Best Bites Artikelen
'Als consument betaal je drie keer voor voedselverspilling'
In Nederland gaat jaarlijks gemiddeld 2 miljard kilo voedsel verloren. Toine Timmermans van de stichting 'Samen tegen Voedselverspilling' geeft de Keuringsdienst een update over dit probleem.
Is pindakaas iets typisch Nederlands?
Pindakaas wordt vaak wel gezien als iets typisch Nederlands. Bijna nergens ter wereld wordt er zoveel pindakaas gegeten als hier. Maar hoe Nederlands het ook lijkt, dat is het niet. Maar waar komt het dan vandaan? En waarom noemen wij het geen...
Hoe haal je de meeste voedingsstoffen uit groente en fruit?
Persen, schillen, snijden, koken en bewaren. Het schijnt allemaal invloed te hebben op de voedingswaarde van je groente en fruit. Maar hoe zorgen we dat er zo min mogelijk vitaminen verloren gaan? Hoe plukken we er de meeste vruchten van?
Recept: Je eigen ijskoude cider in deze warme dagen
Nu de warmere dagen eindelijk daar zijn gaat er soms niks boven een heerlijke appelcider! Deze kun je vrij eenvoudig zelf maken! Wij kregen het recept van Sebastian Landaeus en Nina Lausecker uit het boek Kefir & Kombucha.
Kijkersvraag: Wat is precies het verschil tussen hard en zacht water?
De Nederlander verbruikt zo’n 120 liter water per dag. En tegenwoordig gebruiken we liever zacht dan hard water. Maar wat is precies het verschil en doet het nog wat af aan onze gezondheid? Wij spraken Roberta Hofman van het...
De arbeidsmigrant als ordinair verdienmodel
Lage lonen, onmogelijke roosters, onhaalbare targets en hutje mutje wonen in te krappe huurwoningen. Dit zijn omstandigheden waar de Nederlander zijn neus voor ophaalt. Daarom worden arbeidsmigranten uit het buitenland gehaald die wel bereid zijn...
Hoe kon de mensonterende situatie van arbeidsmigranten in Italië ontstaan?
Wij hebben een aantal keren aandacht geschonken aan de mensonterende situatie van tomatenplukkers in Italië. Mede dankzij deze uitzendingen is er nu vanuit vakbond FNV in samenwerking met het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel een onderzoek...
Een greep uit het afgelopen seizoen: Deel 3
Alweer het laatste deel van ‘Een greep uit het afgelopen seizoen’. En wat zijn we weer veel te weten gekomen. Over de 1+1 acties in de winkel tot aan de makreel waarvan het MSC-keurmerk plots verdween. Vind hieronder snelle linkjes naar de...
De kweekzalm die vegetariër wordt?
Door strengere visregels op zee groeien viskwekerijen als paddenstoelen uit de grond. Inmiddels komt 52% van de geconsumeerde vis uit de aquacultuur. Zalm is erg populair in het westen, maar voor wie dacht dat kweekzalm de oplossing is om...
Kijkersvraag: Kun je zelf je eigen wasmiddel maken?
Gemiddeld wassen we bijna drie keer per week. We kopen daarvoor met z’n allen massaal wasmiddel om onze kleren heerlijk te laten ruiken. Voor elk wasje is er wel een vloeibare of poeder variant te krijgen. Maar kun je wasmiddel eigenlijk ook zelf...