LogoWerken bij

Dominique zorgt ervoor dat storingen snel worden opgelost

Dominique, Incident Coördinator bij de NPO, heeft een uitdagende functie omdat haar werk direct impact heeft op de gebruikerservaring van het publiek. Wat houdt haar functie precies in en wat maakt het werken bij de NPO voor haar bijzonder? Je leest het hier.
 

Wat doet een Incident Coördinator?

De functie van Dominique heeft een duidelijke betekenis. Hierin staat “Incident” voor technische storingen binnen onze ondemanddienst NPO Start en “Coördinator” voor het managen van deze verstoringen. Dominique legt uit: “Stel je bent een gebruiker van de NPO Start-app en de app werkt niet meer. Dan is het mijn taak om zo’n onderbreking snel te signaleren en op te lossen.” Ze brengt de juiste mensen samen, zorgt voor goede nazorg, documenteert de onderbreking en evalueert het incident. Zo kunnen nieuwe incidenten beter voorkomen worden. Dominique benadrukt: “Het is een verantwoordelijke taak, want elke verstoring heeft invloed op de klantervaring van onze dienst, en die impact wil je zo klein mogelijk houden.”

Wat Dominique's functie zo boeiend maakt? “Binnen mijn rol heb je te maken met verschillende expertises die je bij elkaar brengt. Dat betekent dat je veel communiceert met diverse mensen. Dat vind ik een leuk aspect van mijn werk. Uiteindelijk is het de combinatie van IT en media wat voor mij het plaatje helemaal compleet maakt.”

De vrijheid om suggesties in te brengen

In de rol van Incident Coördinator maakt Dominique deel uit van een relatief nieuwe afdeling binnen de NPO. Dat gaf haar extra kansen: “Toen ik in januari startte bij de NPO, was de afdeling Dienst Kwaliteit Digitaal recent opgezet. Ik had dus de unieke kans om vanaf het begin betrokken te zijn bij de opbouw hiervan. Doordat we aan het groeien zijn met ons team, krijg je de vrijheid om suggesties in te brengen en actief bij te dragen aan verbeteringen. Met jouw inbreng wordt ook daadwerkelijk iets gedaan,” benadrukt Dominique. “Hierdoor leer ik ontzettend veel.”

Het team van Dominique bestaat uit vijf collega's, waaronder een Product Owner, Servicemanager, een andere Incident Coördinator en een Developer. Dominique licht toe: “Naast mijn directe collega’s werk ik veel samen met Developers en Product Owners van andere teams en externe partijen, afhankelijk van het specifieke product waar we aan werken. Dit biedt mij een dynamische werkomgeving met diverse uitdagingen, wat mijn professionele groei enorm stimuleert.”

Een open en behulpzame bedrijfscultuur

Naast de vrijheid die ze ervaart, vindt Dominique het werken bij de NPO zo leuk vanwege de bedrijfscultuur. “De cultuur bij ons is open, behulpzaam en dynamisch. Iedereen is welkom, inclusief mensen met een lichamelijke beperking. Nieuwe ideeën worden omarmd en we zijn voortdurend bezig met het implementeren van nieuwe technologische ontwikkelingen.”

Dominique vertelt dat de open en behulpzame cultuur voortkomt uit de aandacht die de NPO besteedt aan haar medewerkers: “De NPO zorgt goed voor mij als medewerker. Er zijn volop mogelijkheden om te groeien, zowel in je functie als op persoonlijk vlak. Als servicemedewerker kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar een functie als scrummaster. Verder luisteren ze naar je ambities, hebben we een opleidingsbudget dat jaarlijks opbouwt en kun je diverse trainingen volgen via onze eigen NPO Academy. En naast deze voordelen zijn er ook andere aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals hybride werken, het volgen van yogalessen en toegang tot een eigen fitnessruimte.”

Divers programma-aanbod en innovatie

Wat Dominique vooral trots maakt op de NPO is de toewijding aan een divers programma-aanbod en innovatie. “Diversiteit is voor ons van groot belang. Elke dag werken we aan een uniek en gevarieerd programma-aanbod voor mensen in heel Nederland.” Daarnaast staat innovatie hoog op de agenda. “We organiseren regelmatig waardevolle informatiesessies, zoals onlangs een sessie over AI, waarmee we onze kennis een boost konden geven.”

 

Meer weten?
Tycho kan zich helemaal storten op betere aanbevelingen NPO Start
Floriaan raakt enthousiast als zijn adviezen realiteit worden
Nynke analyseert data om de waarde ervan te benutten
Arjan ervaart veel vrijheid om zijn creativiteit in te zetten
Myrthe houdt alle sites en apps van de omroepen werkend
Roel is de schakel bij de ontwikkeling van radio-apps
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
Over NPO
Social Media
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)