Bram Megens

Over deze maker

In 2019 ben ik afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Met een focus op de reisjournalistiek en een eindeloze interesse in alles wat zich over de grens afspeelt en te vinden is, ben ik nu schrijver voor de website van 3 op Reis. Wedstrijdje GeoGuessr doen?

Van deze maker

Reis jij straks met een luchttaxi naar het vliegveld?

Het lijkt een scène uit een sciencefictionfilm: vliegende auto’s die boven de stad scheren onderweg naar hun bestemming. Maar zoals dat vaker gebeurt met sciencefiction, lijkt deze fantasie nu dichter bij de realiteit dan ooit tevoren. De schatting? Minder dan vijf jaar vanaf nu.

Een van de mooiste wijnlandschappen van Europa vind je verrassend dichtbij

Stel je voor: fietsend langs een kronkelende rivier, te midden van een glooiend heuvellandschap, voel je je als een god in Frankrijk. Maar je bent niet in Frankrijk, je bent veel dichter bij huis. Dit is de Route du Vin langs de Moezel in Luxemburg.

In dit dorp laten vrouwen geen huis onbeschilderd

Als je je bestemmingen kiest op basis van waardige content voor je sociale mediakanalen, dan mag Zalipie in Polen niet ontbreken op je lijst. In een idyllisch groen heuvellandschap is ieder huis sierlijk beschilderd, wat dit wellicht het meest kleurrijke dorp van Europa maakt.

Spotgoedkoop een hele week treinen door Corsica

Een spoorwegnetwerk van driehonderdvijftig kilometer lang, met op de route ruim dertig tunnels en meer dan vijftig bruggen en viaducten. Voor slechts vijftig euro per week hobbel je deze zomer door het machtige landschap van Corsica. Stap in bij de Trinicellu.

Elektrisch vliegen en hyperloops: hoe staat het met de toekomst van duurzaam reizen op lange afstanden?

Het is hét dilemma van de bewuste wereldreiziger: hoe maak je verre reizen, maar hou je je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk? Dat gaat helaas slecht samen. Althans, vooralsnog; er wordt veel onderzoek naar gedaan. Hoe gaan we in de toekomst lange afstanden afleggen?

Mount Erebus: de goudspuwende vulkaan van Antarctica

Het is de zuidelijkste, actieve vulkaan ter wereld. Wat de Mount Erebus nog meer zo bijzonder maakt? In zijn uitbarstingen worden stukjes goud de lucht in geslingerd. De geschatte waarde die dagelijks in de lucht terechtkomt is tussen de vijf- en zesduizend euro.

27 doden in één jaar: Waarom je goed wil opletten bij ‘tipsy tubing’ in Zuidoost-Azië

Wie gereisd heeft door Zuidoost-Azië heeft er vast eens van gehoord. Honderden backpackers die in een grote tractorband klimmen en urenlang door een laagstaande rivier dobberen. Op één van die rivieren, met de koosnaam “Death in Paradise”, loopt het in 2011 volledig uit de hand.

16.000 kilometer in 352 dagen: Het ongelooflijke Afrika-avontuur van “The Hardest Geezer”

Het is Russ Cook, een Britse ultraloper, gelukt om van Zuid-Afrika hardlopend het continent te doorkruisen van zuid naar noord. Hij doorstond een ontvoering, een beroving en een tocht van een ‘kleine’ 16.000 km. Lees in dit artikel waarom en hoe hij dat deed.

Linde vond haar liefde op reis en emigreerde naar Kenia: “Dat leven in Nederland kan je altijd nog leiden”

Niet veel mensen kiezen ervoor om het comfortabele leven in Nederland in te leveren voor een avontuurlijk bestaan in Kenia. Linde en haar man zijn de uitzondering. Hoe liefde op het eerste gezicht in Vietnam ervoor zorgde dat Linde vier jaar later in Nairobi woonde.

Maxime verbleef bij de Mennonieten: “Het voelde alsof ik in een tijdmachine was gestapt”

Het zijn er niet veel die toegelaten worden om bij de streng-christelijke Mennonieten of de Amish-bevolking te verblijven. Maar Maxime lukte het. Tijdens een rondreis in Belize vond ze een Mennonietenkolonie waar ze een tijdlang verbleef en helemaal in opgenomen werd.

Het échte Mexico leren kennen? Bezoek de Pueblos Mágicos

Mexico is voor reizigers een land dat maar blijft geven. Van dichte oerwouden en cenotes in het zuiden, tot uitgestrekte woestijnlandschappen en hoge bergen in het noorden. Maar wil je juist de cultuur leren kennen? Bezoek de magische dorpen van Mexico: de Pueblos Mágicos.

Topjaar verwacht in 2024 om het noorderlicht te spotten

We trekken maar al te graag naar de poolcirkel om het kosmische fenomeen van de welbekende, dansende, felgroene lichtstralen te aanschouwen. Wie dit een keer wil meemaken heeft dit jaar geluk, want in 2024 is het noorderlicht op z’n sterkst sinds twintig jaar. Hoe kan dat?

Twan (13) reist ondanks zijn rolstoel de wereld over: “Ik heb al 32 vlaggetjes verzameld”

Singapore, Zuid-Afrika en een rondreis door Europa: Twan (13) bewijst dat een rolstoel geen belemmering hoeft te zijn om te reizen. Wat het mogelijk maakt? Zijn onuitputtelijke energie, reislust en vindingrijke ouders. “Ik wil graag dingen zien van de wereld, dat vind ik leuk.”

Treinen dé oplossing voor duurzaam reizen? Niet in Mexico

Ons groene hart gaat sneller kloppen als we in Europa met de trein over het continent crossen. De uitstoot vergeleken met het vliegtuig of de auto is minder en het biedt een avontuurlijke reiservaring. Maar in Mexico heeft het treinreizen een nare bijsmaak gekregen.

Hoe gaat het nu met ‘zeilmeisje’ Laura Dekker?

In 2012 werd ze wereldnieuws toen ze als jongste persoon ter wereld een rondje om de wereld voer. Ze was slechts zestien lentes jong toen ze na zo’n 27.000 zeemijl weer voet aan wal zette. Inmiddels is ze druk met allerlei andere zaken. Hoe gaat het nu met haar?

De allergrootste wijnkelder ter wereld ligt in Moldavië

Dat de twee grootste wijnkelders ter wereld in Europa liggen zal je misschien niet verbazen. Maar allebei in Moldavië? Die zag je misschien niet aankomen met wijngrootmachten Frankrijk, Italië en Spanje om de hoek. En toch is het zo.

Het noorderlicht laat zich de komende jaren vaker zien in Nederland

Voorheen moest je een flinke reis afleggen naar bijvoorbeeld een Scandinavisch land dicht bij de poolcirkel om het noorderlicht te zien. Echter, hoe het er nu naar uitziet hoeft dat straks niet meer; het verschijnsel gaat steeds vaker voorkomen in Nederland.

Hoe Mexicaanse wijnboeren eindelijk de vruchten plukken

Zeg je drank en Mexico, dan zeg je tequila of mezcal. Hartstikke stereotyperend natuurlijk, aangezien Mexico zo veel meer te bieden heeft. Daarom tappen we eens uit een ander vat: wijn!