LogoWerken bij

Angélique ziet bij de NPO veel diversiteit in mensen

Angélique werkt als Applicatie beheerder bij de NPO omdat ze een inclusieve werkgever zocht met impact op de Nederlandse samenleving.

In dit blog vertelt Angélique over haar eerste indruk van de NPO, haar beweegredenen voor haar keuze voor de organisatie en een kijkje in haar rol als applicatiebeheerder.

Eerste indruk van de NPO

Sinds 1 mei is Angélique aan de slag als Applicatiebeheerder bij de NPO, een stap die goed past bij haar eigen visie. “Ik zocht naar een werkomgeving die zowel inclusief, sociaal als uitdagend is en waar ik technisch van waarde kan zijn. Wat voor mij ook van groot belang is, is een werkgever die een positieve invloed heeft op de Nederlandse samenleving. Dit alles kwam terug in de vacature voor applicatiebeheerder binnen de afdeling Technologie & Operations, las ik op onze wie-zijn-wij pagina en ervaarde ik tijdens de sollicitatiegesprekken. Bij elkaar heeft deze informatie mij ervan overtuigd dat de NPO de plek is waar ik wilde werken.”

Angélique benadrukt het volgende over de sollicitatiegesprekken: “We kijken niet naar leeftijd, geslacht of achtergrond, maar vooral naar kennis en persoonlijke eigenschappen en welke van die eigenschappen het team versterken. Daarnaast werd het op mijn eerste dag meteen duidelijk hoeveel diverse persoonlijkheden en culturen hier samenkomen.”

Impact op de samenleving

Als applicatiebeheerder bij de NPO draagt Angélique de verantwoordelijkheid voor het naadloos laten draaien van de applicaties die de NPO inzet. Haar taken bestaan onder andere uit het oplossen van applicatieproblemen, het testen van nieuwe releases, het implementeren van applicaties en gebruikerswensen. Dit takenpakket combineert zowel technische als functionele aspecten. Ze legt uit: “Deze combinatie was precies wat ik zocht. Het betekent zowel technische configuraties doorvoeren als op functioneel niveau samenwerken met gebruikers om hun werk zo effectief mogelijk te ondersteunen.”

Angélique was op zoek naar een baan waar ze iets kon betekenen voor de samenleving, en vond de NPO de perfecte plek daarvoor. Ze verduidelijkt: “Dagelijks zendt de NPO diverse programma's en documentaires uit die de maatschappij aanzetten tot nadenken. Denk aan de oorlog in Oekraïne. Als applicatiebeheerder is het mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de gebruikte applicaties naadloos functioneren, waardoor de uitzendingen daadwerkelijk plaatsvinden. Als een applicatie haperingen vertoont of als de data-gegevens voor een programma niet tijdig zijn verwerkt, bestaat het risico dat een programma pas weken of zelfs maanden later wordt uitgezonden, terwijl de wereld in die tijd alweer veranderd is.”

Een betrokken afdeling

Op de vraag wat mensen niet weten over het werken bij de NPO en wel zouden moeten weten reageert Angélique: “De NPO is een sociale, betrokken werkgever die midden in de samenleving staat en gaat voor uitdagende technologische vernieuwingen. In ruil daarvoor vertrouwt de NPO op kennis, vaardigheden en persoonlijke eigenschappen van ons als medewerkers om deze innovaties door te voeren.” Die sociale betrokkenheid technologische vernieuwingen ervaart ze ook op haar afdeling. “Binnen onze afdeling Technologie & Operations is iedereen bereid om elkaar te helpen en wat ik echt waardeer is dat iedereen klaarstaat om hun uitgebreide kennis en ervaring te delen. Ik vind mijn collega’s betrokken, enthousiast, professioneel, respectvol en leergierig.”

Iedereen is welkom

Angelique benadrukt dat ze de afgelopen maanden bij de NPO een inclusieve cultuur heeft ervaren, waarin iedereen welkom is en verschillen worden omarmd om nieuwe inzichten te genereren en betere oplossingen te vinden. Ze zegt: “We organiseren diverse initiatieven op het gebied van diversiteit en inclusie. Zo organiseerden we onder andere een Keti Koti festival, een avond voor de LHBTQ+-gemeenschap en namen zo deel aan het pride-evenement. Daarnaast zorgen we ervoor dat al onze bijeenkomsten toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers en gebruiken we genderneutrale aanduidingen.

Wil jij net als Angélique impact maken op de maatschappij, werken in een inclusieve, betrokken werkomgeving waarin we samen hard werken aan nieuwe innovatieve oplossingen? Kom bij ons werken op de afdeling Technologie & Operations. Meer weten? Ga naar de pagina Werken bij NPO Tech.

Meer weten?
Werken bij NPO Tech
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
Over NPO
Social Media
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)