LogoOver NPO

Paar honderd leesclubjes gestart via app

Club Lees (VPRO)

Club Lees (VPRO) is een online leesclub die in 2023 is opgestart. Het draait om goede verhalen, liefde voor lezen en wat er in de marges van een boek gebeurt. Er wordt van alles gelezen, van Young Adult-fictie tot poëzie, en van literaire romans tot sci-fi. In de app kunnen leden hun vrienden, kennissen of klasgenoten uitnodigen om gezamenlijk een boek te lezen en te bespreken. Leesclubjes worden opgestart, lezen wordt gestimuleerd en de nabespreking zorgt voor nieuwe inzichten. Ook in de online meet-ups is veel enthousiasme voelbaar.

 Ook jongeren enthousiast

Het gezamenlijk lezen van een boek, en daarover met elkaar kunnen doorpraten via de Club Lees-app, blijkt een manier om jongeren te enthousiasmeren voor het lezen. Sinds de lancering zijn er meer dan 8300 accounts aangemaakt om mee te lezen, en zijn er al 378 leesclubjes opgestart.

De redactie van Club Lees stopt hier niet. In 2024 wil men gaan samenwerken met middelbare scholen, festivals en bibliotheken om ons enthousiasme voor lezen verder te verspreiden.

Ook interessant

Naar alle impactvolle voorbeelden
EOVerbinding & SamenlevingEducatie
Serie kantelt mening opperrabbijn over Joodse Raad
De Joodse Raad (EO)
BNNVARANieuws & Debat
Beerput rond PFAS in Dordrecht gaat open
Zembla (BNNVARA)
MAXNieuws & Debat
MAX Ombudsman voorkomt onterechte terugvorderingen
Meldpunt (MAX)
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)