Redactie 3FM HUMAN

Over deze maker

3FM HUMAN

Van deze maker

Nick (23) durfde tijdens zijn burn-out niet meer naar de supermarkt

Nick zat in het tweede jaar van zijn theateropleiding toen hij een heftige burn-out kreeg. Die burn-out ging gepaard met depressieve gevoelens en angstklachten. Bij Parels Van De Nacht vertelt hij hierover en draagt hij een spoken word voor.

Instagram dwingt Kenza om haar littekens te verbergen

Toen Kenza Bolsius (24) jaren geleden besloot om op Instagram open te zijn over haar psychische problemen, was dat de start van haar succesvolle account @StronglikeaFighter. Inmiddels houdt ze elke dag ruim zestienduizend volgers op de hoogte van haar weg naar herstel en is haar account uitgegroeid tot een platform waar mensen met mentale problemen samenkomen voor steun. Instagram was hier een goede plek voor, totdat haar foto's opeens verwijderd werden. Door Instagram zelf.

ADHD en psychische klachten gaan vaak samen: "Bij een ADHD'er komt negativiteit veel harder binnen"

Als je ADHD hebt, kost het je meer tijd en moeite om een taak af te krijgen. Daar kan je erg moe en gestrest van worden. Als je lang rondloopt met ADHD zonder er hulp bij te krijgen, zou dit zelfs kunnen leiden tot een burn-out of andere psychische klachten.

"Mijn hele puberteit wilde ik eigenlijk dood..." Typhoon en Linde Schöne over depressies

In YouTube-serie #OpenUp praten twee artiesten over hun psychische en mentale issues. Stress, burn-outs en depressies krijgen erkenning en herkenning. De duo's doorbreken het taboe om te praten over psychische klachten en vertellen hoe je om kan gaan met deze problemen.

5 jaar #openup: drie mensen over wat open zijn over depressie, burn-out en PTSS hen bracht

Dennis, Carolien en Karo deden vijf jaar geleden mee aan de eerste #openup-week en kwamen bij 3FM uit de kast met hun psychische problemen. Toen was dat voor hen best wel spannend. Hoe gaat het nu met ze? En wat heeft open zijn en hulp zoeken hen gebracht?

8 tips om jouw #openup te delen

Vind jij het moeilijk om tegen mensen te vertellen hoe het écht met je gaat? Hier acht tips op een rijtje om jouw #openup makkelijker te maken!

Toen Renze's (23) relatie uitging werd hij eenzaam: "Ik trok altijd op met de vrienden van mij ex

Toen Renze zijn vijfjarige relatie verbrak werd hij overvallen door eenzaamheid. Hij trok altijd op met de vrienden van zijn ex-vriendin. Hij meldde zich aan voor een groep voor eenzame jongeren: "Dit had ik niet verwacht."

Deze frisse boys bieden studenten die het moeilijk hebben een luisterend oor

Sem, Sam en Thomas startte Frisse Gedachtes. Een platform waar studenten die het moeilijk hebben gratis en anoniem kunnen chatten met psychologiestudenten en ervaringsdeskundigen

Ferdy voelde zich eenzaam op kamers en kreeg een depressie

Als verse student op kamers werd Ferdy (22) overvallen door eenzaamheid, met een depressie tot gevolg. “Toen het in de zomer buiten dertig graden was, lag ik de hele dag in bed.”

Sandra's moeder heeft borderline: 'Als 10-jarige vond ik haar in de woonkamer'

Bij Sandra (25) was de situatie thuis soms onveilig. Er waren veel conflicten. Dat komt omdat ze kind is van ouders met psychische problemen. Haar moeder heeft een borderline persoonlijkheidsstoornis en haar vader stapte uit het leven toen ze zes jaar oud was.

Nikki negeerde haar burn-out: 'Ik dacht dat het wel over zou gaan'

Migraineaanvallen, groeiende stress, vermoeidheid, schouderpijn, kortademigheid en hartkloppingen. Nikki (22) negeerde al deze signalen die haar lichaam afgaf. Uiteindelijk belandde ze in een burn-out.

Maaike had een eet- en dwangstoornis: 'Voelde ik me slecht, dan wilde ik controle'

Maaike herstelt van een jarenlange eet- en dwangstoornis. Haar eetpatroon is nu weer gezond, maar ze voelt zich nog wel onzeker. Ze doet mee aan #openup, omdat open zijn haar hielp. “Dat is niet makkelijk, maar ik zag dat anderen dat waren en wilde dat ook zijn.”