LogoWerken bij

Sven bouwt mee aan de scale-up van NPO Start

Als Front-end Developer ontwikkelt hij samen met collega’s innovatieve features voor de NPO Start-website. Of het nu gaat om het ontwerpen van een betaalstroom voor abonnementsupgrades of het ontwikkelen van nieuwe features voor de NPO Start website en apps, Sven is erbij betrokken of heeft eraan gewerkt. Ben je benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan snel verder!

Bij de NPO wordt rekening gehouden met de ambities van medewerkers. Sven werkt momenteel aan het NPO Start-project, waar hij met enthousiasme aan de ontwikkeling van de nieuwe website werkt. Na afronding van dit project stapt hij weer over naar een ander project. “Wat de NPO voor mij uniek maakt, is dat ik voordat ik de NPO begon, mijn eigen project mocht kiezen. Dat is iets wat ik heel fijn vond. Daarnaast wilde ik graag bijdragen aan een publieke organisatie, en de NPO sloot perfect aan bij mijn wensen. Kortom, je hebt bij de NPO zelf de mogelijkheid om jouw voorkeuren voor die projecten aan te geven waar je voldoening en uitdaging uit haalt, zodat hier ook rekening mee kan worden houden.”

Uitblinken waar je goed in bent

De NPO hecht waarde aan jouw welzijn. “Bij de NPO zijn de zaken goed geregeld en hebben ze oog voor mij als medewerker. Dit wordt niet alleen weerspiegeld in goede arbeidsvoorwaarden, maar ook in de organisatiestructuur. Medewerkers hebben duidelijke taken en verantwoordelijkheden, wat resulteert in heldere aanspreekpunten op verschillende niveaus en in verschillende domeinen.” Niet alleen zijn de taken en verantwoordelijkheden duidelijk, maar ook de verwachtingen. Sven zegt hierover: “Je weet precies wat er van je wordt verwacht en aan welke eisen nieuwe features moeten voldoen. Dit stelt je als Developer in staat om gericht te werk te gaan en uit te blinken daar waar je goed in bent.”

Een indruk van de afdeling

Binnen de NPO is de afdeling Product en Ontwikkeling verdeeld in verschillende teams en ontwikkelaars, waaronder het Front-end team, het UX-team, het Back-end team. Sven maakt deel uit van het Front-end web team. “Mijn team bestaat uit Developers, een Scrum-master en Product Owner. De Scrum-master begeleidt de processen van projecten en de Product Owner behoudt het contact met stakeholders en zorgt ervoor dat verzoeken vertaald worden naar onze afdeling. Ook polsen zij intern hoe zaken verlopen.” Wat de afdeling Product en Ontwikkeling bijzonder maakt is dat zij een NPO Start scale-up team hebben. Sven legt uit: “Bij veel organisaties is het de standaard dat een development team bestaat uit een Product Owner en een scrum-master, maar bij NPO heeft de gehele afdeling overkoepelend ook nog een Product Owner en een scrum-master. Bij elkaar vormen zij het NPO Start scale-up team.

Hechte samenwerking met collega’s

Sven vertelt over de nauwe samenwerking met collega’s, niet alleen binnen zijn eigen team, maar ook met andere afdelingen, zoals Marketing, Curatie, Personalisatie en NPO-id. Zo werkt hij binnen zijn huidig project volop samen met verschillende teams die ook aan NPO Start werken en streven naar de best mogelijke gebruikerservaring voor elke Nederlander. Op die manier haakt het werk van zijn afdeling in op dat van andere afdelingen. Hij benadrukt het belang van deze hechte samenwerking: “In mijn vorige functies als Developer kwam het weleens voor dat ik niet goed wist waar mijn collega's aan werkten, omdat ik uitsluitend verantwoordelijk was voor een eigen taak of project. Bij de NPO daarentegen werk je nauw samen met verschillende teams, wat de samenwerking bijzonder duidelijk maakt. We hebben dagelijks een stand-up meeting waar ook andere teams, zoals de iOS- en Android Developers aan deelnemen. Daarnaast hebben we wekelijks een vergadering met het Back-end team. De hechte samenwerking met deze diverse teams maakt het werken bij de NPO erg leuk.”

Als Developer ben je onderdeel van de ‘Community of Practice’

De NPO stimuleert ook het delen van kennis binnen een ‘Community of Practice’ voor Developers. Hierover zeg Sven: “Eens in de vier weken komen alle Front-end Developers van verschillende projecten binnen de NPO samen. Dit omvat bijvoorbeeld Front-end Developers van radiozenders of van specifieke programma’s bij bijvoorbeeld 'NPO Zappelin'. Het doel van deze community is om kennis te delen en elkaar op de hoogte te houden van ontwikkelingen. Hoewel we allemaal dezelfde technieken gebruiken, komen we allemaal verschillende uitdagingen tegen. Juist het delen van deze uitdagingen en ervaringen vanuit verschillende projecten voegt waarde toe aan de community.”

Hybride werken wordt gestimuleerd

Binnen de NPO wordt hybride werken gestimuleerd. Er zijn twee vaste kantoordagen waarop meerdere teams gezamenlijk in één ruimte werken. Sven licht toe: “Aangezien we veel samenwerken met de afdelingen Machine Learning en Data en Curatie hebben we specifieke dagen gereserveerd voor die samenwerking. Op die manier zijn we goed op de hoogte van de projecten van andere afdelingen, en het voordeel is dat je direct naar hen toe kunt gaan als je input nodig hebt.” Naast deze vaste kantoordagen is het ook mogelijk om vanuit huis te werken. Sven zelf werkt hybride en werkt 4 x 9 uur.  Hij zegt daarover: “NPO luistert heel goed naar jouw individuele behoeften, zo kun je zelf aangeven hoeveel dagen je op kantoor wilt werken en het aantal uren dat je op een dag wilt werken.”

 

Meer weten?
Tycho kan zich helemaal storten op betere aanbevelingen NPO Start
Floriaan raakt enthousiast als zijn adviezen realiteit worden
Nynke analyseert data om de waarde ervan te benutten
Arjan ervaart veel vrijheid om zijn creativiteit in te zetten
Myrthe houdt alle sites en apps van de omroepen werkend
Roel is de schakel bij de ontwikkeling van radio-apps

Ontdek meer

Wil je net als Sven deel uitmaken van het Front-end team waar een nauwe samenwerking met andere tech-experts centraal staat? En dit met als doel: een unieke gebruikerservaring voor alle Nederlanders! Ontdek dan meer over werken bij NPO Tech.

Werken bij NPO Tech
NPO Logo
Snel naar
Over NPO
Social Media
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)