Best Bites Artikelen

  • Artikel

Kijkersvraag: Wat zijn essentiële oliën en waar zijn ze goed voor?

Essentiële oliën zouden therapeutische en zelfs geneeskrachtige effecten hebben. Maar wetenschappelijk bewijs voor hun werking is er nauwelijks. Hoe zit dat en wat zijn essentiële oliën dan precies?

Lees meer
  • Artikel

Waarom eiwitten zo belangrijk voor ons lichaam zijn

Eiwitten zijn één van de belangrijkste bouwstoffen voor ons lichaam. Het zorgt voor de opbouw en het herstel van onze spieren en zijn ook onmisbaar voor ons haar, nagels en huid. Maar hoe werkt dat precies en hoeveel heb je nodig?

Lees meer
  • Artikel

Kijkersvraag: Kan ik mijn handen beter met gel of zeep wassen?

Iedereen heeft inmiddels wel begrepen dat goed je handen wassen kan helpen beschermen tegen het coronavirus. De afgelopen weken werden de schappen met handgel en handzeep daarom helemaal leeg getrokken. Maar als je nog een flesje kan vinden, welke...

Lees meer
  • Artikel

Waarom kweekzalm tegenwoordig nog maar half zoveel omega 3 bevat

Vis is een bekende bron van omega 3-vetzuren die onder andere helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Vaak halen we deze zuren dus uit vis en de vis in Nederland die het meest gegeten wordt is de zalm. Maar de hoeveelheid omega 3 in...

Lees meer
  • Artikel

Recept: Zelf granola maken voor een heerlijk ontbijt

De prijzen voor granola kunnen aardig oplopen tot wel veertig euro per kilo. Gelukkig is het niet zo ingewikkeld om zelf te maken. Met dit recept betaal je nooit meer de hoofdprijs voor een kommetje granola in de ochtend en bovendien kan je zelf...

Lees meer
  • Artikel

Kijkersvraag: Wat is zoethout precies en is het echt gezond?

Zoethout is bijzonder hout. Het smaakt heerlijk en zou ook nog goed zijn voor de gezondheid. Maar welke plant produceert zulke zoete stokjes? En kloppen de gezondheidsclaims over zoethout wel?

Lees meer
  • Artikel

Waarom is geitenkaas wit en kaas van koemelk geel?

Geiten en koeien eten in principe hetzelfde: gras. Maar toch is geitenkaas altijd wit en kaas van een koe altijd geel. Hoe zit dat nou precies?

Lees meer
  • Artikel

Waarom en door wie jij standaard knoflooksaus bij je shoarma eet

Ben Cohen is een begrip in Amsterdam en niet zonder reden. De geboren Israëliër is namelijk de uitvinder van de knoflooksaus zoals wij die kennen en de reden dat wij massaal knoflooksaus op ons broodje shoarma eten! Naar eigen zeggen in ieder...

Lees meer
  • Artikel

De man die de macaron mondiaal maakte

De bekendste Macarons ter wereld komen van patisserie Ladurée. Sinds de opening in 1862 is deze zaak met zijn macarons een bekend fenomeen in Parijs. Maar buiten Frankrijk kent niemand het. Dat gebeurt pas als zakenman Francis Holder de zaak en...

Lees meer
  • Artikel

Hoe de macaron via Syrië in Parijs terecht kwam

Het moderne recept van de macaron is nog geen eeuw oud en komt uit Frankrijk. Maar de voorgeschiedenis van het koekje is lang. De voorloper van de lekkernij zou een Arabische oorsprong hebben en via Italië in Frankrijk zijn beland. Hoe zit dat? De...

Lees meer