Crime

1 Crime titel startend met de letter B

2 Crime titels startend met de letter C

 • Cokevissers
  Wnl
  Podcast

  Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In Cokevissers ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

 • Monsters in the Shadow crimedoc
  Collectie

  Hier vind je alle crime documentaires bij elkaar. Misdadige verhalen van over heel de wereld. Van de Verenigde Staten tot Nederland.

18 Crime titels startend met de letter D

2 Crime titels startend met de letter E

 • Jaitsen Singh in de gevangenis
  Bnnvara
  Documentaire

  In 1983 worden de vrouw en stiefdochter van Jaitsen Singh vermoord in Californië. Singh wordt veroordeeld voor het aanzetten tot de moorden, maar beweert onschuldig te zijn. Hans Pool onderzoekt deze intrigerende en complexe zaak en krijgt exclusief toegang tot gerechtelijke en politiedocumenten.

 • El tarangu
  Logo vpro
  Podcast

  Zeven jaar na de begrafenis van José Manuel Fuente zit Lucien van Impe plots weer mosselen met hem te eten in het Vlaamse wielerstadje Geraardsbergen. Heeft zijn oude rivaal werkelijk zijn dood in scene gezet? Of is hier iets anders aan de hand? Deze podcast gaat op zoek naar de waarheid, maar stuit steeds op meer leugens.

2 Crime titels startend met de letter F

 • Wolfs en Eva
  AVROTROS
  Serie

  Moord en doodslag, chantagepraktijken, verdwijningen en drugszaken vormen in het pittoreske Maastricht het decor van deze serie. Maar ook de persoonlijke levens van rechercheurs Eva van Dongen en haar werk partner Floris Wolfs komen voorbij. Net als die van hun collega's in uniform.

 • Cast Flikken Rotterdam
  AVROTROS
  Serie

  Een andere stad en een ander team maar dezelfde mix van spannende actie en persoonlijke interactie tussen de hoofdkarakters vormen ook voor Flikken Rotterdam de basis. Met de havenstad als decor gaan zij gezamenlijk de strijd aan tegen de criminaliteit.

1 Crime titel startend met de letter G

6 Crime titels startend met de letter H

 • Het Geheim van Colonel Parker
  AVROTROS
  Podcast

  Wie was de van oorsprong Nederlandse Colonel Tom Parker, de mysterieuze manager van Elvis Presley, uit Breda? Welk geheim droeg hij met zich mee? In deze zesdelige podcastserie maken journalisten Babs Assink en Elvis-fanaat Lammert de Bruin een roadtrip door Nederland en de VS, op zoek naar antwoorden.

 • Het geheim van wijsman
  Ntr
  Podcast

  Op oudjaarsavond van het jaar 1921 reist de jonge advocaat Jacques Wijsman van Amsterdam naar Den Haag. Hij wil daar bij zijn ouders zijn verjaardag vieren. Maar als de trein op station Holland Spoor aankomt en de deuren opengaan, blijkt Wijsman dood. Vermoord.

 • Serie Het gouden uur
  AVROTROS
  Serie

  Het eerste uur na een aanslag is cruciaal. Dat is het moment waarin paniek en angst overweldigend zijn en het gevaar voor een tweede aanslag het grootst is. De serie volgt alle betrokkenen, waaronder daders, slachtoffers en alle hulpdiensten die het eerst ter plaatse zijn.

 • Het misdaad bureau
  Wnl
  Podcast

  Een wekelijks actueel onderzoeksprogramma naar misdaad in Nederland. Daarbij is misdaad in de regio het vertrekpunt, waar de onderzoeksredactie bredere patronen en trends blootlegt. Met elke week de resultaten van ons onderzoek en onder meer een persoonlijk verhaal van een betrokkene.

 • Krantenkop met tekst "Het Venlo-incident: nepnieuws in oorlogstijd"
  Ntr
  Podcast

  Op 9 november 1939 vindt in Venlo een gebeurtenis plaats die rechtstreeks uit een spionagethriller lijkt te komen. Twee Britse en een Nederlandse spion worden in een val van de Gestapo gelokt en er valt een dode. Een incident dat vervolgens wordt ingezet voor spinning, framing en propaganda; en dat voor Nederland het verloop van de geschiedenis bepaalt.

 • Hollington Drive serie cdn header 1648543725
  Kroncrv
  Serie

  Hollington Drive is een idyllische plek voor jonge gezinnen, maar misschien dat schijn toch bedriegt. Als op een zomeravond Alex van tien spoorloos verdwijnt, wordt alles overhoop gehaald en komen er geheimen boven water die al jaren angstvallig verborgen worden gehouden.

3 Crime titels startend met de letter I

1 Crime titel startend met de letter J

 • Jfk the missing link
  AVROTROS
  Podcast

  Was de moord op John F. Kennedy een samenzwering? Journalisten Babs Assinken Lammert de Bruin pakken het onderzoek van de Nederlandse journalist Willem Oltmans op. Oltmans raakte bevriend met een oliebaron die bekende Lee Harvey Oswald instructieste hebben gegeven voor de moord op JFK. Wie was deze man en sprak hij de waarheid?

1 Crime titel startend met de letter K

1 Crime titel startend met de letter L

5 Crime titels startend met de letter M

2 Crime titels startend met de letter N

 • Journalist praat in zijn opname microfoon
  Bnnvara
  Documentaire

  Een vierdelige docuserie over de schimmige wereld van spionage, sabotage en desinformatie. Vijf strijders willen onzichtbare dreiging zichtbaar te maken. Zij verdedigen zich tegen digitale aanvallen in het nu, of willen de waarheid blootleggen over cyberaanvallen uit het verleden. Er is noodzaak om de democratie te beschermen in moderne oorlogstijden.

 • Not carol
  AVROTROS
  Documentaire

  Wanneer de Amerikaanse Carol Coronado haar drie jonge dochters vermoordt, laat ze haar familie en vrienden in ongeloof achter. Na onderzoek door psychologen, blijkt dat zij lijdt aan een postpartum psychose (kraambedpsychose). Op pijnlijke wijze wordt duidelijk hoe het Amerikaanse rechtssysteem dit volledig negeert.

2 Crime titels startend met de letter O

2 Crime titels startend met de letter P

 • Carmen van Walraven
  Kroncrv
  Serie

  Misdaadserie die zich afspeelt in de Nederlandse onderwereld. Carmen van Walraven, wordt onverwacht in de wereld van de georganiseerde misdaad wordt getrokken nadat haar man wordt vermoord.

 • Penoza op het platteland
  AVROTROS
  Podcast

  Het platteland in het noorden is misschien niet zo rustig en idyllisch als je denkt. Het ene na het andere drugslab wordt er nu opgerold. Inwoners, onderzoekers en burgemeesters slaan daarom alarm. Wat gebeurt er allemaal in de kleine noordelijke dorpjes? Babs Assink en Lammert de Bruin trekken door de drie noordelijke provincies om de drugscriminaliteit daar in kaart te brengen.

2 Crime titels startend met de letter R

7 Crime titels startend met de letter S

 • Yola en Glenn kijken samen in de spiegel
  Bnnvara
  Serie

  Liefdeskoppel Glenn en Yola probeert een leven op te bouwen in Rotterdam. Hoewel ze allebei hun dromen najagen, komen ze klem te zitten tussen hun eigen ambities en hun criminele vrienden en familie.

 • Samen met Sara proberen kinderen mysteries op te lossen
  Podcast

  In Sara’s Mysteries ontrafelt Sara de Monchy samen met kinderen mysteries die hen niet meer loslaten. Lukt het hen om met vreemde inbraakpogingen, spionage en graaf- en speurwerk de mysteries op te lossen? Dit is een true crime kinderpodcast voor de hele familie!

 • Social media murders
  AVROTROS

  True-crime-serie over schokkende moorden op jongeren. Wat elk zaak met elkaar verbindt, is de verontrustende rol die sociale media speelden in het samenbrengen van de dader en het slachtoffer.

 • Podcast sorry voor mijn broertje
  Kroncrv
  Podcast

  De broers Nabil en Nahib vluchten op jonge leeftijd uit Afghanistan. Na een barre reis komen ze aan in Nederland. De een vindt een goede opleiding en baan; de ander belandt in de jeugdgevangenis. Hoe kan het dat de ene broer een toonbeeld wordt van zijn generatie, en de ander een schrikbeeld?

 • Spreek nu
  Wnl
  Documentaire

  Politie en justitie in Nederland willen een oude moordzaak (cold case) alsnog oplossen door middel van een unieke, spraakmakende opsporingsactie die in deze documentaire wordt gelanceerd. Een wereldprimeur. Onthullend en ontroerend.

 • State of hate
  Bnnvara
  Programma

  Eind jaren '90 was Margriet van der Linden Amerika-correspondent. Ze werd geconfronteerd met hate crimes doordrenkt van diepgewortelde haat tegen groepen, overtuigingen, geslachten en/of seksualiteiten. Ze keert terug naar Amerika en mengt zich onder mensen die hun haat rechtvaardigen vanuit hun overtuigingen.

 • Familie Praal
  Kroncrv
  Serie

  Wanneer pater familias Jack Praal wordt geconfronteerd met zijn grootste angst en zijn jongste zoon Dirk in verband wordt gebracht met de dood van een vrouw, zet de familie Praal alles opzij om de boel te redden. Maar niet iedereen lijkt het spel volgens dezelfde regels te spelen.

2 Crime titels startend met de letter T

1 Crime titel startend met de letter U

3 Crime titels startend met de letter V

 • Twee jongens hangen op een stationsbankje
  Bnnvara
  Serie

  Deze dramaserie vertelt verhalen over criminaliteit binnen de leefwereld van jonge mensen, vanuit het perspectief van de dader en het slachtoffer. De kijker wordt geconfronteerd met misdaden die zijn geïnspireerd op waargebeurde verhalen. Iedere aflevering is een op zichzelf staand verhaal met een wisselende cast en van verschillende makers.

 • Peter R de Vries
  Wnl
  Programma

  Documentaire over de laatste jaren van Peter R. de Vries. Een niet eerder verteld verhaal.

 • Vriend of Vijand podcast
  Human
  Podcast

  Inlichtingendiensten waarschuwen voor kennisspionage op universiteiten. Want het is niet de bedoeling dat hoogtechnologische kennis van Nederlandse bodem in verkeerde handen valt. Maar hoe bescherm je kennis op een plek die juist bedoeld is om kennis te delen? En hoe bepaal je wie wel en niet te vertrouwen is? Wetenschapsjournalist Saar Slegers onderzoekt de dilemma’s achter het Nederlandse kennisveiligheidsbeleid.

2 Crime titels startend met de letter W

 • Water Crime
  Ntr
  Serie

  Vierdelige serie over de duistere wereld achter droogte waarin het mondiale watertekort gelinkt wordt aan een plaats delict.

 • Wraak podcast logo
  AVROTROS
  Podcast

  Podcast-serie over ambitie, macht en metoo. In de race om korpschef van de Amsterdamse politie te worden, schakelt de ambitieuze Barbara Schaaf haar mannelijke concurrent uit met een #metoo. In 360˚ (of 8D) vormgegeven, waardoor het lijkt alsof je midden in het verhaal bent.