computers kunnen communiceren. Daarnaast past ze ook bij de EO in hoe ze praat en verbindt met mensen.

 

Met MetaSarah wordt gestreefd naar een nieuwe standaard voor communicatie van complexe onderwerpen zoals de relatie tussen technologie en mens-zijn.

 

Ze kan snel en dynamisch content maken, wat ervoor zorgt dat het publiek snel reactie krijgt en kan worden gereageerd op hun behoeften.

Doe mee!

“Een brug tussen technologie en mens-zijn”

Sifra Veerman

Projectleider Innovatie bij EO

Peilen

Deze maker is benieuwd wat je van het idee vindt. Beantwoord zes korte vragen.

Proberen

Wil je deze mediamaker verder op weg helpen door de innovatie te testen?

Meer over de maker

Wie ben je?

Ik ben Sifra Veerman, en ik begeleid bij de EO NPO innovatietrajecten.

Hoe ben je op dit idee gekomen?

Dit idee is voortgekomen uit ideeën voor een tv programma wat over Nederland in 2050 gaat. Toen dachten we: hoe zou het zijn als we ‘daar’, in 2050, óók een presentator rond hebben lopen om te praten over hoe het leven er dan uit ziet?

Waarom is jouw idee vernieuwend?

Er is nog geen omroep met een eigen virtuele presentator. BNN brengt wel Bart de Graaff tot leven, maar wij kiezen ervoor om een volledig nieuw persona tot leven te wekken. Dit gebeurt al wel in het bedrijfsleven, maar tot nu toe nog niet bij een omroep.

Waar ben je zelf het meest nieuwsgierig naar?

Ik ben zelf heel nieuwsgierig naar hoe mensen haar zullen ervaren, en haar gehalte aan realisme in empathie en emotie. Kan zij spiegelen en kan ze de juiste emotie koppelen aan wat er wordt gevraagd of besproken?

MetaSarah

“Een brug tussen technologie en mens-zijn” [Sifra Veerman, Projectleider Innovatie bij EO]

Bezoek ook de andere proeftuinen

NOS

Bezoek de studio van het Jeugdjournaal in Roblox

Bezoek de Jeugdjournaalstudio in Roblox en neem een kijkje achter de schermen.

NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)