• Lezen
  • Film & serie
  • Quizzen
  • Videosnacken
    • NPO3 Exclusives
    • Shorts
  • Meer
    • 3Lab
    • 3vraagt
    • 3 op Reis
    • Boos
    • Brandpunt+
    • Best Bites
    • Spot On
    • Spuiten en Slikken
    • BEAM
    • NOS op 3
    • NOS stories
    • PowNews
    • Programma's
    • Op NPO Start
    • Artikelen
    • Afleveringen
    • Reviews
    • Alle zoekresultaten
    • HOME
    • Lezen
    • Film & serie
    • Quizzen
    • Videosnacken
      TERUG
      • Videosnacken
      • NPO3 Exclusives
      • Shorts
    • MEER
      MEER
      • 3Lab
      • 3vraagt
      • 3 op Reis
      • Boos
      • Brandpunt+
      • Best Bites
      • Spot On
      • Spuiten en Slikken
      • BEAM
      • NOS op 3
      • NOS stories
      • PowNews
    Volgende!
    Koken voor mensen in nood: “Dit werk geeft me veel meer voldoening dan die Michelinster”
    Terug naar 3 op Reis

    Korean BBQ: De smaak van Korea

    • Artikel
    • 10 apr 2018
    • 3 minuten leestijd

    Vergeet dat Hollandse gourmetten, steengrillen en fonduen...

    Vergeet dat Hollandse gourmetten, steengrillen en fonduen... 

    ...en waag je aan een avond Korean BBQ! Korean BBQ maakt een groot deel uit van de Koreaanse keuken. Bij Korean BBQ grill je je eigen vlees op een hete plaat die zich in of op tafel bevindt. Daaromheen worden kleine gerechten geplaatst. Waarschijnlijk zie je nu een gourmetstel voor je. En dat is niet gek! Want Korean BBQ is net zoals gourmetten een sociale activiteit waarbij je zelf de grillmaster kunt uithangen. Gelukkig hoef je voor een avond Korean BBQ niet gelijk een vliegticket te halen. Zo kun je in een aantal Nederlandse restaurants ook de Koreaanse grillheld(in) uithangen! Of... je creëer zelf een Korean BBQ-tafel. Nog beter ;)
     
    Bij Korean BBQ hoort een regenboog aan vleessoorten, maar deze soorten behoren tot de populairste:


    -  b ulgogi : dunne stukken vlees, gemarineerd in zoete soya saus
    -  g albi : runderribben (soms ook varkensribben)
    -  s amgyeopsal : speklapjes (meestal van de buik van een varken)

    Oh en: vaak ligt er een schaar klaar op tafel, waarmee je de stukken vlees kleiner kunt knippen!

    koreanbbq_xlthumb

    Het leuke aan Korean BBQ is dat je lekker met je handen kunt eten. Het is namelijk de bedoeling dat je het vlees in slabladeren wikkelt, ook wel ssam genoemd. Deze bladeren zijn op bite-wise formaat, zodat alles in één keer naar binnen kan. Het vlees behoor je te combineren met verse knoflook, groene peper, kimchi (waarover zometeen meer) en ssamjang saus (gemaakt van soyabonen, peperpasta, knoflook en sesam).



    Terwijl het vlees voor je neus ligt te grillen, kun je je maag alvast stillen met witte rijst en banchan . Banchan is de naam voor Koreaanse bijgerechten. De bekendste Koreaanse banchan is kimchi. Op het eerste oog ziet kimchi er niet bepaald lekker uit, maar dit gerecht is zeer smaakvol! De bekendste soort kimchi wordt gemaakt van Chinese kool. Deze is zeker het proberen waard.

    koreanbbqleaf_xlthumb



    Om je Korean BBQ-avond helemaal af te maken, moet je de Koreaanse volksdrank soju proberen. Deze rijstwijn is iets heftiger dan het standaard wijntje uit de supermarkt. Soju bevat namelijk tussen de 20 en 45 procent alcohol en wordt ook wel de Koreaanse vodka genoemd. Drink deze dus vooral met mate... ;)

    kimchi_xlthumb

    soju_xlthumb

    Kun je niet genoeg krijgen van de Aziatische keuken? Check dan deze Indonesische gerechten!

    • zuid korea
    • seoul
    • eten & drinken
    • Deel

    Nieuwste artikelen

    Meer

    Grieks, groen en goed voor het milieu: welkom op Tilos

    Het koraal van Bonaire snakt naar adem: “Er zijn nog weinig beloftes voor de eilandbewoners”

    Strand, safari en sociale druk: waarom reizen niet per se altijd gelukkig maakt

    Van ultieme vrijheid naar gevangenschap op de Filipijnen: Hoe een halve joint voor Tim eindigde in een nachtmerrie

    Heimwee op reis: waarom je in het paradijs tóch naar huis wil

    Specials

    Meer

    Slow travel: verrijk je reiservaring door het rustig aan te doen

    Wildkamperen: de belangrijkste tips voor je bivakkeertrips

    Groene reistips om je ecologische voetafdruk mee te verkleinen

    Dit zijn de mooiste treinroutes van Europa

    De Maashorst: Nederlands toekomstige oergebied

    NPO logo
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Info

  • NPO Start
  • Over NPO
  • Algemene voorwaarden & Privacy
  • Cookiebeleid
  • Menu

  • Lezen
  • Film & serie
  • Quizzen
  • Videosnacken
  • NPO3 Exclusives
  • Shorts
  • Volg NPO 3

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • TikTok
  • Deze website maakt gebruik van cookies om de ervaring te optimaliseren. Lees meer.

    Akkoord