LogoWerken bij

Frédérique houdt alle sites en apps van de omroep werkend

Frédérique is de partner voor de omroepen op het gebied van hosting en streaming

Benieuwd naar het werken binnen ons Hosting en Streaming team? Frédérique Brouwer, Product Owner bij de NPO, deelt graag haar ervaringen met werken in dit team. Ontdek hoe het team samenwerkt, wat hun doelen zijn, en welke uitdagingen zij in de toekomst verwachten.  

Kun je ons meer vertellen over het team waarin je werkt? 

“In december 2019 begon mijn carrière bij de NPO. In eerste instantie startte ik als Servicedesk Medewerker op de IT-infrastructuurafdeling in het servicedesk team. Vanaf april 2023 maak ik deel uit van het Hosting en Streaming team, eerst als Scrum Master en sinds april 2024 als Product Owner. Dit team bestaat al sinds 1996 en is verantwoordelijk voor alle hosting- en streamingdiensten voor onze omroepklanten. Onze IT-infrastructuurafdeling is een hecht cluster waar iedereen elkaar ondersteunt. We schakelen snel en zoeken gezamenlijk naar oplossingen. Dankzij onze Scrum-methodologie en kennisdelingssessies komen we regelmatig samen.”

 “Het team bestaat momenteel uit diverse specialisten met elk hun eigen rol, waaronder Product Owners, Hosting Engineers, AWS Experts en Cloud Engineers. De sfeer binnen het team is erg prettig; we zijn altijd bereid elkaar te helpen en delen veel kennis. Ook kunnen we open en constructief kritiek geven zonder dat dit persoonlijk wordt opgevat.”

Wat is jullie doel? 

“Ons hoofddoel is om omroepen te begeleiden op het gebied van hosting en streaming en hen te ondersteunen bij incidenten die zich voordoen. Bijvoorbeeld wanneer een onderdeel van een applicatie of website niet goed werkt, of wanneer er onverwachte reacties optreden in de cloud. We analyseren samen met de omroepen wat er misgaat en streven naar een snelle oplossing. Kort gezegd zijn wij dé partner voor omroepen voor al hun vragen over hosting en streaming.”

Hoe verloopt de samenwerking binnen het team? 

“We hebben een sterke onderlinge samenwerking, zowel intern als met de omroepen. Binnen het team houden we regelmatig kennisdelingssessies en zoeken we elkaar vaak op. We werken volgens de Scrum-methodologie, waarbij we elke twee weken onze planning opstellen. Hierbij houden we ruimte vrij voor onverwachte zaken, zoals incidenten bij onze klanten. Ik vind deze manier van werken erg prettig, omdat je duidelijk ziet wat er moet gebeuren en hoeveel werk we binnen twee weken kunnen verzetten. Scrum bevordert de transparantie in ons werk, wat zowel voor onszelf als voor onze collega's erg waardevol is.”

“Ook hebben we wekelijks contact met de omroepen en merken dat dit de samenwerking ten goede komt. Het stelt ons in staat om een betere ondersteunende rol te bieden en te laten zien dat we een betrouwbare vraagbaak zijn op dit gebied. Door deze positie merken we ook dat steeds meer collega's onze expertise opzoeken.”

Met welke uitdagingen krijgen jullie te maken? 

“De wereld van technologie verandert snel. We willen graag bijblijven met nieuwe trends en technologieën, dus we moeten steeds meer automatiseren. Dit zal ons helpen om meer tijd vrij te maken en flexibeler te worden.”

Wil je meer weten over werken bij NPO Technologie? Neem dan een kijkje op werkenbijnpo.nl/technologie.

Tycho kan zich helemaal storten op betere aanbevelingen NPO Start
Floriaan raakt enthousiast als zijn adviezen realiteit worden
Nynke analyseert data om de waarde ervan te benutten
Arjan ervaart veel vrijheid om zijn creativiteit in te zetten
Roel is de schakel bij de ontwikkeling van radio-apps
Sven bouwt mee aan de scale-up van NPO Start
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
Over NPO
Social Media
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)