LogoWerken bij

Arbeidsvoorwaarden 2024

Hier vind je een aantal kernpunten uit onze omroep-CAO

Naast een goed primair salaris dat in de CAO voor het Omroeppersoneel is geregeld, biedt de NPO ook een groot aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. 

De NPO heeft een fulltime werkweek van 36 uur. Je kunt deze uren flexibel invullen, uiteraard in overleg met je leidinggevende. Er zijn bijvoorbeeld ook mogelijkheden om 4 x 9 uur te werken. Bij ons krijg je op fulltime basis 200 vakantie-uren per jaar. Dat is ruim 5,5 uur per week. Naast de gebruikelijke vakantietoeslag (8%) krijg je in december een vaste eindejaarsuitkering van 6% over je jaarsalaris, inclusief vakantiegeld. Bovendien kun je in overleg één of meer feestdagen inwisselen voor de feest- en gedenkdagen die bij jouw persoonlijke overtuiging passen.

Nog meer extra's 

Bij de NPO kun je profiteren van de volgende extra's:

 • Gratis parkeren voor de deur
 • Kortingen op maaltijden in het bedrijfsrestaurant (waar je ook vegetarisch kunt eten)
 • Een stilteruimte waar eventueel ook gekolfd kan worden
 • Een fitness-ruimte
 • Omkleed- en douchefaciliteiten
 • Een Windows of Apple laptop met headset
 • Een mobiele telefoon met abonnement

Je kunt ook gemakkelijk je elektrische fiets (gratis) of auto opladen. En je kunt zelfs gebruik maken van onze oranje NPO leenfietsen.

Vitaliteit

Vitaliteit vinden wij belangrijk. Je kunt daarom gebruik maken van een vitaliteitsprogramma met onder andere vers fruit, stoelmassage, bureaufietsen, yoga-sessies en een wisselend kwartaalprogramma. We hebben ook een sportruimte met fitnessfaciliteiten, die van 07.00 tot 20.00 uur open is. Voor een goede werk-privé balans kent de NPO aanvullend geboorteverlof voor partners, waarbij je in het eerste half jaar na de geboorte vijf aanvullende weken geboorteverlof op kunt nemen tegen 100%.

Binnen onze NPO Academy kun je gebruik maken van een overzichtelijke digitale leeromgeving, waarbinnen je zelf de regie hebt over wat je wilt leren, hoe en wanneer. Daarnaast kent iedere afdeling een regulier opleidingsbudget en ontvang je 1x per 5 jaar een persoonlijk loopbaanbudget van €1.000,- vanuit de CAO. Kortom, bij de NPO ben je niet snel uitgeleerd.

Ook goed geregeld

 • Binnen de NPO kennen wij een jaarlijkse beoordeling, waarbij jouw salarisverhoging afhangt van jouw
  functioneren.
 • De NPO kent een collectieve ziektekostenverzekering bij ONVZ, die een korting van 10% op de premie voor je aanvullende verzekering geeft. Of je kunt voor een brutotoeslag van €30,- per maand kiezen, ongeacht waar je je ziektekostenverzekering hebt ondergebracht.
 • Als je ouder bent dan 18 jaar kun je gebruik maken van onze Pensioenregeling. De premie bedraagt
  25% van het jaarsalaris verminderd met de franchise (€17.545,-). De bijdrage van de werknemer is
  7,9%.
 • Bij NPO werken we hybride. Dat betekent dat wij ongeveer 50% van onze tijd naar kantoor gaan en de
  andere 50% thuis werken. Uiteraard hebben wij een budget om je thuiswerkplek goed in te kunnen
  richten. Hiervoor kun je, met ondertekening van een gebruiksovereenkomst, via een centraal portaal thuiswerkmiddelen bestellen. Daarnaast kennen wij een thuiswerkvergoeding van €30,- netto per maand. Dit alles is vastgelegd in onze Thuiswerkregeling.
 • Natuurlijk vergoeden wij jouw reiskosten. Kom je met eigen vervoer naar kantoor, dan kun je je
  gemaakte reiskosten woon-werkverkeer declareren tegen €0,23 per kilometer (met een maximum
  van 50 km enkele reis). Kom je met het openbaar vervoer, dan worden alle reiskosten vergoed.
 • Ieder jaar bieden wij de mogelijkheid om arbeidsvoorwaarden uit te ruilen. Zo kun je bijvoorbeeld
  brutoloon of bovenwettelijke vakantie-uren uitruilen voor bijvoorbeeld een fiets of fiscale
  verrekening van de vakbondscontributie.
 • Op het moment dat je onregelmatige diensten of bereikbaarheidsdiensten moet werken, ontvang je een NRD uren & bereikbaarheidsvergoeding.
 • Medewerkers mogen vanaf 58 jaar gebruik maken van de regeling Partiële Terugtreding Ouderen (PTO). Tot een reductie van 20% van de omvang van het dienstverband vult de NPO jouw nieuwe salaris aan met 50% van het verschil tussen jouw oude en jouw nieuwe salaris. Jouw pensioenopbouw wordt, indien en voor zover fiscaal gefaciliteerd, voortgezet op basis van 100% van je oude salaris.
 • Mocht je bij ons (voornamelijk) werkzaam zijn op basis van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, dan kun je je vanaf vier maanden vóór het verstrijken van de looptijd van jouw contract melden bij onze omroepintermediair met een verzoek actief voor je te bemiddelen naar een andere passende functie bij één van de omroepen die bij dezelfde CAO zijn aangesloten.
 • Tot slot krijg je als NPO-medewerker een gratis abonnement op NPO Start en NLziet.

CAO Omroeppersoneel 2024

De volledige CAO voor het Omroeppersoneel 2024 vind je in de openbare documenten op onze corporate site.

CAO Omroeppersoneel 2024
NPO Logo
Snel naar
Over NPO
Social Media
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)