Best Bites Artikelen

  • Artikel

Is diepvriesgroente minder gezond dan verse groente?

Wie gezond bezig wil zijn, eet minimaal 250 gram groente per dag. Bijna alles wat er aan verse groente in de supermarkt te vinden is, ligt ook stukken goedkoper in de diepvries. Maar vers is gezonder, toch? Of wordt diepgevroren groente net als...

Lees meer
  • Artikel

Zwarte-, groene- of witte thee: alle thee komt van dezelfde plant

Groene, zwarte of witte thee. Wat jouw ‘cup of tea’ ook is, de kans is groot dat je verschillende soorten thee hebt gedronken. Maar wist je dat alle thee oorspronkelijk van dezelfde plant komt? Maar als de blaadjes hetzelfde zijn, wat is dan het...

Lees meer
  • Artikel

Zijn goedkopere bananen anders dan duurdere bananen?

We leven in tijden van overvloed, maar met banaan is er iets vreemds aan de hand. Heb je in de winkel 10 soorten appels, 4 soorten druiven en 2 verschillende kiwi’s, van de banaan is er altijd maar één soort te koop.

Lees meer
  • Artikel

Het traditionele recept van Ragú alla Bolognese

De Spaghetti Bolognese die wij in Nederland kennen, is niet hetzelfde als het traditionele Italiaanse gerecht. De ‘Ragú alla Bolognese’ is voornamelijk een vleessaus.

Lees meer
  • Artikel

Werkt aftersun echt beter op een verbrande huid?

Je kent het wel: net iets te lang in de zon gezeten en te laat met insmeren. Status: verbrand! Gevolg: een pijnlijke rode huid. Maar goed, dan smeer je het toch gewoon in met aftersun? Of is dat minder onschuldig dan het lijkt?

Lees meer
  • Artikel

Mager gehakt is vaak vetter dan je denkt

De supermarkt barst van de ‘bewuste’ keuzes. Maar wat als je bewuste keuze helemaal niet zo bewust blijkt te zijn? In veel gevallen is mager rundergehakt vetter dan shoarma of spareribs, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Lees meer
  • Artikel

Waarom gaan kruidenplantjes uit de supermarkt zo snel dood?

Dilemma! Je staat in de supermarkt en hebt basilicum nodig. Maar ga je dan voor een bakje of koop je een plantje die meteen thuis de boel opfleurt en waar je langer mee kunt doen? Al lijkt dat laatste niet echt helemaal te kloppen.

Lees meer
  • Artikel

Wat is het verschil tussen yoghurt en kwark?

Nederlanders zijn dol op zuivel. Melk, kaas, yoghurt en kwark: we eten er maar liefst zo’n 350 gram per dag van! Maar yoghurt en kwark, wat is daar precies het verschil tussen?

Lees meer
  • Artikel

Waarom eten we op Koningsdag een tompouce?

Voor banketbakkers is Koningsdag een van de leukste dagen van het jaar: lange rijen en oranje gebak dat als warme broodjes over de toonbank vliegt. Maar hoe komt het toch dat we ieder jaar op Koningsdag een oranje tompouce naar binnen schuiven?

Lees meer
  • Artikel

Is diepvriesfruit minder gezond dan vers fruit?

Allerlei vruchten in doosjes in de vriezer. Gewassen, geschild en gesneden. Lekker in de yoghurt, in een smoothie of gewoon in je mond. Dat is niet alleen handig, maar vaak nog goedkoper ook. Er wordt wel eens beweerd dat bevroren fruit minder...

Lees meer