LogoOver NPO

Serie met grote impact in juridische wereld

De Zaak Schaap, fraude bij de landsadvocaat (NTR)

De Zaak Schaap, fraude bij de landsadvocaat (NTR) is een vierdelige documentaireserie over de grootste fraude in de Nederlandse geschiedenis van de advocatuur en het notariaat. Hoe kon deze jarenlange fraude onder de ogen van de slimste juristen van het land gebeuren?

De serie heeft een bijzondere vorm, waarin acteur Jeroen Spitzenberger als verteller fungeert. Aan de hand van feiten wordt de impact van de affaire voor een groot publiek duidelijk gemaakt. Reconstructie-elementen, journalistiek onderzoek en Spitzenberger als verteller geven zowel inhoudelijk als visueel een afwisselend beeld van een zaak, die veel groter is dan alleen het schandaal zelf. Want uiteindelijk gaat de serie om het belang van onafhankelijkheid en integriteit van de verschillende machten in een rechtsstaat.

“Verplicht kijkvoer”

De impact in de juridische wereld (advocatuur en notariaat) van de serie was enorm. Alle vakbladen berichtten er over en in het lijfblad van notarissen werd de serie geprezen als “verplicht kijkvoer” voor iedere notaris.

De Zaak Schaap is in 2023 de derde best bekeken docu-serie van de publieke omroep.

Ook interessant

Naar alle impactvolle voorbeelden
NTREducatie
Uitzending leidt tot aanhouding zedendelinquent
Het Klokhuis (NTR)
NOS/NTRNieuws & Debat
De dubbele pet van woningbouwbazen
Nieuwsuur (NOS/NTR)
NOS/NTRNieuws & Debat
Onderzoek leidt tot herformulering rol verkenner
Nieuwsuur (NOS/NTR)
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)