Best Bites Artikelen

  • Artikel

Kijkersvraag: Kan ik mijn handen beter met gel of zeep wassen?

Iedereen heeft inmiddels wel begrepen dat goed je handen wassen kan helpen beschermen tegen het coronavirus. De afgelopen weken werden de schappen met handgel en handzeep daarom helemaal leeg getrokken. Maar als je nog een flesje kan vinden, welke...

Lees meer
  • Artikel

Waarom kweekzalm tegenwoordig nog maar half zoveel omega 3 bevat

Vis is een bekende bron van omega 3-vetzuren die onder andere helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Vaak halen we deze zuren dus uit vis en de vis in Nederland die het meest gegeten wordt is de zalm. Maar de hoeveelheid omega 3 in...

Lees meer
  • Artikel

Recept: Zelf granola maken voor een heerlijk ontbijt

De prijzen voor granola kunnen aardig oplopen tot wel veertig euro per kilo. Gelukkig is het niet zo ingewikkeld om zelf te maken. Met dit recept betaal je nooit meer de hoofdprijs voor een kommetje granola in de ochtend en bovendien kan je zelf...

Lees meer
  • Artikel

Kijkersvraag: Wat is zoethout precies en is het echt gezond?

Zoethout is bijzonder hout. Het smaakt heerlijk en zou ook nog goed zijn voor de gezondheid. Maar welke plant produceert zulke zoete stokjes? En kloppen de gezondheidsclaims over zoethout wel?

Lees meer
  • Artikel

Waarom is geitenkaas wit en kaas van koemelk geel?

Geiten en koeien eten in principe hetzelfde: gras. Maar toch is geitenkaas altijd wit en kaas van een koe altijd geel. Hoe zit dat nou precies?

Lees meer
  • Artikel

Waarom en door wie jij standaard knoflooksaus bij je shoarma eet

Ben Cohen is een begrip in Amsterdam en niet zonder reden. De geboren Israëliër is namelijk de uitvinder van de knoflooksaus zoals wij die kennen en de reden dat wij massaal knoflooksaus op ons broodje shoarma eten! Naar eigen zeggen in ieder...

Lees meer
  • Artikel

De man die de macaron mondiaal maakte

De bekendste Macarons ter wereld komen van patisserie Ladurée. Sinds de opening in 1862 is deze zaak met zijn macarons een bekend fenomeen in Parijs. Maar buiten Frankrijk kent niemand het. Dat gebeurt pas als zakenman Francis Holder de zaak en...

Lees meer
  • Artikel

Hoe de macaron via Syrië in Parijs terecht kwam

Het moderne recept van de macaron is nog geen eeuw oud en komt uit Frankrijk. Maar de voorgeschiedenis van het koekje is lang. De voorloper van de lekkernij zou een Arabische oorsprong hebben en via Italië in Frankrijk zijn beland. Hoe zit dat? De...

Lees meer
  • Artikel

Hoe kan het dat 6 miljoen van onze kippen nog steeds in een veredelde legbatterij leeft?

Het grootste deel van de Nederlandse legkippen leeft in een scharrelsysteem. Maar veel kippen hokken nog steeds in zogenaamde verrijkte kooien en koloniekooien. Hoe zit dat en wat zijn de verschillen tussen deze systemen?

Lees meer
  • Artikel

Hoe is cappuccino ontstaan?

Dat de hedendaagse cappuccino een Italiaanse uitvinding is, is algemeen geaccepteerd. Maar de Italianen waren niet de eersten die melk in hun koffie deden. Dus hoe kon het dan dat de Italianen uiteindelijk toch de cappuccino op hun conto konden...

Lees meer