Crime

1 Crime titel startend met de letter B

2 Crime titels startend met de letter C

 • Cokevissers
  Wnl
  Podcast

  Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In Cokevissers ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

 • Monsters in the Shadow crimedoc
  Collectie

  Hier vind je alle crime documentaires bij elkaar. Misdadige verhalen van over heel de wereld. Van de Verenigde Staten tot Nederland.

17 Crime titels startend met de letter D

2 Crime titels startend met de letter E

 • Jaitsen Singh in de gevangenis
  Bnnvara
  Documentaire

  In 1983 worden de vrouw en stiefdochter van Jaitsen Singh vermoord in Californië. Singh wordt veroordeeld voor het aanzetten tot de moorden, maar beweert onschuldig te zijn. Hans Pool onderzoekt deze intrigerende en complexe zaak en krijgt exclusief toegang tot gerechtelijke en politiedocumenten.

 • El tarangu
  Logo vpro
  Podcast

  Zeven jaar na de begrafenis van José Manuel Fuente zit Lucien van Impe plots weer mosselen met hem te eten in het Vlaamse wielerstadje Geraardsbergen. Heeft zijn oude rivaal werkelijk zijn dood in scene gezet? Of is hier iets anders aan de hand? Deze podcast gaat op zoek naar de waarheid, maar stuit steeds op meer leugens.

2 Crime titels startend met de letter F

 • Flikken Maastricht castfoto S16 cdn header 1643032016
  AVROTROS
  Serie

  Moord en doodslag, chantagepraktijken, verdwijningen en drugszaken vormen in het pittoreske Maastricht het decor van deze serie. Maar ook de persoonlijke levens van rechercheurs Eva van Dongen en haar werk partner Floris Wolfs komen voorbij. Net als die van hun collega's in uniform.

 • Cast Flikken Rotterdam
  AVROTROS
  Serie

  Een andere stad en een ander team maar dezelfde mix van spannende actie en persoonlijke interactie tussen de hoofdkarakters vormen ook voor Flikken Rotterdam de basis. Met de havenstad als decor gaan zij gezamenlijk de strijd aan tegen de criminaliteit.

4 Crime titels startend met de letter H

3 Crime titels startend met de letter I

1 Crime titel startend met de letter K

1 Crime titel startend met de letter L

5 Crime titels startend met de letter M

1 Crime titel startend met de letter N

 • Not carol
  AVROTROS
  Documentaire

  Wanneer de Amerikaanse Carol Coronado haar drie jonge dochters vermoordt, laat ze haar familie en vrienden in ongeloof achter. Na onderzoek door psychologen, blijkt dat zij lijdt aan een postpartum psychose (kraambedpsychose). Op pijnlijke wijze wordt duidelijk hoe het Amerikaanse rechtssysteem dit volledig negeert.

2 Crime titels startend met de letter O

1 Crime titel startend met de letter P

 • Penoza op het platteland
  AVROTROS
  Podcast

  Het platteland in het noorden is misschien niet zo rustig en idyllisch als je denkt. Het ene na het andere drugslab wordt er nu opgerold. Inwoners, onderzoekers en burgemeesters slaan daarom alarm. Wat gebeurt er allemaal in de kleine noordelijke dorpjes? Babs Assink en Lammert de Bruin trekken door de drie noordelijke provincies om de drugscriminaliteit daar in kaart te brengen.

2 Crime titels startend met de letter R

4 Crime titels startend met de letter S

 • Samen met Sara proberen kinderen mysteries op te lossen
  Podcast

  In Sara’s Mysteries ontrafelt Sara de Monchy samen met kinderen mysteries die hen niet meer loslaten. Lukt het hen om met vreemde inbraakpogingen, spionage en graaf- en speurwerk de mysteries op te lossen? Dit is een true crime kinderpodcast voor de hele familie!

 • Social media murders
  AVROTROS

  True-crime-serie over schokkende moorden op jongeren. Wat elk zaak met elkaar verbindt, is de verontrustende rol die sociale media speelden in het samenbrengen van de dader en het slachtoffer.

 • Podcast sorry voor mijn broertje
  Kroncrv
  Podcast

  De broers Nabil en Nahib vluchten op jonge leeftijd uit Afghanistan. Na een barre reis komen ze aan in Nederland. De een vindt een goede opleiding en baan; de ander belandt in de jeugdgevangenis. Hoe kan het dat de ene broer een toonbeeld wordt van zijn generatie, en de ander een schrikbeeld?

 • Spreek nu
  Wnl
  Documentaire

  Politie en justitie in Nederland willen een oude moordzaak (cold case) alsnog oplossen door middel van een unieke, spraakmakende opsporingsactie die in deze documentaire wordt gelanceerd. Een wereldprimeur. Onthullend en ontroerend.

2 Crime titels startend met de letter T

1 Crime titel startend met de letter U

1 Crime titel startend met de letter V

 • Vriend of Vijand podcast
  Human
  Podcast

  Inlichtingendiensten waarschuwen voor kennisspionage op universiteiten. Want het is niet de bedoeling dat hoogtechnologische kennis van Nederlandse bodem in verkeerde handen valt. Maar hoe bescherm je kennis op een plek die juist bedoeld is om kennis te delen? En hoe bepaal je wie wel en niet te vertrouwen is? In Vriend of Vijand onderzoekt wetenschapsjournalist Saar Slegers de dilemma’s achter het Nederlandse kennisveiligheidsbeleid. En ze vraagt zich af: wiens veiligheid staat hier eigenlijk op het spel?

1 Crime titel startend met de letter W

 • Wraak podcast logo
  AVROTROS
  Podcast

  Podcast-serie over ambitie, macht en metoo. In de race om korpschef van de Amsterdamse politie te worden, schakelt de ambitieuze Barbara Schaaf haar mannelijke concurrent uit met een #metoo. In 360˚ (of 8D) vormgegeven, waardoor het lijkt alsof je midden in het verhaal bent.