Best Bites Artikelen

  • Artikel

Zo maak je de lekkerste glühwein zelf!

Het wordt weer kouder buiten en weer warmer binnen. Wat kan er dan niet ontbreken? Precies ja: glühwein! Maar hoe maak je glühwein eigenlijk? Want zelf maken is veel lekkerder dan uit een kant-en-klare fles. Lees hieronder een snel en makkelijk...

Lees meer
  • Artikel

De heerlijke bokkenvlees hamburger van chefkok Nel Schellekens

Bokkenvlees moet gered worden! Althans dat vindt chefkok Nel Schellekens. Want bokkenvlees schijnt ontzettend lekker te zijn en kunnen wij mensen prima eten! Zie hieronder haar recept voor een heerlijke hamburger die ze overigens gekscherend ‘Big...

Lees meer
  • Artikel

Kun je verslaafd raken aan lippenbalsem?

In de winter heb je weleens last van schrale lippen. En daar willen we graag iets tegen doen. Lippenbalsem is één van de meest verkochte verzorgingsproducten. Maar helpt het eigenlijk wel?

Lees meer
  • Artikel

Kunstlicht om kippen mee voor de gek te houden

Kippen zijn erg gevoelig voor licht en reageren anders op licht dan mensen. Zonder goed afgesteld licht in hokken krijg je jaarlijks veel minder eieren uit de kip. Er wordt dus nogal gespeeld met het kunstlicht. Maar hoe werkt dat precies?

Lees meer
  • Artikel

Deze vissen worden vooral gekweekt!

Kweekvis is ongekend populair in Nederland. Zo zijn er soorten die zelfs enkel als kweek in de schappen te vinden zijn. Benieuwd welke kweekvis jij vermoedelijk eet? Lees dan snel verder!

Lees meer
  • Artikel

Wat maakt Belgische chocolade Belgisch?

De Keuringsdienst zocht een tijd geleden uit wat er nou eigenlijk Belgisch is aan Belgische chocolade. In Nederland houden we namelijk van chocolade. Bij ons gaat er per jaar per persoon bijna vijf kilo doorheen. Maar in België eten ze zelfs 2...

Lees meer
  • Artikel

Dit is hoe kauwgoms en condooms meer overeen hebben dan je denkt

Autobanden, houtlijm, waxinelichtjes en condooms. Dingen waar je normaal gesproken niet op kauwt. Of tóch deels onbewust? Bepaalde ingrediënten in kauwgom zijn ook terug te vinden in de bovengenoemde artikelen. In welke producten vinden we dit nog...

Lees meer
  • Artikel

Zo maak je de échte Carbonara!

Wie kent hem niet: de pasta Carbonara. In de aflevering over Carbonara zagen we dat er in Nederland hele andere ingrediënten worden gebruikt voor het Italiaanse gerecht. Hier lees je een authentiek recept!

Lees meer
  • Artikel

Wat voor functie heeft schimmel op kaas?

Een stuk jonge kaas dat te lang in de koelkast heeft gelegen en waar schimmel op ontstaat eet je vaak niet meer op. Maar waarom kun je andere kazen die juist met schimmel erop verkocht worden wél eten? Wat maakt de ene schimmel eetbaar en de ander...

Lees meer
  • Artikel

Hoe maak je zelf je eigen wijnazijn van je favoriete wijn?

In de aflevering over wijnazijn zagen we dat het niet te achterhalen is welk soort wijn er precies gebruikt wordt in de wijnazijn die je in de supermarkt aantreft. Maar wist je dat je vrij eenvoudig je eigen wijnazijn kunt maken van je favoriete...

Lees meer