Muziek

7 Muziek titels startend met een nummer of karakter #

 • 100 Jaar Mattheus
  Ntr
  Podcast

  Als je nu 100 jaar geleden hebt bedacht dat je de Matthäus-Passion wilt uitvoeren zoals Bach het heeft bedoeld, en je musici hebben zich de laatste veertig jaar gespecialiseerd in de muziek van Bach, dan is er onderhand wel een definitieve, perfecte Matthäus-Passion, toch? Over die vraag gaat deze vijfdelige podcast.

 • 1575719
  Bnnvara
  Concert

  Vanuit Koninklijk Theater Carré brengt het Metropole Orkest samen met de beste artiesten uit de Nederlandse hiphopscene een 60 minuten durende ode aan het grootste online hiphop-platform van Nederland dat vijftien jaar bestaat: 101Barz. Met optredens van o.a. Fresku, Winne, Latifah, Broederliefde, Frenna en MocroManiac.

 • 3fm awards

  Met de 3FM Awards vieren we de Nederlandse popmuziek. We koesteren de gevestigde namen én het nieuwe talent. Het publiek kiest uiteindelijk welke artiesten dit jaar een standbeeld verdienen: een 3FM Award.

 • Persfoto 3 FM Serious Request 2022
  Radio

  In de week voor kerst zamelt NPO 3FM samen met heel Nederland geld in voor Het Vergeten Kind. Drie 3FM-dj’s draaien zeven dagen per week en 24 uur per dag verzoekplaten voor geld, dit jaar vanuit het Glazen Huis in Amersfoort.

 • 3 FM Unseen Heroes
  Ntr
  Podcast

  Wie zijn de mensen die ervoor zorgen dat áchter de schermen op festivals alles op rolletjes loopt? Dat hoor je in 3FM Unseen Heroes, dat een beeld geeft van de ongeziene helden in de muziekindustrie.

 • 3voor12
  Logo vpro
  Website

  3voor12 is in meer dan twintig jaar uitgegroeid van underdog tot het belangrijkste alternatieve popplatform van Nederland. 3voor12 maakt radio en tv, is een online muziekmagazine, neemt bijzondere sessies op en doet verslag van alle belangrijke muziekfestivals.

 • 90s Popduel podcast
  AVROTROS
  Podcast

  Ga jij nog weleens los op een Hakkûh-plaatje? Of deed jij liever je haar met een grunge gitaar? Wat weet je nog van de jaren 90? Test je kennis en maak een trip down memory lane in de 90s Popduel Podcast, gepresenteerd door NPO Radio 2-DJ Paul Rabbering.

13 Muziek titels startend met de letter A

7 Muziek titels startend met de letter B

 • Bach En nu
  Logo vpro
  Podcast

  Wat de bijbel is voor gelovigen is het Wohltemperierte Klavier van Johann Sebastian Bach voor muzikanten. Pianist Jacqueline heeft aan 48 Nederlandse componisten gevraagd een ‘antwoord’ te schrijven op één van de twee maal 24 preludes. In de podcastserie vertelt steeds één componist over zijn of haar antwoord op Bachs oervoorbeeld. En natuurlijk hoor je de muziek!

 • Artiesten Beste Zangers 2023
  AVROTROS
  Programma

  In Beste Zangers reist Jan Smit met een zevental artiesten af naar het meestal zonnige Spanje om daar de mooiste liedjes voor elkaar te zingen. In intieme setting treedt iedereen uit z’n comfortzone en zingen ze nummers die voor de ander bijzonder zijn. Beste Zangers bestaat al meer dan 10 jaar.

 • Blauwe m&m's met tekst "Blauwe m&m's" en logo 3 voor 12.
  Logo vpro
  Podcast

  De beste en de meest juicy backstage-verhalen uit de muziekindustrie: rampen in de organisatie, idiote eisen op riders, nukkige en juist heel sympathieke artiesten.

 • Radio-presentator Leo Blokhuis
  Bnnvara
  Podcast

  De podcast waarin muziekkenner Leo Blokhuis je iedere week bijpraat over de allerbeste nieuwe muziek. Met veel aandacht voor livemuziek, voor de grootste hits in een ander land en met hier en daar een geschiedenisles over de grootste artiesten van de meesterverteller zelf.

 • Klassiek 1024x517
  Uitzending
  Op NPO Radio 4 stonden verschillende Nederlandse musici, ensembles en concertzalen in de schijnwerpers in de themaweek Booster Klassiek.
 • Brainwash
  Human
  Podcast

  Welke nummers zijn vormend geweest voor de identiteit en het denken van bekende schrijvers, filosofen en wetenschappers? In deze podcast interviewen Johan Fretz en Floortje Smit deze personen aan de hand van muziek.

 • Adele en Paul de Leeuw
  Bnnvara
  Programma

  Paul reist na zes jaar weer af naar Londen voor een interview met Adele, die met een nieuw album komt. Paul, chauffeur Martijn en voice-over Hans Kesting steken met de boot het Kanaal over, om met de zangeres te praten die Paul zo vaak in zijn shows te gast had.

7 Muziek titels startend met de letter C

 • Chansons
  Bnnvara
  Programma

  Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps gaan in dit muzikale programma naar Parijs. Hier komen ze, met behulp van Franse artiesten, alles te weten over het Franse levenslied: het chanson.

 • Charles Bradley
  Ntr
  Documentaire

  Beelden van repetities en optredens worden afgewisseld met een inkijkje in het dagelijkse leven van Bradley. Doorlopend arm, soms dakloos, maar altijd vol hoop bleef de voormalig James Brown imitator dromen van een zangcarrière. Klagen over zijn zware leven deed hij niet. Heel hard genieten wel.

 • Classic albums amy winehouse
  Logo vpro
  Programma

  Programma over de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band, of albums die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. Muzikanten, producers en geluidstechnici ontleden de muziek en geven inzicht in het ontstaan van het album.

 • Bitterzoet live 2023 Still concert Eefje de Visser Carre Amsterdam c VPRO
  Logo vpro
  Concert

  Concertregistratie van het bejubelde album 'Bitterzoet' van Eefje de Visser in Carré in Amsterdam december 2022. Bitterzoet betekende in 2020 de definitieve doorbraak van Eefje de Visser en werd veelvuldig bekroond. De drie jaar durende glorietocht van het album komt tot een knallend einde in Carré, waar Eefje de Visser met haar band en dansers voor de laatste keer de Bitterzoet Live Show bracht.

 • Concert For Change
  Aflevering

  Artiesten zetten bijzondere Nederlanders in de spotlight. Mensen die vanuit hun eigen kracht een positieve beweging in gang hebben gezet als het gaat om inclusiviteit en acceptatie.

 • Concertgebouworkest in het westerpark
  AVROTROS
  Concert

  De seizoensopening van het Concertgebouworkest wordt gevierd met een openluchtconcert, dit keer op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. De Italiaanse dirigent Gianandrea Noseda leidt het orkest in een feestelijk en gevarieerd programma met dans en ritme als rode draad.

 • Bnnvara cultuurbooster 250222 037p cdn header 1647332477
  Bnnvara
  Programma

  Programma dat tijdens de pandemie werd uitgezonden, toen zo'n beetje de hele cultuursector op haar gat lag. Jonge talenten werden uitgenodigd om te komen praten over de toekomst van podia, theaters of festivals. Hoe gaan zij zichzelf opnieuw uitvinden na twee jaar corona?

16 Muziek titels startend met de letter D

3 Muziek titels startend met de letter E

6 Muziek titels startend met de letter F

5 Muziek titels startend met de letter G

6 Muziek titels startend met de letter H

1 Muziek titel startend met de letter J

10 Muziek titels startend met de letter K

5 Muziek titels startend met de letter L

 • Nina Jurna voor podcast Latin impact
  Logo vpro
  Podcast

  Nina Jurna gaat op zoek naar de meest indringende songs van Zuid-Amerika. Hoe klinkt het leven op dat continent door in de bossanova of latin jazz, cumbia, reggaeton of salsa en in muziek uit Suriname, Curaçao, of Mexico? Elke aflevering ontleedt Nina, samen met een gast, een nummer uit een van de muziekstijlen en landen en plaatst het in de maatschappelijke en sociaalhistorische context.

 • Lennykuhrcrobbeckers
  Max
  Concert

  Concert van Lenny Kuhr in Paradiso in Amsterdam, in februari 2022. Ze speelde eenmalig stukken van haar nieuwe album Lenny Kuhr, uitgerust met een band, blazers en strijkers.

 • Levenslied
  Human
  Podcast

  Philipp Blom, schrijver, historicus en filosoof, laat horen hoe de emoties van grote en kleine gebeurtenissen van vandaag, te vinden zijn in eeuwen van muziek.

 • Han Vriezink werk bij vegetarische snackverwerker c Emmie Kollau
  Logo vpro
  Podcast

  Documentairemaker Emmie Kollau gaat samen met muzikanten Spinvis, hiphop-producer Kubus, Sofie Winterson en Slagwerk Den Haag de werkvloer op. Ze lieten zich inspireren door het ritme van de herhaling en het gestamp van de machines. Een en muzikale ode aan de lopendebandwerker.

 • Los vast de podcast
  Max
  Podcast

  Jarenlang was Los vast op de radio te horen. 35 jaar later opent Jan Rietman de archieven van het bekende muziekprogramma. In deze podcast gaat hij door dozen met foto’s, uren aan uitzendingen en haalt hij verloren opnames naar boven.

13 Muziek titels startend met de letter M

18 Muziek titels startend met de letter N

6 Muziek titels startend met de letter O

10 Muziek titels startend met de letter P

1 Muziek titel startend met de letter R

 • Rock my soul
  Eo
  Podcast

  Rogier Pelgrim onderzoekt de haat-liefdeverhouding tussen geloof en popmuziek. In christelijke kringen werd Rock & Roll nogal eens met de duivel geassocieerd. Hoe komt dat toch? Tegelijkertijd zijn er eigenlijk best veel hits die over God gaan. Hoe zit dat dan?

12 Muziek titels startend met de letter S

13 Muziek titels startend met de letter T

3 Muziek titels startend met de letter V

2 Muziek titels startend met de letter W

1 Muziek titel startend met de letter Z