Kennis & Educatie

4 Kennis & Educatie titels startend met een nummer of karakter #

10 Kennis & Educatie titels startend met de letter A

12 Kennis & Educatie titels startend met de letter B

51 Kennis & Educatie titels startend met de letter D

6 Kennis & Educatie titels startend met de letter E

6 Kennis & Educatie titels startend met de letter F

12 Kennis & Educatie titels startend met de letter G

24 Kennis & Educatie titels startend met de letter H

8 Kennis & Educatie titels startend met de letter I

3 Kennis & Educatie titels startend met de letter J

2 Kennis & Educatie titels startend met de letter K

8 Kennis & Educatie titels startend met de letter L

11 Kennis & Educatie titels startend met de letter M

9 Kennis & Educatie titels startend met de letter N

12 Kennis & Educatie titels startend met de letter O

5 Kennis & Educatie titels startend met de letter P

13 Kennis & Educatie titels startend met de letter R

17 Kennis & Educatie titels startend met de letter S

11 Kennis & Educatie titels startend met de letter T

1 Kennis & Educatie titel startend met de letter U

10 Kennis & Educatie titels startend met de letter V

8 Kennis & Educatie titels startend met de letter W

 • Waku waku sosha duysker
  Kroncrv
  Programma

  Vier bekende Nederlanders strijden tegen elkaar in deze vermakelijke en interessante familiequiz over de natuur. Boswachter Tim Hogenbosch vertelt bijzondere weetjes over de dieren en natuur in Nederland.

 • Wat de boer schaft 1400 74cb75c580dc3fa72f89d3f39843a48e
  Ntr
  Podcast

  In de 10-delige podcastserie gaat Petra Possel op bezoek bij boeren en vissers. Samen kijken ze naar dat wat ze produceren, gaan ze het land op, het water op, de stal in. Ze praten over de oogst, de teelt, het land, de familie, de omgeving en natuurlijk actuele kwesties, zoals de boerenopstand, het supermarktprijsbeleid en de stikstofcrisis.

 • Wat je niet leert
  Ntr
  Podcast

  Soms loop je tegen dingen aan die je niet leert op school, maar wél had willen weten. Van keuzes maken, falen en omgaan met kritiek tot grenzen aangeven en alleen zijn. Deze podcast gaat op zoek naar antwoorden op dit soort emotionele of juist praktische levensvragen.

 • Welkom in de prehistorie
  Ntr
  Programma

  Een historische comedy voor alle leeftijden, waarin de prehistorie centraal staat. Die tijd duurde 2,5 miljoen jaar: vanaf de allereerste mensachtige, langs steentijd, ijstijd, bronstijd en ijzertijd tot de inval van de Romeinen. In Welkom in de prehistorie wordt het samengevat in twee keer 25 minuten.

 • Wetenschap havermoutpap leader 02 1590110409
  Logo vpro
  Programma

  Wat bepaalt ons gedrag? De jonge psycholoog Pieter Hulst gaat op zoek naar antwoorden. Op basis van zuiver wetenschappelijk onderzoek, maar mét de nodige dosis humor en relativering, ontrafelt hij in elke aflevering een wezenlijke vraag met betrekking tot dat wat iedereen het meeste aan het hart gaat: onszelf.

 • Joep van Deudekom en Rob Urgert in de nieuwe reeks van Wie denk je wel dat je bent
  Ntr
  Programma

  Twee groepen mensen die in de maatschappij recht tegenover elkaar staan worden onderworpen aan wetenschappelijke, maar vaak ook hilarische experimenten, om meer inzicht te krijgen in hun verschillen.

 • Wit is ook een kleur
  Logo vpro
  Documentaire

  Sunny Bergman wil weten waarom veel hoogopgeleide witte mensen zich verongelijkt voelen over racisme en witte privileges. Spelen gevoelens van morele en culturele verhevenheid wellicht een rol?

 • Twee wolvenpups op een treinspoor
  Bnnvara
  Documentaire

  De wolf was bijna uitgestorven in Europa. In de afgelopen jaren kreeg de wolf wettelijke bescherming en maakte hij een opmerkelijke comeback. In deze documentaire zie je hoe het dier zijn weg terugvond naar Nederland.

3 Kennis & Educatie titels startend met de letter Z

 • Download 1
  Bnnvara
  Programma

  Zembla duikt in spraakmakende onderwerpen zoals de fast fashion industrie, ouderenzorg en het klimaatprobleem. Op de site van Zembla kun je o.a. artikelen lezen, podcast-afleveringen terugluisteren en je verdiepen in dossiers.

 • Zimmerman in space
  Ntr
  Podcast

  Huiskosmonaut Hens Zimmerman stelt iedere week zijn telescoop af op de sterren en verheldert de ingewikkeldste zaken uit het heelal. En, op de een of andere manier, steekt er bijna altijd een filosofische boodschap de kop op.

 • Zo klonk NL
  Bnnvara
  Podcast

  Vroege Vogels neemt je mee op een tijdreis door de natuur. Wat hoor je als je rondloopt in de ijstijd als er mammoeten en leeuwen rondstruinen? Hoe klinkt een middeleeuws bos waar de laatste elanden en beren hun best doen de mens te overleven die steeds meer ruimte inneemt? Klimaat en landschap veranderen voortduren en dieren komen en gaan. Welke natuurgeluiden zijn de afgelopen 100.000 jaar verdwenen en welke zijn ons land rijker geworden?