Alles van NPO Start

2 titels startend met een nummer of karakter #

4 titels startend met de letter A

2 titels startend met de letter C

 • Monsters in the Shadow crimedoc
  Collectie

  Hier vind je alle crime documentaires bij elkaar. Misdadige verhalen van over heel de wereld. Van de Verenigde Staten tot Nederland.

 • Bnnvara cultuurbooster 250222 037p cdn header 1647332477
  Bnnvara
  Programma

  Programma dat tijdens de pandemie werd uitgezonden, toen zo'n beetje de hele cultuursector op haar gat lag. Jonge talenten werden uitgenodigd om te komen praten over de toekomst van podia, theaters of festivals. Hoe gaan zij zichzelf opnieuw uitvinden na twee jaar corona?

5 titels startend met de letter D

 • Fidan Ekiz en Kees Schaap in discussie
  Max
  Programma

  Het persoonlijke avontuur van programmamakers en journalisten Fidan Ekiz en Kees Schaap over de wereld van wokeness, uitsluiting en angst. Verschijnselen die veel impact hebben op de wereld van nu in het algemeen en die van Fidan en Kees in het bijzonder.

 • De Grens van Onlyfans cdn header 1685606329
  Bnnvara
  Documentaire

  Spuiten en Slikken-presentatrice Dzifa Kusenuh duikt in de spannende wereld van het populaire platform OnlyFans. Op dit platform bieden zogenaamde ‘creators’ sexy foto's en video's aan tegen betaling. Wat vraagt dit van de makers? En hun omgeving?

 • Cast De luizenmoeder
  AVROTROS
  Serie

  Deze comedyserie speelt zich af in een van de meest herkenbare arena's in Nederland: de absurdistische wereld van de basisschool. Een bijzondere minimaatschappij met eigen schoolpleinregels, traktatiebeleid, parkeerbeheer, zwaai-afspraken, hangouders, tienminutengesprekken, verantwoorde verjaardagstraktaties, klassen app-groepjes, klaarover-diensten en... luizenmoeders.

 • Ramadan conference2019
  Ntr
  Programma

  De traditionele oudejaars- en Sinterklaasconferences, wie kent ze niet? Maar nu is het tijd voor een conference die geheel gewijd is aan de ramadan. Cabaretiers Fuad Hassen, Jörgen Raymann, Mouna Laroussi en Anuar vertellen over hun eigen inzichten en visie op de ramadan. Welke tradities en gebruiken komen hierbij kijken en tegen welke obstakels lopen ze aan? De cabaretiers spelen samen op het toneel en wisselen elkaar af.

 • De uitsmijters
  Pow
  Programma

  Deze serie geeft een unieke inkijk in de wereld van de uitsmijters. Ieder weekend, als jongeren op stap gaan, handhaven de uitsmijters de orde aan de deur van kroegen en in de clubs. Zij krijgen te maken met heftige incidenten.

3 titels startend met de letter G

 • Mahi Khalesi en Fraasie
  Omroep Zwart
  Kroncrv
  Documentaire

  Fraasie en Mahi Khalesi zijn op jonge leeftijd naar Nederland gevlucht. Inmiddels wonen ze hier al jaren en hebben ze een succesvolle carrière opgebouwd. Toch speelt hun vluchtverleden nog altijd een rol. Hoe kijken ze terug op hun kindertijd in het azc? En in hoeverre zorgt hun verleden voor de drang naar succes en druk om iets te bereiken?

 • Nilofer in Gevlucht na de val
  Bnnvara
  Programma

  Saber Perzad spreekt met vijf Afghanen die na de machtsovername door de Taliban in 2021 naar Nederland zijn gevlucht. Mensen die in Afghanistan succesvol waren, alles achterlieten en in Nederland een nieuw leven moesten opbouwen. Hoe vergaat het ze nu 2 jaar later?

 • Girls girls girls
  Ntr
  Documentaire

  25 jaar geleden kwam de documentaireserie Girls Girls Girls uit, een serie waarin een groep bi-culturele vrouwen gevolgd werd in hun dagelijks leven. Regisseur Soulaima El Khaldi zag deze documentaireserie als tiener en hun openheid maakte diepe indruk op haar. Zij stelt vier van deze vrouwen de vraag: wat is er veranderd, en wat is hetzelfde gebleven? Samen maken ze de balans op in een nieuwe serie.

1 titel startend met de letter H

1 titel startend met de letter I

 • Ik Vertrek uit Vlaanderen
  AVROTROS
  Programma

  Per jaar verlaten zo'n 35.000 Belgen hun land voor een leven in het buitenland. Minder stress en meer tijd voor het gezin: dat zijn de twee voornaamste redenen om het geluk ergens anders te gaan zoeken. Maar is het gras ook altijd groener aan de overkant? En is het het risico waard?

3 titels startend met de letter K

 • Kerwin lachend op video
  Ntr
  Documentaire

  Deze driedelige docuserie vertelt het verhaal van Kerwin Lucas, die slechts 15 jaar oud is geworden. Het is 40 jaar geleden dat hij op straat in Amsterdam werd doodgestoken door een skinhead. In KERWIN wordt gesproken met zijn broer, zijn vader en met zijn pleegzus. Ook oud-politierechercheurs, vrienden en de ambulancebroeder die Kerwin meenam naar het ziekenhuis komen aan het woord.

 • Een zwart transpersoon doet vogue met waaier
  Logo vpro
  Documentaire

  Documentaire over de wereld van het voguen in de Kiki-scene van New York, waar competities tussen verschillende transgender vogue-verenigingen leiderschap, urenlang repeteren en precieze acts vereisen. We volgen zeven zwarte transseksuele personen in het bruisende New York, elk met hun specifieke verleden, seksuele identiteit en in verschillende fasen van hun transitieproces.

 • Klopjacht
  AVROTROS
  Programma

  Twaalf kandidaten moeten zeventien dagen lang uit handen proberen te blijven van een team ervaren opsporingsdeskundigen. Wat volgt is een spannend kat-en-muisspel tussen kandidaten en speurders. Axel Daeseleire stuurt de kandidaten op de vlucht en kijkt mee over de schouders van het opsporingsteam.

1 titel startend met de letter L

2 titels startend met de letter M

 • Emma Wortelboer met een pil op haar tong.
  Bnnvara
  Documentaire

  Emma duikt in de wereld van XTC. Ze onderzoekt hoe schadelijk XTC is, welke wereld er op dit moment achter zit en wat voor impact de drug heeft op de samenleving. Wat maakt dat XTC wordt aangemerkt als harddrug? En kan een duurzame pil, zonder criminaliteit en giftige stoffen, hier verandering in brengen? Emma onderzoekt of ze zo’n pil kan maken.

 • Het regent Ritalin-confetti op Dionne Slagter
  Bnnvara
  Documentaire

  In ons land slikken 232.000 mensen ADHD-medicatie, waarvan Ritalin de bekendste is. Dionne Slagter heeft de diagnose ADD en onderzoekt de wereld van deze pillen. Nog nooit sprak ze met een arts over haar medicijngebruik, eigenlijk doet ze maar wat. Wie is ze zonder de medicijnen? Kan het ook anders?

3 titels startend met de letter N

5 titels startend met de letter O

1 titel startend met de letter R

4 titels startend met de letter S

5 titels startend met de letter T

4 titels startend met de letter V

 • Twee jongens hangen op een stationsbankje
  Bnnvara
  Serie

  Deze dramaserie vertelt verhalen over criminaliteit binnen de leefwereld van jonge mensen, vanuit het perspectief van de dader en het slachtoffer. De kijker wordt geconfronteerd met misdaden die zijn geïnspireerd op waargebeurde verhalen. Iedere aflevering is een op zichzelf staand verhaal met een wisselende cast en van verschillende makers.

 • Vonneke met projectie van nieuwskoppen
  Bnnvara
  Programma

  Op de middelbare school verspreidt een klasgenoot naaktfoto's van de toen vijftienjarige Vonneke (25). Uit radeloosheid pakte Vonneke een schaar en stak de verspreider in zijn arm. Ze belandt in de gevangenis, moet van school af, verliest vriendschappen en krijgt maandenlang huisarrest. Nu Vonneke zelf een kind krijgt, blikt ze terug en wil ze een rolmodel zijn.

 • Illustratie: een kind kijkt door het raam naar buiten en ziet een grote brand
  Omroep Zwart
  Documentaire

  Geanimeerde short film waarin voorgeschiedenis, context en nieuwe inzichten worden gedeeld rondom de vliegramp in de Bijlmer. Een epiloog op de documentaire Een gat in mijn hart, die vertelt over deze gebeurtenis.

 • ANP 7831126 0
  Ntr
  Concert

  Op 27 november traden Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny Vrienten onder de naam Vreemde Kostgangers op in een uitverkocht Carré. In dit intieme en levendige concert maak je kennis nieuwe Nederlandstalige nummers (ook George Kooymans zingt in het Nederlands) en de Vreemde Kostgangers spelen een selectie van bestaand werk, zoals Another 45 miles, Is dit alles en Annabel.

3 titels startend met de letter W

1 titel startend met de letter Y