Best Bites Artikelen

  • Artikel

Het verschil tussen bekende zuur smakende zuivelproducten

We hadden al karnemelk, yoghurt en kwark. Maar sinds kort is er ook Skyr en Kefir. Wat is nou precies het verschil tussen al deze zuur smakende zuivelproducten?

Lees meer
  • Artikel

Recept: Zwart stokbrood

Brood kleuren is niet alleen weggelegd voor de professionals. Met dit recept van Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven maak je zelf zwart stokbrood in je eigen oven. En nee, dat is geen kwestie van het brood te lang bakken.

Lees meer
  • Artikel

Waarom wij Nederlanders onze “bammetjes” hebben

Het botert van oudsher al goed tussen de boterham en de Nederlander. De boterham met kaas is eerder dit jaar zelfs officieel uitgeroepen tot cultureel erfgoed. Maar hoe is dat zo ontstaan? Hoe komen wij aan onze bekende bammetjescultuur?

Lees meer
  • Artikel

De verhalen achter drie bijzondere streekproducten

Eerlijke producten, geteeld, gebrouwen of gekweekt in een idyllische streek. Nederland heeft veel mooie streekproducten. Daarom vroegen wij aan René de Bruin van keurmerk Erkend Streekproduct naar de bijzondere verhalen achter gecertificeerde...

Lees meer
  • Artikel

Kijkersvraag: Wat is het verschil tussen bourbon, blended en single malt whisky?

Whisky, Whiskey, Bourbon, Scotch, Single Malt. Whisky is er in veel verschillende namen, soorten en smaken. Maar wat is nou precies het verschil?

Lees meer
  • Artikel

Wat betekent welk keurmerk op je pak melk?

PlanetProof, Beter Leven of weidemelk. Tegenwoordig zijn er bijna net zoveel verschillende keurmerken als pakken. Maar wat betekent elk keurmerk? En welk keurmerk kies je als je de planeet wil redden? De Keuringsdienst zet vijf veel gebruikte...

Lees meer
  • Artikel

Kijkersvraag: Is een waterontharder kopen zinvol?

Hard en zacht water lijken als twee druppels water op elkaar. Maar in hard water zit (te) veel calcium en magnesium. Om hard water weer zacht te maken kun je daarom een waterontharder kopen. Maar is dat echt nodig? De Keuringsdienst haalt de...

Lees meer
  • Artikel

Wist je dat de croissant helemaal niet Frans is?

Als je aan croissants denkt, denk je aan Frankrijk. De Fransen hebben het deegrolletje tot een kunst verheven. Gek genoeg hebben ze de croissant niet uitgevonden. Maar wie dan wel? En hoe zijn de Fransen er mee aan de haal gegaan?

Lees meer
  • Artikel

Kijkersvraag: Waar komt de olie in CBD-olie vandaan?

Wiet ligt niet bij de drogisterij in de schappen. Maar olie van de hennepplant wel. Deze zou namelijk allerlei kwaaltjes kunnen verhelpen. Maar waar komt die olie vandaan?

Lees meer
  • Artikel

Waarom heeft Nederland de kroket en de frikandel?

De kroket, bitterbal, frikandel en kaassoufflé zijn niet meer weg te denken uit onze cuisine. En een snackbar in ons straatbeeld is de gewoonste zaak van de wereld. Maar hoe komt dat eigenlijk en waar komen onze snacks vandaan?

Lees meer