Best Bites Artikelen

  • Artikel

De tien producten met de meeste suiker

Dat er in rietsuiker 100% suiker zit mag geen verrassing heten: het hoofdbestandsdeel staat immers al in het woord zelf. Maar hoeveel suiker zit er in andere voedingsproducten?

Lees meer
  • Artikel

Het mysterie achter krabbenpoten zonder lijf

Vraag in viswinkel of restaurant naar Noordzeekrab en je krijgt vaak enkel een paar poten. Onschadelijk gemaakte scharen, ooit onderdeel van een kwieke krab. Het zou het makkelijkst te eten stukje van het schaaldier zijn. Maar waar is de rest van...

Lees meer
  • Artikel

Er zit een giftige stof in jouw chocopasta!

Sterker nog, in olie, sojasaus en zelfs babyvoeding kan dezelfde giftige stof zitten. De schadelijke stof kan ontstaan bij de verwerking van voedingsmiddelen. Maar wat is het precies en hoe schadelijk is het?

Lees meer
  • Artikel

Wat is nou echte pasta carbonara?

Een Italiaanse klassieker die niet meer weg te denken is uit onze keuken: pasta carbonara. Een romige witte saus die we over onze pasta draperen. Maar er is ook pizza carbonara en er zijn zelfs kruiden. Wat maakt carbonara, nou carbonara? Weten we...

Lees meer
  • Artikel

Van (on)gezond tot peperduur: vier dingen die je nog niet wist over chips

Soms is het chic, soms ordinair: chips. Een belangrijk onderdeel van menig feest, borrel of in het weekend op de bank. Maar wat weet jij eigenlijk over die snack die moeiteloos de mond ingaat?

Lees meer
  • Artikel

Wat is het verschil tussen beenham, achterham en schouderham?

Ham komt in principe van de achterpoten van een varken. Toch is er onder andere beenham, achterham en schouderham. Hoe zit dat en wat is het verschil?

Lees meer
  • Artikel

Waarom staan er geen ingrediënten op wijn?

Op bijna elk product staat een etiket, of het nou om chips of een pot saus gaat. Maar waar je bij etenswaren een lijst aan ingrediënten vindt, wordt je bij een fles wijn buiten mooie verhalen over de herkomst niet veel wijzer over de samenstelling...

Lees meer
  • Artikel

Waarom je avocado altijd te hard of te zacht is

Van ontbijt, lunch tot diner, de avocado is here to stay. Deze veelzijdige vrucht is niet weg te denken uit de supermarkt. Toch zijn ze vaak te hard of te zacht. Want is de avocado die je koopt ready to eat, of toch niet? De Keuringsdienst zocht...

Lees meer
  • Artikel

Waarom is mijn eierdooier soms geel en soms oranje?

Wie eieren voor zijn geld kiest, heeft in de supermarkt de keuze uit witte en bruine. Maar ook de binnenkant kan verschillend van kleur zijn. Zo heb je gele en oranje dooiers. Hoe zit dat precies?

Lees meer
  • Artikel

Bruin waldkornbrood, is dat nou echt zo gezond?

Er ligt brood in de supermarkt met een Duitse naam: waldkorn. De bakkers bij onze oosterburen lijken er echter nog nooit van gehoord te hebben. Maar waarom ligt er dan een voor de Duitsers onbekend Duits brood in de schappen? En hoe gezond is dit...

Lees meer