• Lezen
  • Film & serie
  • Quizzen
  • Videosnacken
    • NPO3 Exclusives
    • Shorts
  • Meer
    • 3Lab
    • 3vraagt
    • 3 op Reis
    • Boos
    • Brandpunt+
    • Best Bites
    • Spot On
    • Spuiten en Slikken
    • BEAM
    • NOS op 3
    • NOS stories
    • PowNews
    • Programma's
    • Op NPO Start
    • Artikelen
    • Afleveringen
    • Reviews
    • Alle zoekresultaten
    • HOME
    • Lezen
    • Film & serie
    • Quizzen
    • Videosnacken
      TERUG
      • Videosnacken
      • NPO3 Exclusives
      • Shorts
    • MEER
      MEER
      • 3Lab
      • 3vraagt
      • 3 op Reis
      • Boos
      • Brandpunt+
      • Best Bites
      • Spot On
      • Spuiten en Slikken
      • BEAM
      • NOS op 3
      • NOS stories
      • PowNews
    Volgende!
    Koken voor mensen in nood: “Dit werk geeft me veel meer voldoening dan die Michelinster”
    Terug naar 3 op Reis

    Wie gek is op shakshuka, moet ook het Mexicaanse Huevos Rancheros proberen

    • Artikel
    • 15 okt 2020
    • 3 minuten leestijd

    Huevos Rancheros is een Mexicaans ontbijtgerecht met gepocheerde eieren en tomatensaus. Vind hier het recept!

    Alle landen kleuren oranje en reizen lijkt weer steeds onwaarschijnlijker. Dus gaan we maar weer eens op reis in onze keuken. Wie tijdens de lockdown koken als nieuwe hobby heeft opgepakt, moet zeker ook Huevos Rancheros uitproberen.

    Door de hoofdingrediënten van tomatensaus en ei, kan dit overheerlijke prutje je doen denken aan het populaire, Arabische gerecht shakshuka. Maar Huevos Rancheros is een ontbijtgerecht, waar Mexicaanse boeren van oudsher graag hun dag mee beginnen. Vandaar de naam, die letterlijk 'eieren ranch-stijl' betekent.


    Ingrediënten Huevos Rancheros

    • Tomaten (vers of uit blik)
    • Knoflook  
    • Ui    
    • Paprika
    • Kruiden (oregano, paprikapoeder, komijnpoeder, laurierblad)
    • Jalapeño peper
    • Ei    
    • Geraspte cheddar
    • Koriander of bosui
    • Optioneel: limoen

    Ingrediënten maïspannenkoekjes

    • Maïsmeel (200g)
    • Water (of melk) (200g) 
    • Snuf zout
    • 1 ei
    Huevos Rancheros
    Huevos Rancheros© Lotte Hendriks

    Recept Huevos Rancheros

    Verwarm je oven alvast voor op grillstand.

    Verhit een flinke laag olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflookplakjes goudbruin. Snijd de ui in halve ringen en bak mee totdat ze glazig worden. Voeg dan de kruiden en de jalapeño toe en bak mee totdat de geuren goed vrijkomen. Doe vervolgens de tomaat in de pan en laat een tijdje sudderen op laag vuur.

    Pureer het mengsel kort met een staafmixer zodat je geen grote stukken meer overhoudt. Breng op smaak met zout. Als de saus nog te waterig is, laat je de pan nog even op het vuur staan.


    Ondertussen verhit je een andere pan op hoog vuur en bak de paprikastukjes even flink aan in een beetje olie, totdat ze bijna aanbranden. Daarna voeg je de paprikastukken toe aan de saus. Maak daarna kuiltjes in de saus met een soeplepel en breek voorzichtig een ei boven ieder kuiltje. Pocheer de eieren in de saus op laag vuur, met deksel op de pan, voor ongeveer 10 minuten.
    Strooi de geraspte cheddar over de saus en zet de pan voor 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas lekker gegrild is.

    Huevos Rancheros
    Huevos Rancheros© Shutterstock.com / Konstantin Kopachinsky

    Terwijl het geheel in de oven staat, maak je beslag van maïsmeel, water, ei en een snuf zout. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de maïspannenkoeken hierin goudbruin. Haal de pan uit de oven en serveer de Huevos Rancheros met de maïspannenkoekjes. Garneer met verse koriander of bosui, knijp eventueel een limoen uit over het geheel en smullen maar!

    Voor de grote trek

    Is dit nog allemaal iets te simpel voor jou? Of wil je het ontbijtgerecht promoveren tot een diner? Dan heb je ook de optie om Mexicaanse rijst, bonen of avocado aan het geheel toe te voegen. 

    Lees hier verder als je dit smakelijke gerecht graag met biologische producten wilt bereiden.

    • quarantaine
    • eten & drinken
    • Deel

    Nieuwste artikelen

    Meer

    De onzichtbare, humanitaire ramp op de Canarische Eilanden

    Grieks, groen en goed voor het milieu: welkom op Tilos

    Het koraal van Bonaire snakt naar adem: “Er zijn nog weinig beloftes voor de eilandbewoners”

    Strand, safari en sociale druk: waarom reizen niet per se altijd gelukkig maakt

    Van ultieme vrijheid naar gevangenschap op de Filipijnen: Hoe een halve joint voor Tim eindigde in een nachtmerrie

    Specials

    Meer

    Slow travel: verrijk je reiservaring door het rustig aan te doen

    Wildkamperen: de belangrijkste tips voor je bivakkeertrips

    Groene reistips om je ecologische voetafdruk mee te verkleinen

    Dit zijn de mooiste treinroutes van Europa

    De Maashorst: Nederlands toekomstige oergebied

    NPO logo
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Info

  • NPO Start
  • Over NPO
  • Algemene voorwaarden & Privacy
  • Cookiebeleid
  • Menu

  • Lezen
  • Film & serie
  • Quizzen
  • Videosnacken
  • NPO3 Exclusives
  • Shorts
  • Volg NPO 3

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • TikTok
  • Deze website maakt gebruik van cookies om de ervaring te optimaliseren. Lees meer.

    Akkoord