LogoOver NPO

Tijdloze boodschap van zingeving en troost

The Passion (KRO-NCRV)

Witte Donderdag is de dag van The Passion bij KRO-NCRV op NPO 1. In 2024 kwam deze muzikale Paasvertelling uit Zeist. Er stonden zo’n 8000 bezoekers in het centrum van Zeist en 2,5 miljoen mensen keken naar de live-uitzending op NPO 1. Deze veertiende editie van The Passion is mede mogelijk gemaakt door Protestantse Kerk in Nederland, Kansfonds, Bartiméus Fonds, Verus en Gemeente Zeist.

Ook voor mensen met gehoor- of visuele beperking

The Passion is ook voor mensen met een gehoor- of visuele beperking te volgen. Met steun van  het Bartiméus Fonds verzorgt KRO-NCRV dj Emmely de Wilt op NPO Radio 2 audiodescriptie bij de uitzending. Ook wordt de uitzending voorzien van een tolk Nederlandse Gebarentaal op NPO 1 Extra.

Emmely-de-Wilt-2024.jpgDj Emmely de Wilt verzorgt live audiodescriptie bij The Passion

Indrukwekkende cijfers

The Passion staat jaarlijks garant voor indrukwekkende cijfers op het vlak van bereik en betrokkenheid. In 2024 zien en delen meer dan een miljoen mensen de online content en krijgen de websites 700.000 bezoekers. Net als in 2023 helpen tienduizenden mensen online om de live-processie in Zeist steeds een beetje lichter te maken. Zij waren letterlijk het licht voor een ander. Iedereen die meeloopt met de processie heeft een exclusief LED-polsbandje van The Passion. Hoe meer mensen online de processie in het licht zetten, hoe meer ‘ licht’ er gaat branden in de live-processie. 26.000 mensen hebben de processie verlicht, en ruim 10.000 mensen deelden online in wij zij geloven óf wie er altijd in hen heeft geloofd.

Volgers online

Ook op social media blijft KRO-NCRV met The Passion groeien met 32.000 volgers op Instagram, een groei van 4.000 in de afgelopen periode. Op Facebook volgen 141.000 fans ons kanaal en 39.200 mensen zijn geabonneerd op het YouTube-kanaal. Vooraf en na afloop verschenen meer dan 1700 publicaties online, in kranten, magazines en gidsen Dat is nog exclusief tv- en radio-optredens en publicaties op social media. De artikelen op de website werden door 633.000 unieke bezoekers gelezen.

The Passion in de klas

Voor het primair, voortgezet en mbo-onderwijs is dit jaar het lespakket Ik geloof in jou beschikbaar. KRO-NCRV, Young Impact en Verus (de landelijke koepelorganisatie van christelijk en katholiek onderwijs in ons land) slaan deze editie de handen ineen om het thema van The Passion (Ik geloof in jou) bespreekbaar te maken in de klas. Zo kunnen docenten met leerlingen in gesprek gaan over het hebben en tonen van vertrouwen in elkaar. Juist in tijden van toenemende polarisatie een actueel onderwerp. In de lesmodule vertellen diverse castleden van The Passion wat het thema Ik geloof in jou voor hen betekent. 

Ook interessant

Naar alle impactvolle voorbeelden
KRO-NCRVVerbinding & Samenleving
Actie voor kinderen in gezinnen met geldzorgen
Lief gebaar (KRO-NCRV)
KRO-NCRVEducatie
Jongeren in beweging zetten voor een betere wereld
KRO-NCRV
KRO-NCRVNieuws & Debat
Met pop-up redacties de regio in
Pointer (KRO-NCRV)
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)