LogoWerken bij

Floriaan raakt enthousiast als zijn adviezen realiteit worden

Floriaan houdt zich bezig met alles wat gaat over veranderingen binnen de NPO-organisatie.

NPO is een organisatie in transitie en dat biedt kansen. Floriaan Spaargaren, Adviseur Organisatieontwikkeling, geeft concreet invulling aan deze transitie en houdt zich bezig met alles wat gaat over veranderingen binnen de NPO-organisatie. Benieuwd waar hij zich momenteel mee bezighoudt en voor welke uitdagingen hij staat? Lees dan snel verder.

Het gesprek voeren over het onbekende

In april startte Floriaan bij NPO. Na jaren als business consultant bij verschillende klanten te hebben gewerkt, was hij nu toe aan een nieuwe uitdaging en vooral wat meer vastigheid. “Ik was heel benieuwd hoe het zou zijn om voor één organisatie te werken, in plaats van iedere keer van klant naar klant te moeten hoppen. Wat mij aanspreekt aan NPO is de positie binnen onze maatschappij en de geweldige programma’s die de omroepen maken.”

In zijn rol als Adviseur Organisatieontwikkeling ondersteunt en adviseert Floriaan bij allerlei verschillende trajecten. “Er is veel te doen in het verbeteren van organisatiestructuren, processen en de mensen die dit invullen. Ik kijk hoe we het werk beter, slimmer en efficiënter kunnen inrichten. Daar waar het spannend wordt; de onbekende verandering, kom ik invliegen en probeer door middel van samenwerken een stap verder te komen. Iedereen binnen NPO wil heel graag samenwerken, maar het onbekende kan soms een moeilijke stap zijn. Dat is waar ik het gesprek met hen over wil voeren.”

Draagvlak creëren

Een groot project waar Floriaan momenteel mee bezig is, is de transitie van het marketingteam. “Dit is een traject waarbij we onderzoeken hoe we het team opnieuw kunnen inrichten met functies, expertises, processen en samenwerkingsafspraken. De kracht van zulke trajecten is om veel mensen mee te laten denken, zodat je alle mogelijke oplossingen in het vizier hebt en tegelijkertijd draagvlak creëert. Mijn rol is uitdagend omdat ik iets geheel nieuws kan opstarten, een eigen aanpak mag bedenken en het vervolgens ook echt kan gaan realiseren met collega’s.”

Met zulke trajecten iedereen meekrijgen kan soms behoorlijk lastig zijn. “Ieder mens kijkt vanuit een andere bril naar verandering of wil liever niet (alles) veranderen. Om de juiste besluiten te nemen, wordt er van mij verwacht dat ik structuur, afgewogen keuzes en duidelijkheid bied. Oog voor details, zorgvuldigheid en regelmatig blijven toetsen of we op de juiste koers zitten zijn van belang om in deze trajecten succesvol te kunnen zijn.”

Meebouwen aan NPO

Wanneer Floriaan reflecteert op zijn keuze om te werken bij NPO is hij zeer tevreden. “Ik ervaar NPO als een prettige werkgever. Ik wilde weten hoe het is om onderdeel te zijn van een organisatie en krijg hier echt het gevoel dat ik er inmiddels onderdeel van ben. Ik kan alles zeggen wat ik denk en vind, en ik voel de veiligheid om te zijn wie ik ben en ik hoop dat iedereen dat voelt. Het is gaaf om iedere dag aan een mediabedrijf als NPO te mogen meebouwen.”

Meer weten?
Tycho kan zich helemaal storten op betere aanbevelingen NPO Start
Nynke analyseert data om de waarde ervan te benutten
Arjan ervaart veel vrijheid om zijn creativiteit in te zetten
Myrthe houdt alle sites en apps van de omroepen werkend
Roel is de schakel bij de ontwikkeling van radio-apps
Sven bouwt mee aan de scale-up van NPO Start
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
Over NPO
Social Media
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)