LogoWerken bij

Solliciteren bij de NPO

Hier vind je nuttige info over onze sollicitatieprocedure en wat we voor je kunnen betekenen als je een steuntje in de rug nodig hebt.

We streven naar een duidelijke, transparante en vlotte sollicitatieprocedure. Vandaar dat in de meeste vacatures een tijdsplanning is opgenomen. Zo weet je precies hoe de procedure zal verlopen.

Pas jij bij de NPO en past de NPO bij jou?

Elke stap in het proces heeft hetzelfde doel: pas jij bij de NPO en past de NPO bij jou? We willen elkaar goed leren kennen voordat we met elkaar in zee gaan. Een enkele keer kan het voorkomen dat wij een vacature eerder sluiten. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren!

Op basis van je cv en motivatiebrief word je uitgenodigd om op gesprek te komen. Er vinden meestal twee gesprekken plaats. Als deze gesprekken goed verlopen, zullen we je zo snel mogelijk een aanbieding doen, waarbij je altijd start met een jaarcontract. Werken bij de NPO is werken met veel vertrouwelijke informatie, vandaar dat wij een VOG-verklaring vragen.

Open voor iedereen
Zoek je een stage?
Bureau of ZZP'er?
Heb je een arbeidsbeperking?
Contact recruitment

Geen match?: You've Got Talent!

Iedereen heeft talent en dus ook jij! Ben je recent niet uitgenodigd voor een gesprek, zie je (nog) geen match met de openstaande vacatures en wil je graag kennismaken met de NPO? Schrijf je dan in voor onze (digitale) You’ve Got Talent-middag. Tijdens zo’n middag krijg je de kans om met één van onze recruiters te spreken. Handig voor als je tips wilt krijgen over de vacatures bij de NPO of als je wilt sparren over je mogelijkheden bij de NPO.

Dit betekende You've Got Talent voor Gregory:

"In mijn zoektocht naar een nieuwe stap in mijn carrière zag ik een leuke functie bij de NPO. Hoewel deze functie niet helemaal bleek aan te sluiten, kreeg ik de uitnodiging een verkennend gesprek te voeren. Dat was een verrijkende ervaring. Ik leerde de organisatie kennen buiten het formele sollicitatieproces om. Zo kreeg ik de kans mijn persoonlijke ervaringen en ambities te delen. Tijdens het gesprek kwam er een andere interessante vacature voorbij. Tot mijn blijdschap bleek ik daarin te passen en ben ik bij de NPO in een nieuwe rol begonnen."

Zo werkt het

De You’ve Got Talent-middag wordt iedere eerste woensdagmiddag van de maand georganiseerd Je schrijft je in voor een digitaal spreekkwartier, waarin je ons alsnog kennis kan laten maken met jouw talent:

  • Je krijgt 15 minuten de tijd
  • Je kunt dit kwartier invullen zoals jij het wil: vragen stellen, een presentatie geven, sparren over je mogelijkheden, the floor is yours
  • Onze recruiters kunnen je wijzen op (toekomstige) mogelijkheden binnen de NPO

Waar en wanneer?

Dus als je wordt afgewezen, schrijf je dan snel in. Je kunt hiervoor het beste mailen, bellen of appen met onze recruiter Jolanda Janssen. Haar gegevens vind je op onze contactpagina <link>.

Als je geïnteresseerd bent in programmatische functies, zoals producer, redacteur of presentator, dan is de You’ve Got Talent-middag van de NPO niet geschikt. Ga dan naar de vacaturesites van de omroepen, om te zien welke vacatures zij open hebben staan. We hebben de sites voor je op een rijtje gezet op deze pagina <link>.

Als het niet helemaal past...

Zie je een leuke vacature maar heb je een beperking en past het net niet helemaal? Neem dan gerust contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Contact HR

Ook belangrijk

Jouw privacy

De NPO hecht veel waarde aan privacy. Daarom gaan we zorgvuldig om met je CV, je motivatie en de overige persoonsgegevens die je ons verstrekt. Wij verzamelen, bewaren en gebruiken deze gegevens uitsluitend om je geschiktheid voor de vacante functie(s) goed te kunnen beoordelen. We delen deze gegevens alleen met NPO-medewerkers die betrokken zijn bij de sollicitatieprocedure. We zullen nooit aan derden deze gegevens verstrekken, tenzij we daartoe wettelijk verplicht zijn. Zodra de sollicitatieprocedure is afgerond, zullen wij binnen 4 weken je persoonsgegevens verwijderen uit onze systemen.
Lees er meer over in onze privacyverklaring.

Privacyverklaring
NPO Logo
Snel naar
Over NPO
Social Media
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)