Duik in je favoriete vakantieland

Duik in je favoriete vakantieland met programma's, docu's en artikelen van de publieke omroep. We hebben vijf populaire vakantiebestemmingen voor je op een rij gezet. Staat jouw favoriete land er niet bij? Probeer de zoekbalk!

Frankrijk

Gort over de Grens in Bourgogne

La douce France! Een van de populairste vakantiebestemmingen. Elk jaar trekken zo'n twee miljoen Nederlanders met de auto of het vliegtuig naar Frankrijk. Om zich daar onder te dompelen in de France cultuur, avec croissants, fromage en le vin!

Spanje

Ik Vertrek Spanje

Iets zuidelijker ligt het mooie Spanje. Een snoepwinkel voor de badgast, want: zon, zee en strand in overvloed. Maar vergeet niet de grandioze steden, zoals Granada, Barcelona en Sevilla.

Italië

Venetië

Mamma Mia, Italië! Het langgerekte land van de pasta, zee en rijke cultuur. Het land van romantische smalle steegjes en bergen gelato. En échte bergen, zoals de Alpen. Italië heeft het eigenlijk allemaal.

Duitsland

Berlijn

Ook populair onder de Nederlandse vakantieganger: het veelzijdige Duitsland. Direct over de grens vind je een enorm aanbod aan natuurgebieden, idyllische dorpjes en hippe steden.

Nederland

Yvette van Boven

En last but not least... Ons eigen kikkerlandje! Nederland is de afgelopen jaren steeds meer in trek als vakantieland tijdens de zomermaanden. Het klimaat is aangenaam, je weet wat je kan verwachten en tóch blijft er ook altijd wel weer iets te ontdekken.

Behoefte aan meer vakantietips en reis-inspiratie, ook verder weg? Bekijk dan het thema Reizen.