Nee, ik eet ook geen kip! En geen vis, nee…
- Artikel
- 08 nov 2018
- 4 minuten leestijd
Reisapps, speciaal voor vegans.
Yes, je bent eindelijk in Tokyo! Je hebt de tempels gezien en de techwinkels in Akihabara bewonderd. Nu ben je op zoek naar eten, maar de restaurants lijken maar niet te begrijpen dat je geen vis eet. En geen varken. En ook geen octopus. Deze apps kunnen je daarbij helpen!
Tijdens je vakantie zoek je stad en land af op zoek naar dat ene tentje waar je wel vega(n) kan eten. Waar je in Nederland steeds meer hippe vega(n) tentjes en vegetarische opties ziet in restaurants, is dat in het buitenland vaak lastiger. Zeker op minder toeristische plekken of in andere culturen. Bovendien wil je misschien niet altijd moeilijk lopen doen over wat je eet, vooral in culturen waar bijvoorbeeld vlees eten als een statussymbool wordt gezien en je dus überhaupt blij moet zijn dat ze dat voor je neerzetten. Daarom hebben wij voor jou zes handige apps op een rijtje gezet!
Happycow
Voor diegene die op zoek is naar geheel vegetarische of veganistische restaurants, is er Happycow. Happycow geeft aan hoeveel kilometer je verwijderd bent van een vega(n) restaurant en biedt daarnaast een superhandige lijst met veganistische recepten. Ook laat het recensies van restaurants zien. De app groeit enorm in gebruik en de lijst met restaurants wordt steeds uitgebreider, maar succes in kleinere steden is niet altijd gegarandeerd.
Veganagogo
De app Veganagogo biedt je hulp in situaties waarin je moeite hebt met de taal. Het maakt gebruik van professionele vertalers, die bruikbare zinnen voor vegans en vegetariërs vertalen naar meer dan vijftig verschillende talen. De app werkt met zowel tekst als plaatjes. Als met handen en voeten uitleggen niet werkt, kun je de plaatjes en tekst laten lezen aan een ober of serveerster. Je kan ook zelf de uitdaging aangaan om de zinnen uit te spreken. Er staan ook standaardzinnen in de app, zodat je mensen zelfs in het Chinees vriendelijk kan bedanken voor de maaltijd.
Google Translate
Een inkoppertje natuurlijk: de vertaalfunctie. Maar wist je ook dat Google Translate tegenwoordig een foto-functie heeft? Je kan foto’s maken van teksten, die daarna worden vertaald. Erg handig om bijvoorbeeld een gerecht op een kaart te vertalen. Daarnaast kun je ook tekst inspreken. Laat een local iets inspreken en je telefoon vertaalt het voor je. Appeltje, eitje. Niet 100% accuraat, maar in de meeste gevallen komt de boodschap over.
Is it Vegan
Deze app is vooral handig wanneer je boodschappen gaat doen in het buitenland. Want hoe check je nou of producten vegan zijn in een vreemde taal? Met
Is it vegan
kun je de barcode scannen van producten om erachter te komen of een product vegan is of niet. Ook kun je de barcode handmatig invoeren. Je krijgt een lijst met alle ingrediënten van het product. De meningen over deze app zijn verdeeld omdat het niet overal ter wereld werkt, maar het is zeker het proberen waard.
Couchsurfing
De app ken je misschien al. Couchsurfing is namelijk één van de populairste apps om in contact te komen met andere reizigers. Het idee achter Couchsurfing is dat je een reiziger een slaapplaats aanbiedt op je bank, maar inmiddels gaat de app een stuk verder dan dat. Zo zijn er volledige groepen gewijd aan vegetariërs en veganisten in bepaalde regio’s, met tips, suggesties, en meet-ups voor mensen die vega(n) willen eten. Op deze manier kun je je medereizigers en locals inschakelen wanneer je op zoek gaat naar een vega(n) eettentje.
Yelp
Yelp doet wat Happycow niet doet: het laat juist de niet-vegetarische restaurants zien die wel vega(n) opties hebben. Kei handig als je op reis bent met mensen die wél gewoon vlees eten. Gebruikers van de app kunnen restaurants taggen die vegetarische en vegan gerechten hebben, waar jij vervolgens op kan zoeken. Daarnaast is de app ook handig als je een voedselallergie hebt. Zo kun je ook zoeken op gerechten zonder noten of lactose.
Meer chille reisapps? Check dan dit handige lijstje .