Koken
39 tips
Bori: de wereld op een broodje - Kijk op NPO Start
Chef Kai praat met collega-chefs over hun achtergrond en meest dierbare gerechten. Geïnspireerd hierop creëert chef Kai vervolgens een eigen broodje. Bori schijnt licht op de verscheidenheid aan keukens die het Nederlandse culinaire landschap maken.
Tamara Elbaz en Vjeze Vur maken gevulde koeken in Doorbakken - Kijk op NPO Start
In Doorbakken gaan bekende bakfans – onder leiding van Robèrt de strijd aan in zijn proefkeuken. De stress van de amateurbakkers in Heel Holland Bakt wordt zo goed mogelijk nagebootst met afleidende factoren. Van binnenstormende fanfares tot een vuurspuwer en van Orgel Joke tot Frank Sinatra. Wat blijkt; zo makkelijk zijn die technische opdrachten in de HHB-tent niet!
Bakkers klaar? Stuntelen maar - Kijk op NPO Start
Seizoen 12 van Heel Holland Bakt is begonnen! In de eerste aflevering blijkt dat bakken in de tent toch wel heel anders is dan thuisbakken.
Heb je de smaak te pakken? Op de website vindt je alle recepten.
Op culinaire reis naar de lekkerste uithoeken van Europa en ver daarbuiten - Kijk op NPO Start
In Sergio over de grens neemt de voormalig driesterrenchef Sergio Herman bekende Nederlandse en Vlaamse gezichten mee op een culinaire reis naar de lekkerste uithoeken van Europa en ver daarbuiten, op zoek naar inspirerende verhalen en unieke ingrediënten.
Op vakantie in Frankrijk? Dit neem je mee uit de Franse supermarkt - Lees artikel
Wil je een land écht leren kennen? Dan kun je misschien wel het allerbest een bezoek brengen aan een supermarkt. Je vindt hier producten die in Nederland niet in de schappen liggen. Welke typisch Franse producten je mee zou kunnen nemen naar huis, vertelt MAX vakantieman je in dit artikel.
Hoe maak je de beste keuze voor jezelf, de wereld en je portemonnee? - Kijk op NPO Start
Het recept: een kleurrijke kas met keuken, gastvrouw Marijn Frank, chef-kok Ramon Brugman én een boodschappentas vol vragen. Samen met verslaggevers Anna Gimbrère en Maarten Remmers wordt in Alles op tafel de werkelijkheid achter ons dagelijks voedsel ontrafeld.
Britse charme en humor in The Great British Bake Off - Kijk op NPO Start
Fan van Heel Holland Bakt? Dan moet je de The Great British Bake Off ook eens bekijken. Het Verenigd Koninkrijk staat niet voor niets bekend om zijn lekkere gebakjes.
BinnensteBuiten in het teken van Keti Koti - Kijk op NPO Start
Het duurzame lifestyleprogramma BinnensteBuiten staat deze aflevering compleet in het teken van Keti Koti. BinnensteBuiten-expert Sharon de Miranda reist af naar Suriname en staat stil bij haar familiegeschiedenis. Samen met een bijzondere gemeenschap viert ze de verbroken ketenen.
Achter deze Surinaamse recepten en ingrediënten schuilen persoonlijke tradities - Kijk op NPO Start
Eten is een belangrijk onderdeel van de Surinaamse cultuur. Noni Kooiman reist in Paramaribo pepers door Suriname en bezoekt tantes, kennissen en onbekenden met verschillende culturele achtergronden om samen te koken en te eten. Achter de gerechten blijken tradities te schuilen die soms ver teruggaan in de geschiedenis.
De FOMO Show op culinaire reis door Nederland - Kijk op NPO3.nl
De FOMO Show is terug! In deze FOMO Show special gaan Daan Boom, Jasper Demollin en Tobias Camman op een culinaire reis door Nederland. Helaas voor Tobi moet hij de spotlights in deze culinaire serie wel echt delen met zijn vrienden.
Kijk het 8e seizoen van Gort over de Grens - Kijk op NPO Start
Ga alvast een beetje op vakantie met het nieuwe seizoen van Gort over de Grens. In dit nieuwe seizoen rijdt hij weer rond in zijn geliefde Frankrijk om in verschillende regio's neer te strijken om te proeven. Van de wijn en lokale specialiteiten.
Lente op tafel - Heerlijke voorjaarsrecepten
Doe als de chefs van BinnensteBuiten en eet met de seizoenen mee. Zo profiteer je van duurzame, lekkere groentes van nu. In het voorjaar is er genoeg: denk aan raapstelen, rabarber, prei of radijs.
Freddy Tratlehner (Vjèze Fur) maakt een culinaire reis door Spaans Baskenland - Kijk op NPO Start
In 3 op Reis trekt kookgek Freddy langs de culinaire paradijzen op zoek naar de beste gerechten en mooiste culinaire tradities. Zijn reis begint in San Sebastián, de stad die met zestien Michelinsterren. Hier proeft hij de beste pintxos. Hij reist verder langs de kust naar de plaatsen Zarautz en Getaria, waar hij de meesters van de visgrill ontmoet.
De lekkerste recepten uit BinnensteBuiten - Kijk op KRO-NCRV
Vis, vlees of vega(n)? De chefs van BinnensteBuiten inspireren je graag met de lekkerste recepten.
Koken met een kleine portemonnee - Kijk op NPO Start
In Kook van jou reist Yvon Jaspers het land door om te koken met mensen die hulp krijgen van de Voedselbank. Uit hun boodschappentas van die week bereidt Yvon samen met hen een maaltijd voor een persoon die hij of zij graag wil bedanken. Tijdens het koken komen eerlijke verhalen op tafel van veerkrachtige mensen die leven met een klein budget.
Van garnalencocktail tot stoofpeertjes: zo maak je de échte kerstklassiekers - Naar KRO-NCRV.nl
De feestdagen komen steeds dichterbij. Een periode waarin je bij elkaar komt, met elkaar eet en het leven viert. En natuurlijk bij uitstek het moment om kerstklassiekers op te dienen. Van garnalencocktail tot beef Wellington: de chefs van BinnensteBuiten laten zien hoe je een heerlijk diner op tafel zet!
Kerstrecepten van Yvette van Boven - Naar VPRO.nl
Hier vind je alle recepten van de speciale kerstserie van Koken met van Boven. Met deze gerechten bereid je jouw perfecte en stressvrije kerstdiner voor.
Gorts kerst op het chateau: 'Met kerst komt alles tot stilstand' - Kijk op NPO Start
Iedereen is druk met de voorbereidingen van een Frans kerstdiner, waar traditie en smaak elkaar ontmoeten. De fonkelende lichtjes en de knisperende open haarden zorgen voor een sfeer van warmte en gezelligheid. Ilja leidt zijn gasten met passie door de geheimen van de perfecte kerstwijn. Met zijn kenmerkende humor en expertise deelt hij verhalen over de beste druiven, de juiste blends en de kunst van het wijnproeven tijdens de feestdagen.
Heel Holland Bakt Kids: dé junior bakwedstrijd van Nederland - Kijk op NPO Start
Wie is de meest getalenteerde jonge thuisbakker? Zes kinderen gaan de strijd aan, samen met hun vader of moeder. Wie blaast meester patissier Robèrt van Beckhoven en succesvol culinair publicist Janny van der Heijden omver met hun koekjes, cakejes en taarten?
Wil jij ook een keer meedoen? Meld je hier aan voor het volgende seizoen!
Slimme wijnkooptips van Ilja Gort - Kijk op NPO Start
Ilja Gort onthult de geheimen van het wijnmaken in Gorts wijnkwartier. Zoals hoe je water in wijn kan veranderen, maar ook slimme wijnkooptips. Natuurlijk ontbreekt ook de grabbelton met kijkersvragen niet, evenals Gorts schatkamertje vol heerlijke wijnen waaruit hij een keuze maakt als zijn 'wijnboerenminnares' Caroline weer de sterren van de hemel kookt.
Koken met politici: Ramon Brugman in de keuken met Rob Jetten - Naar BinnensteBuiten
BinnensteBuiten chef-kok Ramon gaat op zoek naar de culinaire mens achter de politicus. In de eerste aflevering maakt Rob Jetten een Indische rijsttafel. De komende drie weken zien we Ramon in de keuken met Joost Eerdmans, Jesse Klaver, Dilan Yeşilgöz-Zegerius, Henri Bontenbal en Lilian Marijnissen.
Ontvang jij de Eerlijk Eten nieuwsbrief al? - Schrijf je in
Morgen kan eerlijker. Daarom helpt deze nieuwsbrief je met het maken van bewuste keuzes. Van de herkomst van voedsel en jouw keuzes in de supermarkt tot aan de maaltijd die je uiteindelijk op tafel zet. Nieuwsgierig? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Het Restaurant van de toekomst? 3D-geprinte garnaal en kweekvlees - Kijk op NPO Start
In het programma Restaurant van de toekomst barst een culinaire strijd los om je vingers bij af te likken. Presentatoren Sosha Duysker en Anna Gimbrère gaan iedere week op zoek naar duurzame ingrediënten, waarmee chefs Marleen Brouwer en Dennis Huwaë aan de slag gaan in de keuken.
De gerechten die hieruit rollen staan op de menukaart van bekende Nederlanders, zoals rapper Donnie. Maar wat staat er precies op het menu?
Ilja Gort verlaat Frankrijk voor Italië - Kijk op NPO Start
Nederlands bekendste wijnboer wil erachter komen waarom de Italianen zoveel talent hebben om te genieten van de goede dingen des levens. In seizoen 1 en 2 gaat Gort op zoek naar de mooiste en verrassendste streken waar hij het verhaal achter de schoonheid van het land, mensen die hij ontmoet, de mooiste wijnen én het lekkerste eten zoekt.
Wil je meer weten over deze prachtige Italiaanse streken? Bezoek dan eens de site van Gort over de grens.
Franse kaas en revolutionaire kunst - Kijk op NPO Start
In afl. 6 van De kok en de directeur zijn Rijksmuseum-directeur Taco Dibbits en chef-kok Joris Bijdendijk in Parijs, waar in 1789 de Franse revolutie de burger heeft bevrijd. Welke invloed had dit op het eten en de kunst?
Freddy Tratlehner (Vjèze Fur) maakt een culinaire reis door Italië - Kijk op NPO Start
In 3 op Reis trekt kookgek Freddy langs plaatsen als Lagonegro, Calabrië en de Italiaanse Eolische Eilanden op zoek naar de beste gerechten en mooiste culinaire tradities. Zijn reis start in Napels. Hij leert hele nieuwe verhalen over Italië aan de hand van de cucina povera, ofwel de armeluiskeuken.
Zijn alle aardappelen uit de supermarkt hetzelfde? - Kijk op NPO Start
Het zit in de aard van de aardappel: dat je er vele kanten mee op kan. Van bakken tot prakken, poffen tot koken. Te complex, vonden de supers en nu zetten ze groot op de zak welke knol je moet kopen voor welk kunstje. Maar wat voor aardappels zijn dat dan? De Keuringsdienst van Waarde doet grondig onderzoek.
Oude en nieuwe Nederlandse gerechten in de schijnwerpers - Kijk op NPO Start
Yvette van Boven gaat op zoek naar de oorsprong van Nederlandse gerechten en eetgewoonten. Waar komen ze vandaan en waar gaat het met onze keuken naartoe?
In deze De streken Van Boven-reeks verdiept Yvette zich in Limburgs zuurvlees, de snackcultuur, de joodse keuken en Chinees-Indische restaurants. Thuiskoks, opgelet! Hier vind je de recepten uit het programma.
Temple food: Een kijkje in de boeddhistische keuken - Kijk op NPO Start
Temple Food wint enorm aan populariteit: het is vegan, lokaal, duurzaam, en in lijn met de slow food trend. Tijdens een road trip langs boeddhistische tempels in Zuid-Korea ontdekken fijnproevers Alain Caron en Emma de Thouars dat Temple Food niet alleen over smaak, geur en textuur gaat, maar ook over innerlijke gesteldheid en je bewustzijn.
Is een verspakket duurder dan losse ingrediënten? - Naar KRO-NCRV.nl
Met verspakketten proberen de supermarkten je het leven makkelijker te maken. Pakketten waar (bijna) alle ingrediënten voor een recept al in zitten. Maar betaal je eigenlijk voor het gemak? Of wel: is het verzamelen van de losse ingrediënten niet veel goedkoper? De Keuringsdienst van Waarde zocht het voor je uit.
Alle recepten uit Heel Holland Bakt - Naar recepten
Waarom een appeltaart als je ook een chiffon cake met pandan en kokos op tafel kan toveren? Of imponeer je gasten eens met een tarte tatin met sjalotjes en (vega)spek. Of waarom niet een keer zelfgebakken focaccia met gepofte knoflook?
In Heel Holland Bakt komen de lekkerste dingen voorbij! En de dingen vind je nu allemaal heel gemakkelijk terug in receptvorm op de site van Heel Holland Bakt.
Deze groenten zijn het hele jaar door een groene keuze - Lees op KRO-NCRV.NL
Asperges, broccoli, sperziebonen: het aanbod in de groenteschappen is het hele jaar door enorm. Heel makkelijk voor ons, maar niet altijd even goed voor de natuur. Gelukkig zijn er genoeg groenten die het hele jaar lang een verantwoordelijke keuze zijn.
Ilja Gort neemt de kijker mee naar de mooiste en verrassendste plekjes - Kijk op NPO Start
In vier seizoenen neemt Ilja je mee naar Frankrijk, Spanje en Italie. Hij proeft de duurste wijnen van Spanje, leert in Genua de beroemde Pesto Genovese te maken en eet kaas in een 100 jaar oude kaasgrot.
Koken met MAX - Naar MaxVandaag.nl
In dit online kookboek van omroep MAX vind je recepten uit Kook mee met MAX, Bak mee met MAX en uit andere programma’s van MAX.
Waarom houdt iedereen van zoet? - Kijk op NPO Start
Joël Broekaert neemt je mee in een avontuurlijk onderzoek naar de wereld en de geschiedenis achter de vijf basissmaken. In De 5 smaken van Joel reist hij af naar bijzondere plekken op de wereld en bezoekt hij wetenschappers, chefs en smaakmakers.
Recepten van culinair auteur Yvette van Boven - Naar Avrotros.nl
Yvette van Boven ontrafelt in haar programma De streken van Van Boven de geschiedenis en geheimen van de meest uiteenlopende regionale keukens van Nederland. Op de website vind je alle recepten op een rij.
Lik je vingers af bij deze culinaire reisprogramma's - Kijk op NPO Start
Reizen en lekker eten gaan voor veel mensen hand in hand. Daarom zette NPO Start deze culinaire reisprogramma's voor je op een rij. Van Gort over de grens tot Koken met van boven en Joel Lokaal tot De aardappeleters. Geniet!