Best Bites Artikelen
Recept: Je eigen banketbakkersroom maken
In de winkel schijnen we de oorspronkelijke smaak van banketbakkersroom nauwelijks nog aan te treffen. In de uitzending zagen we banketbakker Cees Holtkamp vol enthousiasme zijn origineel maken, maar hoe smaakt deze eigenlijk? Maak deze nu na via...
Palmolie in voedsel zit goed verstopt
Voor de bewuste consument staat palmolie niet hoog op het lijstje. Je weet wel, die vrucht waar complete bosgebieden voor gekapt worden. Uit de uitzending over boter bleek dat je palmolie ook onbewust kunt eten.
Beschermt een goedkope zonnebril net zo goed als een dure?
Op de fiets, op het terras, de zonnebril komt altijd wel van pas. Naast dat een zonnebril er flitsend uitziet moet hij ook je ogen beschermen. Een dure bril is ogenschijnlijk misschien beter, maar is dat ook echt zo?
Bye bye met de 'bij-vriendelijke' plant?
Stel je zit lekker in je tuin of op je balkon en je denkt ‘Waar zijn al die bijen gebleven?’ dan kan dat kloppen, want zij worden met uitsterven bedreigd. Je kunt vervolgens iets doen! Maar of dat altijd een even goed idee is..
Weet wat je elke dag op je brood smeert
Overal ter wereld worden oliën, margarines en boters gebruikt om in te bakken en te braden. Maar we smeren het ook elke dag op ons brood. Wat weten we over de keuze die we daarin kunnen maken? Maakt het eigenlijk uit wat je op je brood smeert?
Fruitsalades in supermarkten: vers of niet?
De supermarkten liggen er vol mee: verse fruitsalades. Een gezond tussendoortje, vooral in de zomer erg populair. Maar zelfs als de tijd rijp is kleuren de stukjes appel niet bruin. En de meloen en de kiwi worden niet slap. Hoe blijft het fruit er...
Kijkersvraag: waar komen al die prijzen voor wijnen vandaan?
Er zijn heel veel verschillende wijnwedstrijden in de wereld. Maar hoe betrouwbaar zijn die gouden stickers? De Keuringsdienst ging een tijd geleden op pad en zette het op een rij. Want hoe zit het nu precies?
Kijkersvraag: Hoe komt de sperzieboon eigenlijk aan zijn gekke naam?
In Nederland is een AGV’tje vrij bekend. Met enige regelmaat wordt er gevarieerd tussen de verschillende producten op het bord. Een van de groenten die veelal daar te vinden is zijn de sperziebonen. Maar hoe komt dit bekende soort eigenlijk aan...
'Als consument betaal je drie keer voor voedselverspilling'
In Nederland gaat jaarlijks gemiddeld 2 miljard kilo voedsel verloren. Toine Timmermans van de stichting 'Samen tegen Voedselverspilling' geeft de Keuringsdienst een update over dit probleem.
Is pindakaas iets typisch Nederlands?
Pindakaas wordt vaak wel gezien als iets typisch Nederlands. Bijna nergens ter wereld wordt er zoveel pindakaas gegeten als hier. Maar hoe Nederlands het ook lijkt, dat is het niet. Maar waar komt het dan vandaan? En waarom noemen wij het geen...