Over deze maker
Roanne van Baren (1994) studeerde Humanistiek en Applied Ethics. Bij De Groene Amsterdammer begonnen haar journalistieke aspiraties op te bloeien. Nu werkt ze als freelance journalist en schrijft ze het liefst over ethische dilemma’s. Want dat prikkelt lekker. Mogen we nog kinderen krijgen, bijvoorbeeld, of is het een goed idee om een liefdesdrug te nemen? Is ze daar niet mee bezig, dan zit ze in haar moestuin en legt ze tarotkaarten.
Van deze maker
We spreken een heks, een bekeerde moslim en een boeddhist over de zin van het leven
Voor het eerst in de geschiedenis noemen meer Nederlanders zichzelf ongelovig dan religieus, blijkt uit een rapport van het SCP. Maar de vragen over dood, ziekte en leven blijven – evenals de drang ergens bij te horen. Deze twintigers en dertigers vinden nieuwe antwoorden.
Wonen is onbetaalbaar, maar deze jonge mensen kraken grond en wonen (bijna) gratis
Is het niet tijd voor wat anarchisme? Ten tijde van woningnood, een klimaatcrisis en eenzaamheid staat een groep jonge krakers op om niet panden maar grond te kraken en via een gedoogconstructie off-grid te wonen in een gemeenschap.
Het is tijd voor meer leeftijdsdiscriminatie tijdens corona, zegt deze ethicus
Als de IC volstroomt, is het verloten van een IC-bed tijdens corona dan eerlijk? Nee, stelt ethicus Eline de Jong (28). “Leeftijd is een factor die we in overweging moeten durven nemen bij het maken van bepaalde keuzes tussen mensen.”