Alles van NPO Radio 2

2 titels startend met een nummer of karakter #

 • Een nieuw seizoen van 30 minuten Rauw waarin NPO Radio 2-dj Ruud de Wild een half uur lang vlijmscherpe vragen stelt aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd. Met dit seizoen o.a. Loiza Lamers, Frans Bauer en Gunay Uslu.

  Kroncrv
  Podcast
 • Ga jij nog weleens los op een Hakkûh-plaatje? Of deed jij liever je haar met een grunge gitaar? Wat weet je nog van de jaren 90? Test je kennis en maak een trip down memory lane in de 90s Popduel Podcast, gepresenteerd door NPO Radio 2-DJ Paul Rabbering.

  AVROTROS
  Podcast

2 titels startend met de letter A

 • Een fris, positief en verrassend muziekprogramma met herkenbare muziek, nieuwe releases, bijzondere albumtracks en fijne mashups. Ook items als het 60 Seconden Spel en de Top 2000 Shuffle zorgen iedere dag voor een vrolijk begin van je werkdag.

  AVROTROS
  Radio
 • Annemieke Schollaardt opent iedere werkdag de lunch met het nieuws van de dag, muziek van alle tijden en spraakmakende gasten die niet alleen hun nieuws brengen, maar ook diep in hun muzikale heden en verleden graven. De hoofdrol is voor de luisteraar, die meedenkt en meedoet.

  AVROTROS
  Radio

3 titels startend met de letter B

 • Popkenner en muziekliefhebber Leo Blokhuis neemt je mee op een muzikale reis buiten de gebaande paden. Tijdens het programma hoor je veel nieuwe muziek en elke week speelt een artiest twee tracks live in de show!

  Bnnvara
  Radio
 • De podcast waarin muziekkenner Leo Blokhuis je iedere week bijpraat over de allerbeste nieuwe muziek. Met veel aandacht voor livemuziek, voor de grootste hits in een ander land en met hier en daar een geschiedenisles over de grootste artiesten van de meesterverteller zelf.

  Bnnvara
  Podcast
 • Elke maandag geven Frank Evenblij en Erik Dijkstra op geheel eigen wijze hun kijk op het afgelopen sportweekend, en blikken ze vooruit op de week die komen gaat. Vrijuit en ongezouten, zonder aanziens des persoons maar met veel inside information over sport en de sportwereld.

  Bnnvara
  Podcast

10 titels startend met de letter D

2 titels startend met de letter E

1 titel startend met de letter G

 • Saxofonist Benjamin Herman (bekend van o.a. New Cool Collective ) je uit in zijn wondere wereld van jazz en alle aanverwante stijlen. Elke week spreekt hij een jonge muzikant die een nieuw album heeft uitgebracht.

  Ntr
  Podcast

3 titels startend met de letter H

1 titel startend met de letter I

1 titel startend met de letter J

5 titels startend met de letter M

 • Andrew Makkinga neemt je mee naar festivals en concerten. Op zoek naar ontmoetingen en verhalen achter de livemuziek. Hij spreekt grote artiesten op festivals als North Sea Jazz, en gaat op zoek naar nieuwe talenten die de kleinere festivals veroveren. Andrew spreekt ze allemaal en neemt jou mee terug naar de mooiste optredens.

  Ntr
  Podcast
 • Met Martine vier je de zondagmiddag op NPO Radio 2. Lekker ontspannen en met een fijne energie neemt ze je mee door de muziek. Je ontdekt de betekenis van liedjes, stuit soms op een extra laag en bent welkom om ook jouw favoriete plaat door te geven.

  Eo
  Radio
 • Elke maandag t/m vrijdag rijdt Morad El Ouakili de gigantische ballenmachine de studio van NPO Radio 2 in. In de machine zitten 90 balletjes, die elk hangen aan een bepaalde muzikale categorie. De machine bepaalt wat voor soort nummer er gedraaid zal worden.

  Bnnvara
  Radio
 • Muziekcafé is hét live muziekprogramma van NPO Radio 2. Iedere zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur verzekert Carolien Borgers je van een heerlijke middag, vol interviews en optredens van artiesten uit het binnen- en buitenland.

  AVROTROS
  Radio
 • Muziekcafé is hét live muziekprogramma van NPO Radio 2. Wil je niks missen van het Muziekcafé? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  AVROTROS
  Nieuwsbrief

2 titels startend met de letter N

3 titels startend met de letter O

 • In Off the Record bespreekt Giel Beelen de roddels, intriges en belangrijkste nieuwtjes uit de muziekindustrie. Dat doet hij niet alleen, maar wekelijks samen met de ongezouten meningen van zangeres en presentatrice Nance Coolen en presentator voor Omroep MAX & NPO Radio 5, oud Idols-jurylid Henkjan Smits en een muzikale gast.

  Bnnvara
  Podcast
 • Kan kanker een chronische ziekte worden? Voor oorlogsjournalist Hans Jaap Melissen werd die vraag vorig jaar heel dringend, toen bij zijn vrouw Sigrid uitgezaaide borstkanker werd geconstateerd. Hij begon de 8-delige podcastserie Oorlog in je Lichaam.

  Wnl
  Podcast
 • Zoveel nieuws, zoveel meningen, maar hoe zit het nu echt? Marianne Zwagerman & Rick van Velthuysen zetten elke week de wereld van de luisteraar op zijn kop.

  Pow
  Podcast

3 titels startend met de letter P

2 titels startend met de letter R

4 titels startend met de letter S

2 titels startend met de letter T

 • In deze podcast duikt Martine ten Klooster in een betekenisvolle songtekst. Waarom raakt iets en welk verhaal zit erachter? In gesprek met de artiest kom je tot de antwoorden. Soms intiem, soms ontroerend, soms luchtig en soms vol gezelligheid. Altijd met nieuwsgierigheid, liefde voor muziek, oprechte interesse en jouw input.

  Eo
  Podcast
 • In The Female Frequency duikt cultureel ondernemer Adiam Tseggai samen met haar gasten in de verhalen van vrouwelijke iconen uit de muziek. Vrouwen in de hiphop, jazz, soul en funk die hun eigen weg kozen en daarmee een grote stempel hebben gedrukt op de muziek. Hun invloed is essentieel geweest en moet daarom gevierd worden.

  Ntr
  Podcast

4 titels startend met de letter W

1 titel startend met de letter Z