Best Bites Artikelen
Bierliefhebbers opgelet! Bierglazen die bedriegen
Bier komt in allerlei glazen: een fluitje, vaasje of een halve liter. Meestal is het glashelder hoeveel bier je krijgt in zo’n glas. In een vaasje zit standaard een kwart liter, maar de Keuringsdienst stuitte in verschillende kroegen op een vreemd...
Bestaat evenementenbier?
Het festivalseizoen is in aantocht en dat betekent: muziek en bier. Bier dat niet zelden zorgt voor gezeik. Al jaren gaat het gerucht rond dat veel bier op festivals en evenementen zou zijn aangelengd met water. Maar wat is nou precies de waarheid...
Groente op de barbecue: gezond of ongezond?
Zodra de zon schijnt en de temperaturen boven de twintig graden uitkomen, liggen de supermarkten weer vol met vleespakketten voor de barbecue. Naast vlees worden er ook steeds vaker groenten gegrild op de barbecue. Hoe gezond is dat eigenlijk?
Wegwijs in de wereld van de superfoods: dit is wat je moet weten
Pitten, bessen en zaden die wonderen zouden doen voor de gezondheid. We worden overspoeld door superfoods uit verre landen. De Keuringsdienst scheidt het waardevolle van het waardeloze en zet ze op een rij, zodat jij niet meer op zwart zaad hoeft...
Kan water in een gesloten flesje bederven?
Als je vaak flesjes water koopt, is het je vast wel eens opgevallen dat er op elk flesje een houdbaarheidsdatum staat. Kan je flesje water bederven of is het nog veilig te drinken na de tht-datum?
Wat is rosébier en heeft het iets met rosé te maken?
De één noemt het een licht, fris en fruitig biertje, de ander noemt het bierlimonade. Het rosébiertje. Nu het wat lekkerder weer wordt zal dit biertje ongetwijfeld wat meer tevoorschijn komen. Maar wat is rosébier precies en heeft het iets met...
De regels rondom het huisvesten van varkens
Een doorsnee varkenshouder had in 1950 nog 7 varkens, tegenwoordig ligt het gemiddelde op 3400. Een stijging van ruim 48 duizend procent. Dit vraagt om regelgeving, maar wat is de huidige stand van zaken qua regels rondom het huisvesten van varkens?
In kippenbouillonblokjes zit nauwelijks echte kip
Wie weinig geduld of tijd heeft om kippensoep te maken gebruikt bouillonblokjes. Maar bij de productie van die blokjes komt er vaak nauwelijks kip aan te pas. Hoe krijgen die bouillonblokjes dan toch hun bekende kippensmaak?
Door dit eten en drinken krijgen we ongemerkt insecten binnen
In ons dagelijks eten en drinken zitten insecten en ander ongedierte zonder dat we er weet van hebben. We hebben vier voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Smakelijk!
Wist je dat pinda's eigenlijk geen noten zijn?
Of het nu gaat om pindakaas, borrelnootjes of satésaus: in Nederland zijn we gek op de pinda. In de supermarkt vaak te vinden in het notenschap, maar wist je dat een pinda eigenlijk helemaal geen noot is?