Koken
- Programma45 min
Ilja Gort verlaat Frankrijk voor Italië
Nederlands bekendste wijnboer wil erachter komen waarom de Italianen zoveel talent hebben om te genieten van de goede dingen des levens. In seizoen 1 en 2 gaat Gort op zoek naar de mooiste en verrassendste streken waar hij het verhaal achter de schoonheid van het land, mensen die hij ontmoet, de mooiste wijnen én het lekkerste eten zoekt.
Wil je meer weten over deze prachtige Italiaanse streken? Bezoek dan eens de site van Gort over de grens.
- Artikel
Franse kaas en revolutionaire kunst
In afl. 6 van De kok en de directeur zijn Rijksmuseum-directeur Taco Dibbits en chef-kok Joris Bijdendijk in Parijs, waar in 1789 de Franse revolutie de burger heeft bevrijd. Welke invloed had dit op het eten en de kunst?
- Aflevering30 min
Freddy Tratlehner (Vjèze Fur) maakt een culinaire reis door Italië
In 3 op Reis trekt kookgek Freddy langs plaatsen als Lagonegro, Calabrië en de Italiaanse Eolische Eilanden op zoek naar de beste gerechten en mooiste culinaire tradities. Zijn reis start in Napels. Hij leert hele nieuwe verhalen over Italië aan de hand van de cucina povera, ofwel de armeluiskeuken.
- Aflevering35 min
BinnensteBuiten in het teken van Keti Koti
Het duurzame lifestyleprogramma BinnensteBuiten staat deze aflevering compleet in het teken van Keti Koti. Neem een kijkje in de ambtswoning van de burgemeester van Amsterdam, een pand met een slavernijverleden en en leer hoe je Heri Heri maakt, een speciaal gerecht dat werd gegeten op de plantages.
- Aflevering30 min
Zijn alle aardappelen uit de supermarkt hetzelfde?
Het zit in de aard van de aardappel: dat je er vele kanten mee op kan. Van bakken tot prakken, poffen tot koken. Te complex, vonden de supers en nu zetten ze groot op de zak welke knol je moet kopen voor welk kunstje. Maar wat voor aardappels zijn dat dan? De Keuringsdienst van Waarde doet grondig onderzoek.
- Programma25 min
Oude en nieuwe Nederlandse gerechten in de schijnwerpers
Yvette van Boven gaat op zoek naar de oorsprong van Nederlandse gerechten en eetgewoonten. Waar komen ze vandaan en waar gaat het met onze keuken naartoe?
In deze De streken Van Boven-reeks verdiept Yvette zich in Limburgs zuurvlees, de snackcultuur, de joodse keuken en Chinees-Indische restaurants. Thuiskoks, opgelet! Hier vind je de recepten uit het programma.
- Programma35 min
Temple food: Een kijkje in de boeddhistische keuken
Temple Food wint enorm aan populariteit: het is vegan, lokaal, duurzaam, en in lijn met de slow food trend. Tijdens een road trip langs boeddhistische tempels in Zuid-Korea ontdekken fijnproevers Alain Caron en Emma de Thouars dat Temple Food niet alleen over smaak, geur en textuur gaat, maar ook over innerlijke gesteldheid en je bewustzijn.
- Artikel
Is een verspakket duurder dan losse ingrediënten?
Met verspakketten proberen de supermarkten je het leven makkelijker te maken. Pakketten waar (bijna) alle ingrediënten voor een recept al in zitten. Maar betaal je eigenlijk voor het gemak? Of wel: is het verzamelen van de losse ingrediënten niet veel goedkoper? De Keuringsdienst van Waarde zocht het voor je uit.
- Nieuwsbrief
De (h)eerlijkste recepten
Wil jij bewuste keuzes maken? De Eerlijker eten nieuwsbrief vertelt je alles van de herkomst van voedsel en jouw keuzes in de supermarkt tot aan de maaltijd die je uiteindelijk op tafel zet. Foodredacteur Wieteke Vonk geeft concrete tips, achtergrondinformatie en deelt natuurlijk de lekkerste en eerlijkste recepten.
- Recept
Alle recepten uit Heel Holland Bakt
Waarom een appeltaart als je ook een chiffon cake met pandan en kokos op tafel kan toveren? Of imponeer je gasten eens met een tarte tatin met sjalotjes en (vega)spek. Of waarom niet een keer zelfgebakken focaccia met gepofte knoflook?
In Heel Holland Bakt komen de lekkerste dingen voorbij! En de dingen vind je nu allemaal heel gemakkelijk terug in receptvorm op de site van Heel Holland Bakt.
- Programma25 min
Doorbakken met Enzo
In de afgelopen 10 jaar zijn er 100 bakkers in de tent geweest. HHB-winnaar Enzo Pérès-Labourdette zoekt in Doorbakken een aantal van hen op en ontdekt hun bijzondere interesses, banen en hobby's. En Robèrt gaat wekelijks aan de bak met een bekende bakfan. Wat blijkt; zo makkelijk zijn die technische opdrachten in de HHB-tent niet!
- Video2 min
Eerste beelden van jubileumseizoen Heel Holland Bakt
Seizoen 10 van Heel Holland Baktbegint op zondag 18 december. In de eerste aflevering storten de bakkers zich op de populairste taart van het programma: de leadertaart! Kun je niet wachten? Bekijk hier de allereerste beelden.
- Artikel
Deze groenten zijn het hele jaar door een groene keuze
Asperges, broccoli, sperziebonen: het aanbod in de groenteschappen is het hele jaar door enorm. Heel makkelijk voor ons, maar niet altijd even goed voor de natuur. Gelukkig zijn er genoeg groenten die het hele jaar lang een verantwoordelijke keuze zijn.
- Programma40 min
Ilja Gort neemt de kijker mee naar de mooiste en verrassendste plekjes
In vier seizoenen neemt Ilja je mee naar Frankrijk, Spanje en Italie. Hij proeft de duurste wijnen van Spanje, leert in Genua de beroemde Pesto Genovese te maken en eet kaas in een 100 jaar oude kaasgrot.
- Recept
Koken met MAX
In dit online kookboek van omroep MAX vind je recepten uit Kook mee met MAX, Bak mee met MAX en uit andere programma’s van MAX.
- Aflevering35 min
Waarom houdt iedereen van zoet?
Joël Broekaert neemt je mee in een avontuurlijk onderzoek naar de wereld en de geschiedenis achter de vijf basissmaken. In De 5 smaken van Joel reist hij af naar bijzondere plekken op de wereld en bezoekt hij wetenschappers, chefs en smaakmakers.
- Recept
Recepten van culinair auteur Yvette van Boven
Yvette van Boven ontrafelt in haar programma De streken van Van Boven de geschiedenis en geheimen van de meest uiteenlopende regionale keukens van Nederland. Op de website vind je alle recepten op een rij.
- Website
De lekkerste recepten uit BinnensteBuiten
Vis, vlees of vega(n)? De chefs van BinnensteBuiten inspireren je graag met de lekkerste recepten.
- Collectie
Lik je vingers af bij deze culinaire reisprogramma's
Reizen en lekker eten gaan voor veel mensen hand in hand. Daarom zette NPO Start deze culinaire reisprogramma's voor je op een rij. Van Gort over de grens tot Koken met van boven en Joel Lokaal tot De aardappeleters. Geniet!