LogoWerken bij

Sociaal veilige werkomgeving

Een belangrijk streven binnen de publieke omroep

Respectvol samenwerken

Iedereen die in de mediasector werkt, of daarmee als gast, bezoeker of deelnemer in aanraking komt, moet op een sociaal veilige werkomgeving kunnen rekenen. Het is belangrijk dat daar op alle plekken eenduidige afspraken over bestaan. Dat is de reden waarom de NPO met andere mediaorganisaties het Mediapact Respectvol Samenwerken heeft gesloten. Dit pact is bedoeld om grensoverschrijdend gedrag tegen te gaan en om overal binnen de media normale omgangsvormen te bevorderen. Partijen hebben daarvoor gedefinieerd wat zij verstaan onder een sociaal veilige werkomgeving en wat iedereen - van hoog tot laag - kan doen om ongewenst gedrag tegen te gaan. Training, bewustwording en gezamenlijke verantwoordelijkheid staan daarin centraal. 

Het Mediapact is een aanvulling op de voorzieningen die organisaties al zelf op dit gebied hebben getroffen, zoals de aanwezigheid van vertrouwenspersonen. Ook zijn de NPO en de omroepen aangesloten bij MORES.online, het onafhankelijke meldpunt voor ongewenst gedrag in de creatieve sector.

Ook interessant
Wie zijn wij?

Meer weten?

Op de site van het Mediapact Respectvol Samenwerken lees je meer hoe we een veilige werkomgeving binnen de media bevorderen.

Mediapact Respectvol Samenwerken
NPO Logo
Snel naar
Over NPO
Social Media
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)