Over deze maker
Lisa Gritter (1982) studeerde International Music Management en werkt inmiddels al een jaar of twaalf in de muziekindustrie. Daar botviert ze haar ontembare drang naar duiding en haar liefde voor schrijven op subsidieaanvragen, marketingplannen, kopij, recensies en achtergrondartikelen. Ze werd geboren en getogen in krakersdorp Ruigoord, maar verhuisde onlangs van Amsterdam naar het gezellige Brabant. Lisa is geobsedeerd door liedjesteksten en laat die het liefst in inkt op haar lijf vereeuwigen. Haar levensmotto luidt: ‘Wat je niet ziet dat is er niet’, maar dat slaat alleen op ladders achterin haar panty, niet op seksisme, het glazen plafond, de loonkloof en andersoortig onrecht en ellende. Lisa is het meest fan van Lizzo.
Van deze maker
’Wat als ik weer een burn-out krijg?’: Lisa vreest voor het tekort van haar ADHD-medicatie
Het groeiende tekort aan ADHD-medicatie dreigt de mentale stabiliteit van Lisa te verstoren. Waar komt dat tekort eigenlijk vandaan? En wat als Lisa op een dag écht met lege handen terugkeert van de apotheek? “Een stukje ontrafeling is niet te voorkomen.”
“Er was applaus voor de zorg, maar het gevangenispersoneel is nauwelijks benoemd”
Ook gevangenissen moesten zich aan de lockdownmaatregelen van het RIVM aanpassen. Zo mochten gedetineerden van half maart tot medio juni dit jaar geen bezoek ontvangen. Hoe het is om in de gevangenis te zitten tijdens een lockdown.
Een gesprek over cultural appropriation met een band die ervan beschuldigd werd
De band Caïro Liberation Front (CLF) kreeg kritiek omdat ze Egyptische muziek maken. De band bestaat uit twee Brabantse jongens en een Arabische frontvrouw. Ze zouden zich schuldig gemaakt hebben aan culturele toe-eigening. Een terecht verwijt?