• Lezen
  • Film & serie
  • Quizzen
  • Videosnacken
    • NPO3 Exclusives
    • Shorts
  • Meer
    • 3Lab
    • 3vraagt
    • 3 op Reis
    • Boos
    • Brandpunt+
    • Best Bites
    • Spot On
    • Spuiten en Slikken
    • BEAM
    • NOS op 3
    • NOS stories
    • PowNews
    • Programma's
    • Op NPO Start
    • Artikelen
    • Afleveringen
    • Reviews
    • Alle zoekresultaten
    • HOME
    • Lezen
    • Film & serie
    • Quizzen
    • Videosnacken
      TERUG
      • Videosnacken
      • NPO3 Exclusives
      • Shorts
    • MEER
      MEER
      • 3Lab
      • 3vraagt
      • 3 op Reis
      • Boos
      • Brandpunt+
      • Best Bites
      • Spot On
      • Spuiten en Slikken
      • BEAM
      • NOS op 3
      • NOS stories
      • PowNews
    Volgende!
    Waarom de poolcirkel steeds vaker in brand staat, zélfs in de winter
    Terug naar 3 op Reis

    Biernoedels zijn blijkbaar een ding in dit Canadese restaurant

    • Artikel
    • 24 sep 2018
    • 2 minuten leestijd

    Dé droommaaltijd van elke student. Toch?!

    Wat is beter dan bier? Bier met noedels. Als het aan ‘t restaurant Yuu Japanese Tapas in Canada ligt tenminste...

    Noedels in een grote bierpul?! Dat is weer eens wat anders dan boerenkool met worst. Hoewel de witte schuimlaag op het biertje verraderlijk is, zijn we er nog niet helemaal uit of we hier honger of dorst van krijgen. Of dat we deze maaltijd liever overslaan. Onze aandacht heb je in ieder geval. De eigenaresse van het Japanse restaurant in Canada kwam op dit bijzondere idee tijdens een hittegolf in de zomer. Ze kon alleen maar denken aan een lekker koud pilsje en dacht toen: ‘Waarom geen bier met noedels?’. Tja, waarom ook niet...


    Hoewel de koude noedelsoep heel erg lijkt op bier, zit er (helaas) geen alcohol in dit gerecht. Wat zit er dan wel in? Het bierglas is gevuld met noedels en een koude bonito bouillon. Bonito is een gefermenteerde en gedroogde tonijnsoort die vaak wordt gebruikt in Aziatische gerechten voor een lekkere umami-smaak. Om het ‘biertje’ compleet te maken, wordt een schuimlaag van eiwitten en gelatine toegevoegd. 

    Benieuwd hoe de biernoedels gemaakt worden? Check de video hieronder: 


    Meer bijzondere gerechten zien? Bekijk ook: Octopus poffertjes zijn de ultieme streetfood snack in Japan

    • canada
    • japan
    • eten & drinken
    • festival
    • azie
    • Deel

    Nieuwste artikelen

    Meer

    Mount Rinjani: De top bereiken, maar tegen welke prijs?

    Zeilend door plastic soep: Sydney Steenland (20) strijdt voor een wereld zonder afval

    Van Griot tot Grammy: het verhaal achter Senegalese muziek

    Van houten planken tot wereldberoemde golven: Surfen in Dakar

    Dakar stroomt van creativiteit, maar draagt ook een koloniaal litteken

    Specials

    Meer

    Slow travel: verrijk je reiservaring door het rustig aan te doen

    Wildkamperen: de belangrijkste tips voor je bivakkeertrips

    Groene reistips om je ecologische voetafdruk mee te verkleinen

    Dit zijn de mooiste treinroutes van Europa

    De Maashorst: Nederlands toekomstige oergebied

    NPO logo
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Info

  • NPO Start
  • Over NPO
  • Algemene voorwaarden & Privacy
  • Cookiebeleid
  • Menu

  • Lezen
  • Film & serie
  • Quizzen
  • Videosnacken
  • NPO3 Exclusives
  • Shorts
  • Volg NPO 3

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • TikTok
  • Deze website maakt gebruik van cookies om de ervaring te optimaliseren. Lees meer.

    Akkoord