Slaapplekken om nooit meer te vergeten
- Artikel
- 26 jul 2020
- 4 minuten leestijd
Deze bijzondere locaties vind je in Nederland en België
Ontwaken in een havenkraan, privé-eiland of zelfs darmstelsel? Voor een onvergetelijke slaapplek hoef je niet ver de deur uit. Deze bijzondere locaties zijn te vinden in Nederland en België.
Op een privé-eiland
Waarom een hotelkamer huren als je ook een compleet eiland voor jezelf kan krijgen? Bij de Vinkeveense Plassen kan je vertoeven op je geïsoleerde privé-eiland, inclusief romantisch natuurhuisje en tuin. Begin je dag met een ontbijtje aan het water of neem een frisse ochtendduik. Ligbedden en een barbecue zijn er ook bij inbegrepen.
In een havenkraan
Wanneer grote hoogtes je alleen maar bevende knieën bezorgen, is deze havenkraan niet bepaald de meest ideale slaapplek. In de havenkraan van Harlingen slaap je namelijk in jawel, een kraan. Vanuit je hotelbed kijk je uit op de zee en de haven en wanneer dat uitzicht je niet bevalt, kan je de havenkraan zelf ronddraaien in de besturingscabine.
Op een stadsboerderij
Bij het Amsterdamse recreatiegebied het Twiske word je wakker door – niet het geluid van rollende koffers of rinkelende fietsbellen maar - het getjilp van vogels. Hier kan je overnachten bij de duurzame Amsterdam Farm Lodge, onderdeel van stadslandbouwproject NoordOogst. De appartementen zijn gelegen in een voormalig asielzoekerscentrum en zijn grotendeels ingericht met opgeknapte materialen. Op het terrein valt er genoeg te zien en te beleven. Zo vind je hier onder andere een vlindertuin, imker, koffiebranderij, visrokerij en brouwerij.
In een boomhut
Hoog in de bomen, verstopt in het bosachtige Drenthe vind je deze luxe boomhut met jacuzzi. De inrichting en het interieur zijn compleet in lijn met de omliggende natuur. Dat betekent: veel hout en natuurlijke elementen. De basis van het werkeiland in de keuken en de eettafel bestaat uit een oude boomstam van tweehonderd jaar oud.
In de tuin van een eeuwenoud kasteel
Bij het oudste kasteel van Nederland kan je gezellig in de pruimenboomgaard bivakkeren. Kampeerspullen zijn niet nodig: een tent, matras en stoelen wachten al op je. Het enige waarvoor jij hoeft te zorgen is een slaapzak. Een privé-rondleiding door het kasteel is erbij inbegrepen. Deze krijg je in de avond wanneer alle bezoekers het kasteel hebben verlaten.
In een eco-cabin
Het kost je wat moeite om deze slaapplek te vinden, maar dan krijg je ook precies waar je naar op zoek bent. Een alleenstaande eco-cabin midden in de ongerepte natuur, ver weg van de stadse drukte. Deze Slow Cabin is volledig zelfvoorzienend. Zo wordt de stroom opgewekt door de zonnepanelen op het dak en het douchewater bestaat uit gereinigd regenwater.
Bij een overdekte camping
Ben je niet zo’n campingfan? Misschien is indoor kamperen dan wel iets voor je. Dat kan bij het Trek Hostel in Gent, waar je in een van de caravans in een indoor hall slaapt. Dat is toch nét iets meer luxe dan een regulier bivakkeerweekend. Voor vermaak zoek je de tafeltennistafel, bioscoopcaravan of spelletjes- en boekenkast op. En wanneer je toe bent aan de stad, wandel je binnen twintig minuten hartje Gent binnen.
In een anus
Mocht je je ooit afvragen hoe het is om in een anus te overnachten, dan is het kunstterrein van de Verbeke Foundation vlakbij Antwerpen de plek. Dit is de thuisbasis van de Casanus, ontworpen door Kunstenaar Joep van Lieshout. Van Lieshout ontwierp het orgaan-huisje in eerste instantie als mobiele tentoonstellingsruimte, maar verplaatsen bleek lastig. Daarom heeft 'ie zijn plek niet meer verlaten. De Casanus is uitgerust met een bed, toilet, douche en eettafel met stoelen.
We zijn nog niet klaar: deze unieke tiny houses staan in Nederland.