• Sites

Best Bites Artikelen

  • Artikel

Zijn E-nummers slecht voor je?

Veel mensen willen tegenwoordig geen E-nummers meer in hun eten. Ze zouden slecht zijn voor de gezondheid en in het uiterste geval zelfs kankerverwekkend. Dat terwijl ze juist bedacht zijn om ons voedsel veiliger te maken. Hoe zit dat?

Lees meer
  • Artikel

Wat is het verschil tussen cheddar smeltkaas en echte cheddar?

Velen van ons kennen cheddar als de oranje-gele plakjes smeltkaas op de hamburger of tuna-melt. Dit is echter niet zoals cheddar ooit bedoeld was. Maar wat is cheddar dan wel en wat is het verschil met ‘smeltkaas’?

Lees meer
  • Artikel

De geschiedenis van de Parmezaanse kaas

Wat hebben middeleeuwse monniken, een adellijke vrouw die haar huis verkocht en een invloedrijk literair boek met elkaar gemeen? De Keuringsdienst geeft je 900 jaar geschiedenis van de Parmezaanse kaas in een notendop.

Lees meer
  • Artikel

Zo bak je zelf de lekkerste verse airfryer friet

De perfecte friet is goudgeel en lekker krokant en die kan jij zelf thuis bakken. Maar welke aardappels heb je daarvoor nodig en welke olie? De Keuringsdienst vroeg airfryer goeroe Martin Senders zijn recept met ons te delen, zodat ook jij nu zelf...

Lees meer
  • Artikel

Waar komen de eiwitten in vleesvervangers vandaan?

‘Rijk aan eiwitten’ staat op de verpakkingen van veel vleesvervangers. Maar als die eiwitten niet uit vlees komen, waar komen ze dan wel vandaan? De keuringsdienst zet de belangrijkste bronnen van vleesvervangende-eiwitten op een rij.

Lees meer
  • Artikel

Hoe komt de pizza Hawaii aan zijn naam?

De pizza Hawaii is voer voor verhitte discussies. Je haat hem of je houdt er van. Waar mensen het minder vaak over hebben is dat de pizza Hawaii helemaal niet is uitgevonden op het exotische eiland. Maar waarom heet het dan toch pizza Hawaii?

Lees meer
  • Artikel

Hoe de Napolitaanse pizza werelderfgoed werd

Italië heeft het grootste aantal werelderfgoederen ter wereld. Van Venetië en de toren van Pisa kan je wel bedenken dat het op de lijst van Unesco staat. Maar wist je ook dat de pizza tot werelderfgoed is benoemd?

Lees meer
  • Artikel

Kijkersvraag: Wat is truffelmayonaise en zit er echte truffel in?

Een schimmel om van te smullen. Lekker voor op je burger of op je tosti: Truffelmayonaise. Het goedje was eerst vooral geliefd bij dure restaurants, nu is het te krijgen in je plaatselijke supermarkt. Maar zit er wel echte truffel in? En wat is...

Lees meer
  • Artikel

Een heerlijk recept van Nadia Zerouali om zelf hummus te maken

In de supermarkt vind je talloze soorten hummus, maar eigenlijk is er maar één soort hummus: hummus. Nadia Zerouali, schrijfster van boeken over Arabisch eten, deelt haar recept voor de traditionele hummus met ons.

Lees meer
  • Artikel

Waar komt hummus vandaan?

Israël verwijst naar de bijbel, Egypte naar oude kookboeken. Veel landen in het Midden-Oosten claimen de geboortegrond te zijn van hummus. Maar waar komt het kikkererwtengerecht nou echt vandaan en waarom zijn er zoveel kandidaten?

Lees meer